Yakın zamanda dünyanın en büyük kayıplarından birini vermiş bir ülkenin, tedbir almadan Allah korusun deme hakkı yok. Büyük deprem 8 ve üzeri olandır, bu deprem abartılıyor birkaç harabe yıkıldı o kadar. Ha bir de delinin biri balkondan atladı. Depremin merkezinin Silivri olması da manidar.6.2 büyüktü usta
Mesaj birleştirildi:
Allah korusun 8 mi olsun
Sana saçma gelmesi normal. İmar affının müjde olarak verildiği ülkede 100 bin insan öldü. Kimse görevini yapmadı, anca geçmişteki hükümeti suçladılar, hâlbuki o dönem İstanbul'da deprem olduğunda ikdidarın ortağı, bugün yine iktidarın ortağı, kendi kendini suçlayan ama ne görevini yapan ne de istifa edebilen bir ikdidar var karşımızda. Alınan hiçbir tedbir yok, milletten deprem vergisi topladılar millet parayla çadır aldı. Şimdi sen bana neyi saçmalıyorsun ? 13 saniye bile sürmeyen 6.2 lik sarsıntı yaşandı. Büyük deprem dediğin 8 ve üzeri olur. Hadi 7 olsun.Saçmalıyorsun hoca
Parti goygoyculuğu ayrı bişey bizim millet onu iyi yapıyor zaten, mesele yanlış olanı eleştirmek. Zaten bu ülkede siyaseti halktan kopuk, tuzu kuru kesim yapar, millette bunlara kanar.İşin dini boyutuna hiç girmeyeceğim. 06.02.2023 depremini Kahramanmaraş 9. katta yaşadım.
Bu depremlerin, iklim değişikliklerinin hepsinin yapay olduğuna inanıyorum. Deprem deprem hepsi frekans olayı. Türkiye içerisinde ki fayların bir çoğu zaten kırılma aşamasına gelmiş durumda. bu fayları tetiklemek günümüz teknoloji ile hiç de zor değil. kuyu bombaları, frekans saldırları. Adamlar 1 haftadır o bölge için kendini yırttı saldırı var deprem olacak tetikleme yapıyorlar diye. anlık bildirim bile verdiler ancak yetkili kişilerin umrunda olmadı olmayacakta.
depremin yapay olduğuna inandığım için bu kadarda olmaz diyen varsa gökyüzünden atılan çubuklara bile inanıyorum size o kadar diyeyim.
Marmara depremi olacak er ya da geç herkes diyor bunu zaten. emin olun kimsenin umrunda olmayacak. ölenler şehit kalanlar bir kısmı sakat bir kısmı psikolojik travma içinde olacak. sonra devlet mükemmel çalıştık diyecek. ( parti demiyorum siyasi bir sey yok ) deprem sonrası ekonomi zar zor yerine gelmeye çalışacak eğer gelebilirse. deprem sonrası 1 hafta herkes birbirine kan kardes olacak 1 hafta sonra düşman. sonra herşey unutulacak. ölenlerin aynı yerine mükemmel dedikleri binalar yapılacak. binaların yapım esnasında çok fazla zengin olanlar olacak.vs vs işte ya. max 3 yıl sonra Konu istanbul olunca belki 5 yıl sonra deprem adına birşey kalmayacak. Saygılarımla.
Bu yazıları sayfalara sığdıramam daha yazarım da neyse.
Görüşüm şu dur. Ülkeye mükemmel derecede frekans saldırıları var ve bunlar bitmeyecek. Olan depremler yapaydır.
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Evet travma atlatılmıyor. Benim kirada oturduğum evim ve bulunduğu bölge sağlam zemin olduğu için herhangi bir şey olmadı ancak şehrin yarısı yıkıldı. Milyon kayıp var milyon vefat var. hala bulunamayanlar var. Binasını sağlam yapmayan müteahhit, buna izin veren belediye her neyse ve her kimse ceza almadı. sorumlular çıkmadı meydana. Diyorum ya olan sadece millete oldu.Parti goygoyculuğu ayrı bişey bizim millet onu iyi yapıyor zaten, mesele yanlış olanı eleştirmek. Zaten bu ülkede siyaseti halktan kopuk, tuzu kuru kesim yapar, millette bunlara kanar.
Ülkede yaygın olan bir inanış, geçmiş ile bugünü kıyaslamak gibi bir hata, sanki bugün geçmişte yaşıyoruz ? İşte bu sebeple çözüm bulamayıp, geri gidiyoruz. Bu sorunun temelde 2 sebebi var. Birincisi, eğitime gereken önem ve değerin verilmemesi. İkincisi ekonominin kötü yönetilmesi. Ülkede her taraf ırmak iken, deniz kumu kullanan müteahhitler var, halbuki eskiden kum para değildi git ırmaktan doldur gel. Demir ve çimento desen ülkede bol ama karaborsa oldu. Şimdi düdük kadar evler 5 milyonlardan gidiyor. Ülkede herşey var ama karaborsa, millet ömür boyu çalışacak ve kafasını güven içinde sokabileceği eve milyonlar ödeyecek, sonra evi büyük bir depremde kullanılamaz hale gelecek. Yapı denetim diye bişey var ama bir halta yaramıyor, depremde yepyeni binalar yıkılıyor. Değeri 1 milyon olmayan evleri 5 milyona satıyorlar. Bir ülkede ev ve araba fiyatları sabit kalıyor veya çok az değişiyorsa o ülkede ekonomi iyi denebilir. Bir deprem oldu emlakçılar evlerin fiyatlarını yarım milyon yükseltti.
Bu arada tekrardan geçmiş olsun, bu travma hafızalardan silinmez.
