Deodex odex nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
    Konu Sahibi
Deodex odex nedir?
Bende Sızıntı 4.1.2 JB kurulu. Stock rom. Üzerine root yaptım philz. Deodex miyim odex mi ?

PriZm

PriZm

Üye
Odex.

System/app bölümüne bak.eğer sonu .odex ile biten dosyalar varsa odextir.

• Beğen
Tepkiler: class_men39
enterneoll

enterneoll

Üye
ikisi arasındaki fark ne ??

PriZm

PriZm

Üye
ikisi arasındaki fark ne ??
Odex romlar kalıntılıdır.sistem cache'lerini sürekli bu .odex uzantılı dosyalara kaydeder.ancak bu dosyalar uygulamalar kaldırılıp yüklenildikten sonra dahi yerinde kalır ve bir süre sonra telefon şişer.

AOSP romlarda böyle birşey yoktur.çünkü bu iş için /datadata yada /cache adı verilen 2 özel bölüm kullanır.böylece şişme diye birşey olmaz.
ayrıca her telefondaki cm da yok ama,Galaxy S de ki cm da auto defrag ve auto fix permissions var.

yani telefon her açıldığında otomatik defrag ve permission fix yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
codblackops2

codblackops2

Üye

Odex romlar kalıntılıdır.sistem cache'lerini sürekli bu .odex uzantılı dosyalara kaydeder.ancak bu dosyalar uygulamalar kaldırılıp yüklenildikten sonra dahi yerinde kalır ve bir süre sonra telefon şişer.

AOSP romlarda böyle birşey yoktur.çünkü bu iş için /datadata yada /cache adı verilen 2 özel bölüm kullanır.böylece şişme diye birşey olmaz.
ayrıca her telefondaki cm da yok ama,Galaxy S de ki cm da auto defrag ve auto fix permissions var.

:blink:

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
    Konu Sahibi
Şu root işaretini nasıl kaldırabilirim. Sarı ünlem

enterneoll

enterneoll

Üye

auto defrag ve auto fix özelliğini gio ve s3'de kullanabilirmiyiz ?

PriZm

PriZm

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
aleranol

aleranol

Üye
Hmm ben rom diye biliyordum. Benim kerneller hala stabilligi artırmaya uğraşıyor bazıları 0dan yazmış bazıları stock kernelle oynama yapmış 1 tanesi stabil o da uyumlu değil. :zzz: auto fixi biliyorum da defrag ne iş yapıyor?

PriZm

PriZm

Üye
Defrag aslında hızlı iNand ler için önemli değil.ama yinede kısaca yazmak gerekirse,
Pc de windowstaki birleştirme işleminin aynısının /data , /datadata ve /cache bölümlerine yapılmasıdır.tabi bu cihazdan cihaza değişir

aleranol

aleranol

Üye
Bende zaten gerke yok o zaman ayrica sürekli soft brick yaptığım için data bana gerekli. Bilgi için Sağol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt