Deep Web

Sponsorlu Bağlantılar

Marco Laren

Marco Laren

Üye
    Konu Sahibi
Deep Web
1. Nedir bu 'deep web' dedikleri?


Kişisel sunucular kullanarak herkesin erişimine açık olmayan özel ağlarda barınan sitelerin olduğu, bildiğiniz internetten farklı bir alandır.
Bilgisayarınızı açıp, 'da aramalar yaparak web'deki tüm verilere erişebildiğinizi düşünüyorsanız, bu yazıyı okuduğunuzda anlayacaksınız ki gerçekten yanılıyorsunuz.


2. Arama motorlarının sınırlarının bittiği yer



Deep web'e , Yahoo, Bing ya da diğer arama motorları ile giriş yapılamaz. Bu dünyada boy gösteren tüm siteler, arama motorları tarafından indekslenmediği için -yani arama sonuçlarında gösterilmediği için- o kapsamda yer alır.
İndekslenmemelerinin sebebi ise, kullanıcı güvenliğinin olmaması, suç kapsamına giren içerikler vb şeklinde sıralanabilir.


3. Erişilebilir web'in arkasında bir dünya


Buzdağının görünmeyen yüzü olarak ifade edebileceğimiz deep web'in içeriği, erişilebilir internet (arama motorları ile) ile karşılaştırıldığında çok fazladır.
mecraları, haber siteleri, bloglar, oyun, film - dizi siteleri ve aklınıza gelebilecek her türlü erişilebilir web içeriği, tüm internet içeriğinin yalnızca % 4'ünü oluşturmaktadır.
Buzdağının görünmeyen yüzü deep web, işte böyle büyük bir dijital ortamdır.


4. Deep web'e nasıl girilir?


İnternetin arka bahçesi deep webe girmek için özel tarayıcılar kullanmak gerekiyor.
Günümüzde bunun en popüler yolu Tor Browser. Tarayıcıyı bilgisayarınıza kurduktan sonra, deep webe giriş yapabilirsiniz.Ancak sonraki aşamada standart internet kullanımındaki gibi 'a girip arama yaparak bir şeylere ulaşabileceğinizi düşünmeyin. Tor, anlık olarak konumunuzu değiştirir, 'dan ya da İsviçre'den giriş yapmış gibi görünürsünüz ve anonimliğinizi koruyabilirsiniz. Bunun için, VPN servisleri gibi tercih edilen bir yapıdır.
Tor ile bilinen popüler dizinlere girebilirsiniz, ancak bu şekildeki erişiminiz çok kısıtlı olacaktır. Tüm sitelerin, .onion uzantılı değişken adresleri olur. Bu sitelere ulaşmak için de, belirli liste sitelerine ulaşmanız gerekiyor. Standart domainler, standart url'ler yerine, aksjhdksjh6543.oniongibi adresler görebilirsiniz.

Deep webin Wikipedia'si

Yalnızca yönlendirme ile giriş yapabileceğiniz sitelere ulaşmak için, deep webin 'görünen yüzü'nün giriş kapısı Hidden Wiki'ye girebilirsiniz. Bu dünyayı merak edip de girmeye karar verenlerin uğradığı ilk nokta orasıdır. hiddenwiki.org adresinde, derinlere ilişkin bilgiler yer alır. Ancak orası da dahil olmak üzere, içeriğin çok büyük bir kısmı İngilizcedir.


5. Deep web'e girmek bir suç mu?



Ne tarayıcı olarak Tor kullanmak, ne de deep webe girmek bir suçtur. IP adresinizi, güçlü altyapısı ile anlık olarak değiştiren bir anonimite aracı olan Tor Browser ile standart internet erişimi de sağlayabilirsiniz, tercihinize kalmıştır.
Deep webin legalliğine tekrar dönersek, evet girmek legaldir. Ancak % 95'inin illegal olduğu bir dünya olduğunu da unutmamak gerekir.


6. İnternetin derinliklerinde sizi ne bekliyor?


Bir bilgi okyanusu olarak düşünülebilecek internette, bir arama yaparken ağ attığınızı düşünebilirsiniz. Yüzeydeki bilgilere erişim kolaydır, ancak derinlerde ne olduğunu asla bilemezsiniz.
Deep web için 'kimsenin erişemediği, ancak çok önemli, faydalı' verilerin bulundu bir dünya düşüncesi bazıları tarafından dile getirilmektedir. Ancak tüm sitelerin kişisel sunucularda bulunduğu bu dünyada, herhangi bir denetim, kontrol, takip vs. söz konusu olmadığı -ya da çok çok zor olduğu için- aklınıza dahi getiremeceğiniz, uç noktalardaki içeriğe de sık rastlanır.

Kimler kullanıyor?

Dark net olarak da bilinen bu dijital ekosistem hacker’ların, bilim adamlarının, tüccarlarının, katillerin, fizikçilerin, politik aktivistlerin, hükümetin, polisin, teröristlerin, sapıkların, veri tüccarlarının, kaçakçıların ve buna benzer pek çok insanın barındığı bir yer.
Yasaklı, gizli kitapların pdf'leri ya da işe yarar, herhangi bir illegalliği bulunmayan içeriklerin, genel deep web ekosisteminde çok küçük bir yer kapladığını söylersek yanlış olmaz. Ve tabii ki, alıcı, satıcı kılığında birçok polisin, ajanın da 'meraklıları' beklediğini söyleyebiliriz. (iddialar var)

Deep web ve hizmet sektörü

  • Aklınıza dahi gelmeyecek ilanlarla karşılaşabileceğiniz bu dünyada, istediğiniz bir şeyi bir hırsıza çaldırabilirsiniz. Hırsızlığı yapıp, size o anın videosunu göndermeyi taahhüt edenler var.
  • -Sahte parantezinde- pasaport, vize ve ehliyetler adınıza hazırlanıyor.
  • Tabancalara ya da tüfeklere ulaşmak zor değil, ancak deep web'de ağır silahların, özel yapım silahların satıldığını görebilirsiniz. Polislerin ve ajanların cirit attığı bir dünyada, deep web'den 5-1 sipariş etmek ne kadar mantıklı, orası tartışılır tabii.
  • Kara para aklama hizmeti sunulmaktadır. Anlayacağınız üzere Bitcoin ile.
  • Deep web'in küçük esnafı hackerlar, , ya da mail hesapları hacklemeyi vaat ediyor. Siber hırsızlar ise, çalıntı kart bilgilerini satabiliyor.
  • Kiralık katiller, istediğiniz kişiyi ortadan kaldırabileceğini iddia ediyor.


7. Resmi para birimi: Bitcoin


2014'te dijital dünyada en çok ses getiren olaylardan birisi 'Bitcoin' olmuştu. Mazisi daha da eskilere dayanan dijital para birimi Bitcoin, bir anda değerini 1000 dolardan yukarıya taşıyınca, dünyanın dikkatini çekti. BTC'nin popülerliği ile birlikte, yatırım amaçlı alım satımı da başlamış olsa da ortaya çıkış süreci ve kulanım alanı yine deep webe dayanır.

Devletlerle bağlantısız, takip edilemeyen 'Bitcoin'

Deep webin resmi para birimi olarak söz etmemizin sebebi, başta yine daha detaylı bahsedeceğimiz Silk Road gibi 'deep webin alışveriş siteleri' olmak üzere, ödeme yaparken tercih ediliyor olması. Alım satımı yasal olmayan birçok madde, silah, veri (çalıntı kart ve hesap bilgileri gibi) ya da sahte belge (pasaport, kimlik vs.) Bitcoin ile alınabiliyor.
Eğer havale, eft yaparsanız -ki zaten bu seçenek haliyle sunulmuyor-, FBI yine size selam verebilir.
Bitcoin, trend olduğu günleri geride bıraktı. Ancak hala konuşuluyor, hala değerli bir para birimi. Şifrelenmiş dijital cüzdanlarınızda saklayabileceğiniz BTC'lerle standart yatırımı gibi alım satım da yapabilirsiniz. Şu an değeri TL bazında 580 TL civarında. Aynı zamanda alt coin olarak adlantıdılan Litecoin, Dogecoin gibi dijital para birimleri de piyasada.

8. Web'in katmanları teorisi

Bu konu hakkında bilgileri konusundan okuyabilirsiniz.

9. Deep web'in ticaret merkezi 'Silkroad'


'Şimdiye kadar görülmüş en karışık ve en illegal pazar yeri' olarak ifade edilen Silk Road, birçok satıcısının, birçok kaçakçının yüzlerce kilogramlık satışlar yaptığı bir merkez haline geldi.

Kurucusu yakalandı: Ömür boyu hapis cezası ile yargılanıyor

Toplamda 1.2 milyar dolarlık bir satış gerçekleştirilen bu site, Ross Ulbricht tarafından kurulmuştu. Ulbricht'in, 18 milyon dolar değerinde Bitcoin'i bu site üzerinden elde ettiği tahmin ediliyor. Anonim kimliğini koruyamayarak yakalanan Silk Road kurucusu, Mannathan'da görülen davada suçlu bulundu. İpek Yolu'nu kurmak, uyuşturucu satışı yapmak gibi suçlardan yargılanan Ulbricht'in en az 30 sene hapis cezası alacağı iddia ediliyor.
Yukarıdaki resimde sol menüde, sitede hangi ürünlerin satıldığını görebilirsiniz. Fiyatlandırmaları ise BTC olarak verilmiş ve takip edilmemeniz için, şifrelenmiş dijital para birimi Bitcoin ile ödeme yapabiliyorsunuz.


10. Bir deep web efsanesi: Kiralık katiller

Web'in derin tarafı konuşulduğunda, akla ilk gelenler insanın midesini kaldıran yetişkin içerikler, ve silah satışlarıdır. Ve bunların dışında kiralık katiller...
Yukarıdaki resimde, bir kiralık katilin sitesini, aynı zamanda 'tarifesini' görüyorsunuz. Ödemeleri % 50 iş öncesi, % 50 de iş sonu alan bu kişi, gazetecileri, paparazzileri, devlet görevlilerini öldürebileceğini belirtmiş.
Ancak bu tarz ilanların ciddi bir kısmının arkasında 'federaller' olduğunu söyleyenlerin sayısı da az değil.


11. Kiralık katiller, *****grafik içerikler, uyuşturucu, yasaklı belgeler, uzaylı fotoğrafları...


% 95'inden fazlası illegal, yine o orana yakın bir kısmının da *****grafik (ancak herhangi bir VPN ile girilebilecek, herkes tarafından bilinen +18 sitelerde yer alamayacak iğrenç kategorilerde) içerikten oluştuğu bu dünya, her ne kadar 'illüminati ve gizli oluşumlar, Nazi belgeleri, şikeli maçlar, planlar, olaylar olaylar' gibi anlata anlata bitirilemese de...
Standart internet kullanıcıları, özellikle de İngilizce bilmeyen, orada hangi dizinler ile hangi portallara giriş yapacağının farkında olmayan, kısacası ne aradığını ve ne amaçla orada olduğundan habersiz kişiler için deep web nedir? Muhtemelen yukarıdaki gibi.

Son olarak, bu konudaki çoğu yazıda belirtildiği üzere, ben de deep web'e giriş yapmanızı tavsiye etmiyorum. Zira az orandaki işe yarar sayılabilecek içeriğe ulaşmak için dahi, gerekli yönlendirme dizinlerini bulmanız çok zamanınızı alır, ve vaktiniz boşa geçmiş olur. Ancak yerin altında böyle bir dünya var. Bilmekten tabii ki bir zarar gelmez.



Deep Web Sıkça Sorulan Sorular





*Deep Web'e girmek yasak mı? (illegal mi?)
-Kısmen.Deep Web,içerisinde sayılamayacak kadar çok siteyi barındıran bir sistemdir.Sadece Deep Web'e girmek suç değildir.Fakat yüzde 95'i illegal olan bir sistemden bahsediyoruz.Yani yasal durum girdiğiniz sitelere göre değişir.

*Tor Browser ücretli mi?
-Hayır,Tor Project adı altında bulunan hiçbir yazılım ücretli değildir.

*Tor Browser nasıl çalışır?
-Size o an aktif olan bir kullanıcının ip adresini atar ve kendi serverlarından geçirir.Yani siz Tor kullanan bir kişinin ip sini alırsınız ve girdiğiniz siteler bilgisayarınız ve servis sağlayıcınız yerine Tor serverlarını görür.
(Siz --> Tor Server 1 --> Tor Server 2 --> Tor Server 3 --> Girdiğiniz Site)

*Tor Browser kullandığım belli olur mu?
-Tor Browser,kendi serverlarını kullanır.Ve bu tespit edilebilir bir durumdur.Yani birkaç kod ile bir site ya da sistem,sizin Tor kullanıp kullanmadığınızı tespit edebilir.

*Tor kullanmadan bu tür sitelere girebilir miyiz?
-Bazı Deep Web sitelerinin adreslerinin sonuna .to koyarak giriş yapabilirsiniz.Tabi bu durumda ip niz değişmez ve Tor serverlarını kullanmamış olursunuz.

*Deep Web 'de hiçbir siteye giremiyorum,sorun ne?
-Eğer Tor Browser normal bir şekilde açılıyor ve ''Congratulations.Your are using Tor'' mesajı ile karşılaşıyorsanız bağlantı ayarlarınızda bir sorun yoktur.Eğer buna rağmen sitelere giriş yapamıyorsanız girmek istediğiniz sitelerin linkleri değişmiş olabilir.TheHiddenWiki 'den güncel linklere bakabilirsiniz.

*Deep Web 'de şikeli maç var mı?
-Deep Web 'de en çok sorulan,merak edilen konular iddaa ve şikeli maçlar.Fakat ne yazık ki bu konuda ücretsiz paylaşım yapan bir site yok Deep Web 'de,en azından biz bilmiyoruz.İddaa ve bahis siteleri genellikle ücretli ve hatta üyeliği olmayanlar bu sitelerin anasayfalarına dahi giremiyorlar.Çok sıkı güvenlik önlemleri oluyor.

*Nasıl Bitcoin kazanabilirim?
-Eskiden mining ile Bitcoin kazanmak mümkündü.Fakat artık hem popülerliği hem de kur yüksekliği nedeniyle mining zarar ettiren bir işlem.Bunun dışında da birkaç yöntem var.

*Bitcoin Wallet uygulamaları kota harcar mı?
-Evet.500-600 mb a kadar harcayabilir.Bundan dolayı dikkatli olmak gerekiyor.

*Deep Web 'den uyuşturucu alabilir miyim?
-Evet ama bu işlem illegal olacaktır.

*Deep Web 'de Türkçe içerik var mı?
-Ara sıra açılan sayfalar ve sohbet odaları olmasına rağmen Türkçe içeriğe fazla talep olmadığından,ömürleri pek fazla olmuyor.

