Dell Inspiron 5110 B45B45 hakkında(uzman görüşü lazım).

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cografya321

Üye
    Konu Sahibi
Dell Inspiron 5110 B45B45 hakkında(uzman görüşü lazım).
Arkadaşlar dün uygun fiyata laptop arıyordum ve bütçem 1200-1500 arasındaydı.En sonunda 1250 TL'ye işimi görebileceğini düşündüğüm bir makina buldum.Ben %85 oyun için bir laptop arıyordum.Fakat diyeceksiniz masaüstü varken laptop niye?Taşınabilir olması en çok işime yarayan özellik oldu.
İşlemciIntel Core i5-2450M (2.50GHz, 3MB cache, Dual Core).
Ekran Tipi15.6'' WLED 1366 X 768.
Bellek4GB DDR3 1333MHz.
Sabit Disk500GB SATA 7200 rpm.
Ekran KartıNVIDIA GeForce GT 525M 1GB.(128 bit olduğunu bu yüzden oyunlarda 64 bit'e göre daha fazla performans gösterdiğini söylediler)
İşletim SistemiWindows 7 Home Basic.

Laptopun özellikleri bu şekilde ayrıca Dell'in 2 sene boyunca yerinde servis hizmeti çok iyi geldi :) Arkadaşlar zamanla 4 gb ram ekleyeceğim max 8GB olduğunu söylediler.Ama şu haliyle mw3,bf3,nfs run,pes 12 gibi son çıkan oyunlarda problem yaşatırmı ben en çok bunu merak ediyorum.

Polymath

Polymath

Üye
Ekran kartı çok iyi dğeil malesef ama oyunları düşük veya orta ayarlarda sorunsuz oynatır sanırım. Bunu düşünebilirsin. Hem ondan daha iyi hemde ekran kartı daha iyi

Burda daha ucuza ama ekran kartı modelleri farklı görünüyor. İkiside aynı model. İkisinden biri yanlış yazmış. ARaştırmak lazım

cografya321

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartı çok iyi dğeil malesef ama oyunları düşük veya orta ayarlarda sorunsuz oynatır sanırım. Bunu düşünebilirsin. Hem ondan daha iyi hemde ekran kartı daha iyi

Burda daha ucuza ama ekran kartı modelleri farklı görünüyor. İkiside aynı model. İkisinden biri yanlış yazmış. ARaştırmak lazım

Verdiğin linklere baktım ikiside güzel bilgisayarlar fakat dün bu işten anlayan birisiyle konuşuyordum dediğine göre nvidia gt525m ile gt540m arasında oyun açısından %1 ile %5 arasında fark var dedi.Örneğin bir mw3'ü 525m ile 25 fps'de oynarken 540m ile 27-28 fps'de oynarsın diye söylemişti.Ram konusunda da sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.İlerde 8GB yapabilirim.Fakat i7 işlemcili olanlar 2000 TL'den başlıyor.Bu yüzden i5 gayet iş görür diye düşünüyorum oyun performansı açısından.

Polymath

Polymath

Üye
Verdiğin linklere baktım ikiside güzel bilgisayarlar fakat dün bu işten anlayan birisiyle konuşuyordum dediğine göre nvidia gt525m ile gt540m arasında oyun açısından %1 ile %5 arasında fark var dedi.Örneğin bir mw3'ü 525m ile 25 fps'de oynarken 540m ile 27-28 fps'de oynarsın diye söylemişti.Ram konusunda da sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.İlerde 8GB yapabilirim.Fakat i7 işlemcili olanlar 2000 TL'den başlıyor.Bu yüzden i5 gayet iş görür diye düşünüyorum oyun performansı açısından.

KArdeşim ekran kartıları 630m. İkiside aynı pc ama bimekste daha ucuz diye gösterdim ve 525mden daha iyidir.
Ama dediğim gibi bu fiyata oyunlardan çok iyi performans bekleme. ORta seviye ve düşük seviye ancak. Tabi 2 bin tl ye kadar çıkarsan çok daha iyi laptoplar bulabiliriz. Karar senin :)

Birde buna bak. Bunun ekran kartıda 630m den daha iyi ve 750gb harddisk ve yüksek çözünürlük

cografya321

Üye
    Konu Sahibi
KArdeşim ekran kartıları 630m. İkiside aynı pc ama bimekste daha ucuz diye gösterdim ve 525mden daha iyidir.
Ama dediğim gibi bu fiyata oyunlardan çok iyi performans bekleme. ORta seviye ve düşük seviye ancak. Tabi 2 bin tl ye kadar çıkarsan çok daha iyi laptoplar bulabiliriz. Karar senin :)

Tabi sende haklısın 540'lar 525'e göre doğal olarak biraz daha performans gösterir.Ama demek istediğim şu ki 2 bin TL ye masaüstü bir bilgisayar toplayıp kral gibi oyun oynarsın.Benim işime gelen kısım taşınabilir olması.Benim şimdiki masaüstü pc'nin ram'i 1gb ekran geforce 6200.Nerden baksan 6 sene önce topladım.Cod 4 ü kaldırmıyor mesela :) O yüzden 525m olan makina benim işimi görür diye düşünüyorum.Hemde fiyatı çok cazip.Şöyle mw3,bf3 falan fistan tarzı oyunları adam akıllı oynayabilirim.Hem mağazadaki yetkili,bana bir makina daha önerdi herşeyi aynı sadece o makinanın ekran kartı 64 bit dedi.Oyun oynayacaksan 128 bit al demişti :)

Polymath

Polymath

Üye
buna bak birde :) 525m ve 630m den daha iyi ekran kartı :) SAbit disk büyük ve ekranı 17 inç. Ama pil daha az gidebilir tabi :)

cografya321

Üye
    Konu Sahibi
buna bak birde :) 525m ve 630m den daha iyi ekran kartı :) SAbit disk büyük ve ekranı 17 inç. Ama pil daha az gidebilir tabi :)

Bu makinada gayet iyiymiş.Ya ben youtube'dan 525m ile oyun oynayan kişilerin videolarını izledim.Hatta dell inspiron 5110 yani aynı makinaydı.Adam mw3,bf3,nfs run,gta 4 ve daha birçok oyunu hiç kasmadan gayet güzel çözünürlükte oynamış.İşlemciside i5 hani istediğim makinayla aynı.Büyük ihtimalle bunu alıcam :)

Polymath

Polymath

Üye
sen bilirsin artık hayırlı olsun. =)

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
furkan5005

GT 525M ile GT 630M arasında da çok bir fark yok.

cografya321

O adam BF3'ü nasıl oynamış iyi bir çözünürlükte onu anlamadım ? :)

cografya321

Üye
    Konu Sahibi
furkan5005

GT 525M ile GT 630M arasında da çok bir fark yok.

cografya321

O adam BF3'ü nasıl oynamış iyi bir çözünürlükte onu anlamadım ? :)

(Bu videoda adam gayet akıcı oynamış ha tabi çözünürlük çok iyi diyemeyiz belki ama yinede beğendim)
(Burada ise çözünürlük ve performans açısından önceki videodan 2 kat daha güzel bir çekim var)

İkiside benim düşündüğüm makinanın özellikleriyle tamamen aynı.Ayrıca ekran kartının 128 bit olması büyük avantaj sağlıyor gibi.

Polymath

Polymath

Üye
630m - 28 nm ,144 shader, 672mhz, 1344 MHz shaderhızı, 900 MHz bellek hızı
525m - 40nm, 96 shader, 600mhz , 1200 MHz shaderhızı, 900 MHz bellek hızı

Açıkcası 525m in 2 senesi varsa 630m in 3 senesi var piyasada.

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
GT 525M'in 425 mhzlik versiyonlarıda var. Orda direkt 525M'in performansı söz konusu olmaz. Alacağın cihaza bakacaksın. İşlemcininde etkisi çok yüksek. Notebookcheckte Med grafikte 20 fps alan i3 40 fps alan i5 kullanıyor ve ram miktarları değişir. GT 630m, Asus'un bir cihazında 25 fps'in altında.(medium) O da yüksek çözünürlükten kaynaklanıyor.(1080p) Eğer kullandığın monitör 1080p değilse çok farketmezsin kalite farkını zaten.

furkan 5005

Mikronun performansa etkisi yok güce etkisi var. Ayrıca aralarında hatırı sayılır bir fark yok. Taş çatlasa 3-5 fps oynatıyor. 3 sene sonra işlemciyle birleşik gpu'lar bunlardan daha iyi olacaktır. :)

cografya321

Üye
    Konu Sahibi
GT 525M'in 425 mhzlik versiyonlarıda var. Orda direkt 525M'in performansı söz konusu olmaz. Alacağın cihaza bakacaksın. İşlemcininde etkisi çok yüksek. Notebookcheckte Med grafikte 20 fps alan i3 40 fps alan i5 kullanıyor ve ram miktarları değişir. GT 630m, Asus'un bir cihazında 25 fps'in altında.(medium) O da yüksek çözünürlükten kaynaklanıyor.(1080p) Eğer kullandığın monitör 1080p değilse çok farketmezsin kalite farkını zaten.

furkan 5005

Mikronun performansa etkisi yok güce etkisi var. Ayrıca aralarında hatırı sayılır bir fark yok. Taş çatlasa 3-5 fps oynatıyor. 3 sene sonra işlemciyle birleşik gpu'lar bunlardan daha iyi olacaktır. :)

Fiyatı benim için çok uygun vatan computer'dan alacağım artık :)

futbol123

futbol123

Üye
gt525m ile düzgün oyun oynanmaz çünkü 3.sınıf bir ekran kartı.Önemli olan biti değildir kartın diğer özellikleri çok önemlidir.128bitlik bir ekran kartı 256bitlik karttan iyi oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...