Bilgi paylaşımı ya evetBilgi paylaşımı yapalım.
Değişim toplumda başlar, bizim toplumda negatif bir değişim var. Dünyada hiçbir ülkede depremde, madende, yangında bu kadar hasar ve can kaybı olmuyor. 11 ilimizde büyük hasar ve can kaybı oldu, kimsede hatam var deyip, istifa etmedi. Cezayı yine millet çekti. Ülke adeta savaş alanına döndü, yayın yasakları geldi de millet görmedi. Halen kayıp çocuklar aranıyor. Dün 3.5 şiddetli bir deprem oldu bayılan mı sorarsın ? Japonya gibi 9 hatta 9,5 bir deprem olsa demekki doğrudan ruhunu teslim edecek. İstanbul'da bir sürü kişi balkondan atladı. Bir belgeselde izlemiştim 1999 yılından beri uyumayan insan var bu ülkede. Haberlere bakarsan 6 Şubat depreminden 6 ay sonra eser kalmadı, Narin Güran bile daha uzun süre gündem oldu. Avrupa'da Amerika'da 1970 - 72 de yürürlüğe giren İSG kanunu, bizde 2012 yılında mevzuata girdi. Halen düzgün uygulanmıyor hesabını oradan yapın.İyi dilekleriniz için teşekkürler. Evet travma atlatılmıyor. Benim kirada oturduğum evim ve bulunduğu bölge sağlam zemin olduğu için herhangi bir şey olmadı ancak şehrin yarısı yıkıldı. Milyon kayıp var milyon vefat var. hala bulunamayanlar var. Binasını sağlam yapmayan müteahhit, buna izin veren belediye her neyse ve her kimse ceza almadı. sorumlular çıkmadı meydana. Diyorum ya olan sadece millete oldu.
Söylediklerinize gayrimenkul değerleme uzmanı olarak %100 katılıyorum. deprem öncesi 1.000.000 TL zor değer verilen bir yere şu anda 5.000.000 TL veriyoruz. sadece deprem sebebi ile. Bu düzen değişmeyecek biz de sadece çene yormuş olacağız.
Bu forumda 6 Şubat'ta bile doğru düzgün etkileşim olmadı, bilgi bekleme. Çok şükür can kaybı yok.Bilgi paylaşımı ya evet
Ne konuşacağımı sana sormadım. Benim mesajımın neresi siyaset pompası ? Yanlışa yanlış derim. Herhangi bir siyasi partiye oy mu topladım, politikasını mı yaptım ? Ben Türklük, Türkiye, Atatürk ile sorunu olanları eleştiririm, haberde yaparım, zoruna gidiyorsa o senin sorunun. Bu forumun admini moderatörü var.Her şeyi siyasete bağlamasan ölürsün dimi
Tüm gün ders yaygara peşinde koşuyorum kafa dağıtmak için foruma giriyorum günde 15 dakika onda da sen siyaset pompaliyorsun
Ben kimseyi savunmuyorum senin kimi savunduğun da umurumda değil
Mesaj birleştirildi:
Teknoloji forumu burası, siyaset peşinde koşsam dh kullanırım buraya ne gerek var
Dünya lideri de çeyrek asırdır çözemedi. Bantlayarak çözülmüyor demekkiBazıları 5 Yılda Çözerim Diyordu Sankı Birisi Öyle Birşey Zırvalıyorduda,Sonrasında Bant Mı Bişeyler Çekiyorlardı Çözüm İçin Bişeyler Oluyordu Sanırım
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
.gif)
Ülkenin hali masallar ile anlatılır.siyaset midir başka bir şey midir anlamam. siyasette sevmem partizanlıkta yapmam ancak benim gördüğüm şu an ülke yenilip bitiriliyor. bizler dahil hiç kimse bir şey yapmıyor. yakın zamanda bir hikaye okudum çok hoşuma gitti. köprü başına adam koymuşlar gelene geçene zulmediyormuş ( başka bir şey yapıyormuş da malum sansür diyelim. ben zulüm diyeyim siz anlayın ) her geçen gün artan zulme kimse sesini çıkarmamış kral mı padişah mı şaşırmış. en son biri çıkıp konuşmak istemiş padişah ile. padişah demiş hah aradığım adam itiraz edip ses çıkaracaklar. adam demiş ki padişaha köprü başında ki adamı fazlalaştır sıra çok oluyor demiş. Halimiz şu anda bu.
Deprem dirençli kent diye yırtınan büyükler var ama sadece yırtınmakla kalıyorlar. deprem öncesi de sonrası da şehrin imar planı elimde var. 10 kat imar izni ile 2 kat imar izinli parsel yan yana. kimlere nerelere peşkeş çekiliyor. kimler ne rüşvetler yiyor. bizden de bizi yönetenlerden de bizi yönetecek olanlardan da bir halt olmaz. Allah bizden sonra ki çoluk çocuğumuzun ve neslin yardımcısı olsun.
Deprem konusunda da dini inançlar şeyinde olanlara da bir cevap vereyim. Kader ve kaza Allah' tan itirazımız yok. Ama 2 kat imarlı yere 10 kat bina yapar denetime para yedirip ucuz malzeme kullanırsan ve ruhsat - yapı izni alırsan, sonrasında deprem olur bina yıkılırsa Allah işte diyemezsin. kimse kusura bakmasın. 10. kattan atlayan ekseriyetle ölür. inanmayan varsa buyursun denesin.
Yapay depremlerle ilgili bir çok yazı bir çok kanıt var bir çok itiraf ve araştırma var. Maalesef konu Cem Yılmaz ın robot değil mi fişini çekerim biter dediği kadar kolay değil günümüz teknolojisinde.