*''The connection has timed out The server at xxx is taking too long to respond'' hatasının çözümü nedir?
-Bu sorunun birkaç nedeni olabilir.Bunlar; girmek istediğiniz site çevrimdışı olabilir(Farklı Deep Web linklerine girmeyi deneyin),internet bağlantınız kesilmiş olabilir(Normal web sitelerine girmeyi deneyin),güvenlik duvarınız ya da antivirüs yazılımınız bağlantıyı ve Tor Browser 'ı engelliyor olabilir.(Gerekli ayrıcalık ayarını yapın) Son olarak Tor Browser 'ınız güncel olmayabilir.Güncelleyin.

*Nasıl Bitcoin alabilirim,neye ihtiyacım var?
-Bitcoin almanız için gereken tek şey Bitcoin cüzdan adresidir.Herhangi bir cüzdan uygulamasını (örneğin BitcoinQT) indirip ya da online cüzdan sitelerinden birine kayıt olarak cüzdan adresi oluşturabilirsiniz.Sonra Bitcoin satışı yapan bir siteden (örneğin mtgox.com ya da btcturk.com) o an ki güncel kura göre ödemeyi yaparak Bitcoin alırsınız.Aldığınız Bitcoin 'i önceden oluşturduğunuz cüzdan adresine çekersiniz.(Bu işlemler için satış sitelerinde anlatımlar vardır ama ben btcturk.com 'u öneriyorum çünkü bir sorun oluşursa iletişim daha rahat olacaktır,Türk sitesidir.) Bu satış siteleri aynı zamanda alış da yapar.Yani bu sitelerden Bitcoin alabildiğiniz gibi bu sitelere Bitcoin de satabilirsiniz. Bu tür sitelerin çoğu kredi kartı kabul etmez.(Güvenlik ve takip açısından)

Deep Web Seviyeleri (Ayrıntılı Anlatım)




Deep Web kavramını daha iyi anlayabilmek için internetin yapısına bakmak gerekir. İnternet çok seviyeli katmanlardan oluşmaktadır. Her bir katmanda içerik ve güvenlik ve erişilebilirlik farklılık gösterir. Matrix filmini gözünüzde canlandırmak yararlı olacaktır.

Seviye 0 (Common Web) : Günlük kullandığımız interneti oluşturan katmandır.
Komega / THT
Seviye 1 (Surface Web) : Yüzey İnternet. Ulaşmak için arama motorları üzerinden basit bazı sorgular yapmanız gereken internet. Güvenlik kameraları sunucuları, Access veritabanları buna örnek gösterilebilir. Temp mail hizmetleri, dns sorgulama hizmetleri türü hizmetlerin verildiği sitelerde bu seviyede hizmet verir.

Seviye 2 (Bergie Web) : Yalnız İnternet. Bu seviyede arama motorlarının arama sonuçlarını kitlediği siteler, FTP serverlar, indexlenmeyen adult filmler bulunmaktadır. Ulaşmak için arama motorlarında detaylı sorgular yapmanız gerekebilir. Bu seviyeye giren pek çok site arama sonuçlarında en son sayfalara atılır. Bu seviye normal yollarla ulaşabileceğiniz son seviyedir

---- Bundan sonraki katmanlara ulaşım için proxy kullanımını gerektirir. ----Komega / THT
Seviye 3 (Deep Web) : Başlangıç Deep Web Seviyesi. İkiye ayrılır.

1. Proxy Seviyesi : .onion sitelerin bulunmadığı fakat illegal olan her tür sitenin bulunduğu seviyedir. Arama motorları tarafından çoğu kez indekslenmezler. Pekçoğu sunucu kullanır. İçlerinde PHP kodlama sitelerde bulunur. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: İllegal araştırma sonuçları, hafif düzeyde illegal adult filmler, hacker grupları, virüsler, script kiddieler, ünlülerin skandalları, VIP dedikodular, bilgisayar güvenliği ile alakalı konular, suikast videoları vb. Bu içerikler genelde illegal forum tarzı sitelerde barınır.

---- Bundan sonraki katmanlara ulaşım için tor kullanımını gerektirir.----

2. TOR Seviyesi : .onion sitelerin işin içine girdiği seviyedir. Sitelerin geneli kişisel sunuculardadır. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: ELIZA dataları, hacklenen sunucuların bilgileri, data tüccarları, gizli devlet belgeleri, wikileaks belgeleri, devlet sırrı satan casuslar, terör örgütleri, bomba ve silah eğitimleri, federal bilgiler, istihbarat sırları, illegal bilimsel araştırmalar, bilim adamları, shell network, assembly programcıları, gerçek hackerlar, microsoft gizli ağ bilgileri, güvenlik ve data analistleri vb. Bu içerikler genelde html kodlama sitelerde ve kişisel sunucularda barınır. Sunucu sahipleri, sunucularını korumak için her şeyi yapabilirler.

Seviye 4 (Charter Web) : Ayrıcalıklı Deep Web Seviyesi. Bu seviyeye ulaşmanız kolay değildir fakat ulaşabilirseniz size getirisi de ufak şeyler olmayacaktır. İkiye ayrılır.

1. TOR Seviyesi : Sadece Tor browser kullanılarak ek bir şey yapılmadan ulaşılabilen seviyedir. Bu seviyede; gizli şirket ve piyasa bilgileri, önceden belirlenmiş milyonluk bahis sonuçları, bilyon dolarlık satışlar, dünyaca ünlü silah kaçakçıları, tank – füze- savunma sistemi satışları, yasaklanmış filmler – videolar – kitaplar – müzikler, üst düzey görevlerde bulunan devlet casusları, önemli ses kayıtları, paralı askerler, paralı ordular, paralı özel timler, kara kutular, aşırı illegal ve yasaklanmış adult içerikler, devlet görevlilerinin seks kasetleri, detaylı gizli wiki ansiklopedileri, insan ticareti, uyuşturucu ticareti, yasaklanan kimyasalların ve ilaçların ticareti, kan bankalarından kaçırılan kanların ticareti, çocuk *****ları, yamyamların – vampirlerin öldürmek için insan arayışları, illegal deneyler için insan denek aranması, sniperlar, mafyalar, pedofoliler gibi şeyler bulunmaktadır. Bu seviyenin geneli .onion sitelerden oluşur. Tehlikeli seviyelerdendir.

---- Bundan sonrası için kapalı erişim gerekir. ----

2. Özel Erişim Seviyesi : Kesinlikle kontrol edilemeyen seviyedir. Şu ana kadar ulaşılabilmiş en tehlikeli seviyedir. Ulaşmanız için tor browserlar yetersiz kalır. “Closed Shell System” adı verilen özel bir ulaşma yöntemi vardır. Bu seviyede bulunan şeylere örnek vermek istersek: Yapay zekalı ölüm makineleri, yapay zeka işlemcileri, GGGEQP işlemcileri, Tesla’nın planları, kristalize güç kontrolörleri, hava durumunu değiştirebilen cihazlar, gizli HAARP projeleri, Atlantis’in yeri ve hakkındaki gizli araştırmalar hatta Atlantis’in bulunduğu yerin detaylı konumları, özel üretim motorların planları, Tanrı’nın olduğunu kabul etmeyenler ve ispatları, masonlar, illuminati, gizli algoritmalar ve hesaplamalar, global terör ağı, global cinayet ağı, global uyuşturucu ağı, global insan ticareti ağı, süper bilgisayarlar ve yapay zekalar vb vb. Bu kategorinin genelini bilimadamları oluşturur. Sitelerin tamamı kişisel sunucular yada özel üretim gizli sunucular üzerindedir. Bu seviyede uygulanıldığında dünyayı değiştirecek ispatlanmış deneyler bulunur. Ulaşmak için normal bilgisayarlar ve internet ağları yetersiz kalabilir.

Şu ana kadar anlatılan seviyeler Deep Web’in %80’lik kısmını oluşturmaktadır. Geriye kalan %20 nedir peki?

---- Buradan sonrası için Kuantum teknolojisi ile çalışan cihazlar ve internet gerekir. ----

Seviye 5 (Marianas Web) : Bu seviye hakkında fazla bilgimiz yoktur. Çünkü daha ulaşılamamıştır. Bu seviyeye ulaşmak için şu an kullandığımız teknoloji yetersizdir. Kuantum teknolojisi ile çalışan bilgisayarlara ve internete ihtiyacımız vardır. Bilinen en tehlikeli seviyelerdendir. Adını dünyanın en derin çukuru olan Mariana Çukuru‘ndan alır. Seviyenin sınırları belirsizdir fakat sonu vardır. İçerisinde bulunacak sitelerin dünyayı değiştirebileceği bilinmektedir. Bu seviye için “Eğer olurda birgün ulaşılırsa o gün internetteki savaş bitecektir” denilmiştir. Yüksek teknolojiye sahip AR-GE laboratuvarlarında bulunan pek çok bilim adamının bu seviyeye ulaştığı ve bilgi paylaşımı yaptığı söylenir. Burada bulunan bilgilerin tüm canlı yaşamını değiştirebilecek ve dünyaya hakimiyet kurulabilecek güçte olduğu bazı bilim çevrelerince belirtilmiştir. Bazı devletlerin ve hacker gruplarının da bu sistemlere eriştiği söylenir fakat bu konuda bilgi yoktur. Bazı bilim çevrelerinden sızan haberlere göre buradaki bilgilerle tüm dünyadaki nükleer füzeler çalıştırılabilir. İstihbarat örgütlerinin buradaki hackerlara nükleer sistemleri yok etmesi için iş teklif ettikleri iddia edilmektedir.

Seviye 6 : Bilinen en tehlikeli seviyedir. Hakkında hiçbir bilgi yoktur. Sınırları belirsiz ve sonu belli değildir. En gelişmiş teknolojiyle bile erişelememiştir.

Seviye 7 (The Fog/Virus Soup) : 7. seviye savaş bölgesi olarak tabir edilir. Eğer bir gün ulaşılabilinirse herkes kendi için savaşacaktır. Amaç seviye 8’e başka insanların çıkmasını önlemektir.

Seviye 8 (The Primarch System) : 8. Seviye direkt erişime açık değildir. Ne bir hükümet veya organizasyonun ne de kimsenin tam olarak bilmediği bir Primarch Sistemi tarafından kontrol edilir. Bu sistem ilk olarak 2000’li yıllarda tesadüfen keşfedildi. Sistem tepkisiz ve tüm internete değiştirilemeyen rastgele komutlar göndermektedir. Seviye 8 günümüz bilgisayarların baş edemeyeceği devasa bir işlem gücü olan “level 17 quantum t.r.001 level function lock” kullanır. En son olarak seviye 8 “İnternetin En Son Patronu” olarak geçer.
 


UpOneTR

UpOneTR

Üye
Bu konunun acilmasi yasak diye biliyorum yanlışmiyim ?
 
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Nicin yasakki Eger yasaksa konunun icerigini silerim sorun olmaz ..
Dur bakalim ben rapor ettim sormak icin :) yasak değilse güzel açıklama olmuş eline saglik :) coluk çocuk hemen bi girsin bie sey anlamayonca geri siler toru :)
 
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Teşvik babında anlaşılabileceği için konu hakkında kesin bir hükmü admin verir.
 
Silinen Üye 2498213

Silinen Üye 2498213

Kapalı Hesap
Helal olsun kardeşim çok güzel açıklamışsın. Alıntı mı emek mi? :)
 
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Alıntı olduğunu belirtelim, konu içerik itibariyle sakıncalı olduğu düşünülse de bilgilendirme seviyesinde olduğu için soru yok. Konu içeriğinde farklı kural dışı yöntemler olduğunda gereken yapılır. Teşekkürler
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
deep wep neden silinmiyor en gereksiz arşiv deyeri olmayan bilgiler neden depolanıp saklanıyor asıl tehlike burda değilmi global yasalarla
denetlenmesi gerekmez mi birde gün geçtikce veri saklamak için yeni alan gerekiyor her kesin bir e postası
facesi fillan bunun için bile veri saklamak için yeni alan gerekir eski gereksizleri bir silip temizlemek cazip gelmesi lazım
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
    Konu Sahibi
Birinci bilinmesi gereken şey deep web yasak değil. yani çekinmeyin demiyorum ama deep
web e girdin diye suç işlemiş olmazsın. suç
kısmı girdiğin yerin içeriği olabilir ama. İkincisi içeriğinin %99 illegal (her türlü silah,her türlü utandırıcı, çocuk pornosu,
çalıntı elektronik eşya) bunlara yoğun ilginiz
yoksa içerik olarak çok büyük bir beklentiniz
olmasın. Üçüncüsü tor browser sürekli ip değiştirdiğinden takibi daha zor (kesinlikle
takip edilemez değil) sisteme girdiğinizde sizin
ip nizi başka biri sizde daha başka birinin
ip'sini kullanıyorsunuz. (bu şöyle bir risk
oluşturuyor, sizin ip'niz üzerinden nasıl bir
film döndüğünü kestiremezsiniz) İşlemediğiniz bir suç üzerinize kalamaz ama
yinede ben ne uğraşacam kardeşim diyorsanız
girmeyin. Dördüncüsü flash falan kullanmak güvenlik açığı oluşturduğundan izlemek istediğiniz veya
okumak istediğiniz her şeyi indirmeniz
gerekiyor. İçeriğinin suç olmadığından emin
değilseniz bir şey indirmemenizi öneririm.
zaten çocuk pornosundan geçilmediğinden ya
kafa kopartan video yada 0-5 yaş arası zavallı bir bebeğe yapılacak zulüm haricinde bir şey
olmayacaktır indirdiğiniz şey. Altıncısı hack işlerinde ileri seviye değilseniz sizin haberiniz olmadan her türlü kişisel
bilgilerinizi karşı taraf öğrenebilir ip
adresiniz üzerinden suç işleyebilir. Bunu bikaç
gün sonra polisten öğrenirsiniz. Hiç bir
referans yok bitcoinlerinizi çakallara
kaptırmanız muhtemel. Yedincisi aklınıza gelebilecek her türlü e- book, döküman makale mevcut bunlar sıkıntı
değil diye düşünüyorum okumak gizleneni
öğrenmek için ideal bi yer. Sekizincisi ve sonuncusu Türkçe kaynak çok çok az İngilizceniz yoksa boşuna girmeyin.
Zamanında bit coin işine girerek para
kazanmak falan mümkündü ama şimdi artık
bitti bu mevzular. Kısaca deep web kendi
burjuvasını yarattı. Yani anlatmak istediğim ilk ve ikinci
katmandaysanız sakın korkmayın. Fakat 4.
katmandan yukarı çıkmayın. Daha çok derine
inersiniz ve çıkmanız zor olur. Deep web aslında internetin karanlık yüzü
falan değil. Oraya Darknet deniyor. Deep web
çoğu yararlı bilgilerden oluşan internet
sitelerinden oluşuyor. Tabi ilk katman. Burada
işinize yarayan bir çok şeyi öğrenebilirsiniz. hayatta var olduğunu bildiğiniz şeyleri online
görüyorsunuz. olayın özü bu. cazip kılan
tarafı daha özgür ve daha denetimsiz bir yer
olması. sadece merak edenlerin çok vakit
geçireceği bir yer değil. hele hidden wiki ile
ciddi bir şey bulmanız çok zor.






















Alinti
 
Bruce Lee QQ

Bruce Lee QQ

Üye
Güzel konu.
 

Benzer Konular



Üst Alt