Derbilerin kralı Aslan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Derbilerin kralı Aslan


Galatasaray, Ünal Aysal'ın başkanlığa seçilmesi ve Fatih Terim'in göreve gelmesinden sonra derbilerde rakiplerine büyük üstünlük sağladı. Geçen yıl normal sezon ve Süper Final'de oynadığı 8 derbide sadece F.Bahçe'ye 2-1 yenilen sarı-kırmızılılar, dünkü 3 puanla birlikte 11 maçta 5 beraberlik, 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldılar. G.Saray bu maçlarda Beşiktaş'ı 3 kere yenip, 3 kere berabere kalırken, F.Bahçe'ye karşı da 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 de mağlubiyet elde etti.

GOLLERDE YABANCI OYUNCU DAMGASI

G.Saray-Beşiktaş derbilerinde gollerin büyük bölümünü yabancılar attı. Ligde son 15 maçta atılan 46 golden 33'ünde yabancılar var. Beşiktaş'ın 21 golünden 15'inde, G.Saray'ın 25 golünden 15'inde yabancıların imzası var. Kartal'dan Bobo, Ricardinho, Tello, Nobre (2), Delgado, Holosko (4), Sivok (2), Guti, Aurelio ve Simao fileleri havalandırdı. Aslan'ın sayılarını Nonda, Baros (5), Kewell (2), Elmander (3), Melo (3) ve Riera'dan geldi. Ayrıca; Melo, Ujfalusi ve Almeida kendi kalesine de attı.

1977'DEN SONRA İLK KEZ OCAKTA

Cimbom ile Beşiktaş, 36 yıl sonra ocak ayında bir lig maçında kapıştı. Sezonun 2. haftasında, İnönü'de 3-3 biten maçta lig tarihinin en erken derbisini oynayan iki takım, Arena'da ise 36 yıl aradan sonra ocak ayında bir lig maçında karşılaştı. G.Saray ile Beşiktaş, 55 yıllık lig tarihinde ocak ayında en son 1977'de karşılaşmıştı. 23 Ocak 1977'de İnönü'de oynanan maç 2-2 bitti. İki takım ocak ayındaki son maçında (2007'de Efes Pilsen Kupası'nda) penaltılara gitmiş, Beşiktaş 7-6 kazanmıştı.

116'NCI GALİBİYET

G.Saray ile Beşiktaş, Süper Lig'de 333. kez karşı karşıya geldi. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 89 yıllık rekabette 332 derbinin 116'sını Aslan, 105'ini Beşiktaş kazandı, 111 maç berabere bitti.

OĞUZHAN SARARDI

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Oğuzhan maç sonrası hakeme tepki gösterdiği için sarı kart gördü. 46'da Mehmet Akyüz'ün yerine giren Oğuzhan, bitiş düdüğünü çalan hakem Tolga Özkalfa'nın uzattığı eli sıkmayınca sarı kartı gördü.

BURUK OYUNCULAR

Derbiyi Galatasaray ve Beşiktaş'tan 4 futbolcu buruk bir şekilde takip etti. Kara Kartal'da sakat olan Uğur Boral, İsmail Köybaşı ve Mustafa Pektemek, sarı-kırmızılı takımda da ise Tomas Ujfalusi, buruk bir derbi günü geçirdi.
 

Samet.25

galatasaray atakta bakalım ilerleyen günlerde nolcakTeşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt