deccal/mehdi/kimlerdir/özellikleri/kıyametle ilgileri/dünyada dönen oyunlar/okumanız gerekli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
deccal/mehdi/kimlerdir/özellikleri/kıyametle ilgileri/dünyada dönen oyunlar/okumanız gerekli
arkadaşlar bu makaleyi hazırlama gereği duydum.

son zamanlarda yaşanan bazı hadiseler beni bu konuyu hazırlamaya yöneltti.

insanların akıllarında soru işaretleri kalmasın, lütfen baştan sona okuyunuz, bilgileniniz.

öncelikle başlamak istediğim nokta şudur,

deccal kimdir ?

sözlükte, bir şeyi örtmek yaldızlamak veya boyamak manasındaki, decl kökünden türemiş bir sıfat olup çok yalancı, hilekar demektir.

deccal ile ilgili kur'an'da herhangi bir bilgi yoktur.
deccal ve onunla ilgili bilgiler hadislerde yer almaktadır.
daha çok da, "mesih deccal-yalancı mesih"olarak geçmektedir.

deccal inancı yahudilikde hristianlıktada vardır.

şimdi bu bilgiden yola çıkarak şunu söylemek istiyorum.

deccal kıyamet yaklaştığında meydana çıkıcak, insanları olanüstü yetenekleriyle kandırıcak, ve günaha sürüklüycektir.

son 2 yüzyılı esas alırsam, şunu söylemek isterimki, kıyamet yaklaştı.

bakınız bazı alametler çoktan gerçekleşti bile.

bu bilgimi sabitlemek için şu ayeti sizlerle paylasayım.

peygamberimiz buyuruyorki;

Şüphesiz on alamet ortaya çıkmadıkça kıyamet kopmayacaktır

Doğuda, Batıda ve Arap yarımadasında bir yerin batması, duman’ın çıkması, deccâl, dabbetü’l arz, ye’ cüc ve me’cüc, güneşin battığı yerden doğması ve Yemen’de bir ateşin çıkarak insanları toplanacakları yere (haşr yerine) sürmesi

yukarıdaki bildirilene dayanarak şunu söyliyeyim bunların bir çoğu çoktan gerçekleşti bunun hepimiz farkındayız...

deccal'in özellikleri

hadislerde geniş bir şekilde deccal'in özelliklerinden ve yapacağı işlerden bahsedilir. buna göre deccal bir insandır ve olaganüstü yetenekleri vardır. rüzgar gibi hızlıdır yagmur yagdırıp bitkileri yeşertebilicek yanında ates ve su bulunucak fakat gerçekte onun suyu ates ateside sudur. bir gözü kördür ve patlamış üzüm gibidir. alnında kafir yazılıdır. genç bir kimsedir, esmer ve parlak tenlidir. kısa boylu olmasına ragmen heybetlidir. ahir zamanda dogudan gelecek ve müslümanların oturdugu sehirlerin birinden çıkacak ve birçok yeri dolasacak ancak mekke medine mescidi aksaya giremiyecektir. önce peygamberlik ve ilahlık davasına kalkısacak, karsı gelenleri cehennem adını verdiği yere atacak ama aslında onun cehennemi cennet gibi cenneti ise cehennem gibidir. bir rivayete göre hz. isa tarafından şam yakınlarında öldürülecek.

deccal hakkındaki rivayetlerden anlasılması gereken önemli nokta şurasıdır.
deccal yeryüzünde inkarcılığı yaymaya çalışan, kutsal değerlerle savaşan, şer işleri yürüten kişi ve onların yürüttükleri çalısmalardır. bu çalısmaların her devirde değişik temsilcileri olmustur deccal olaganüstü bir kişilik olmaktan çok her devirde şer olan şeyleri temsil eden bir tiptir. böyle bir tipin olması hem akıl yönünden mümkündür hemde müslümanlar için bir imtihan sebebidir. müminler kendilerini şerre çağıran islam dışı şeyleri islami kılıfla sunmaya çalısan bozguncu kimseleri tanımak ve onların kurdugu düzenlere karsı uyanık olmak zorundadırlar. deccal tipli kişi ve kurulusların sunacagı su ve ateşe dikkat etmek gerekir . zaten müminler deccali ve onun zararlı faliyetlerini iman ferasetiyle bilirler, deccal tiplliileri iyi tanırlar ve onlarla mücadele ederler.

yukarıdaki bilgilerin dışında şunu belirteyim.

Kim Kehf suresinin ilk on ayetini ezberlerse deccalden korunur

Kur'an'ı Kerim'de deccal'le ilgili bir ayet yoktur. Deccal isim olarak geçmez...

tüm peygamberlerin kavimlerini bu konuda uyarmalarından dolayı Deccal kavramının geçmişinin çok eskiye dayandığı söylenebilir.

Hz. Adem'in yaratılışından itibaren kıyamete kadar geçen süre içerisinde Deccaldan daha büyük bir hadise (diğer bir rivayette daha büyük bir fitne) yoktur.

tüm peygamberlerin deccalle ilgili uyarıları vardır.

Müslümanlara bu konuda devamlı uyanık olmalarını ve Deccali tanıyarak ondan yüz çevirmelerini ve onunla mücadele etmelerini emreder.

ve peygamberimizin şu uyarısı vardır.

kim deccalle karşı karşıya gelirse ona karşı kehf suresinin ilk ayetlerini okusun

deccal hakkında ek olarak söylemek istediklerim ;

Bir hadise göre,Deccal bu kavmin topraklarını verimli kılar, hayvanlarını besili yapar, yağmurlarını çoğaltır. Daha sonra başka bir kavme gider bu kavme de kendisine inanmalarını söyler ama bu kavim onun tanrı olmadığını sadece bir fitne olduğunu söyler. Bunun üzerine deccal bu kavmin topraklarını kurutur, ekinlerini çürütür, kuraklık getirir.
Sonra Mehdi, Deccal'ı aramaya koyulur. Hadise göre Mehdi, Mesih'le beraber Deccal'i yenecek kişidir. Mehdi, Deccal'ın yanına varır.Deccal ona kendisine iman etmesini söyler. Fakat Mehdi kabul etmez. Deccal dev bir kılıçla Mehdi'yi ortadan ikiye keser ve iki parçasını çok uzak ayrı iki noktaya gönderir.
Sonra bu parçaları çağırır ve birleştirir ve tekrar iman edip etmediğini sorar. Mehdi gene iman etmez bu sefer Deccal Mehdi'yi boğazlamak ister ama Allah mehdinin boğazına bakırdan çok sert bir halka koyar ve deccal onu boğamaz. Sonra İsa Şam'daki Ümeyye Camii'nin minaresine iner ve daha sonra Deccal'i Mehdi ile birlikte yener ve insanlığı islama davet görevine başlar.

mehdi kimdir ?

Sözlüklerde hidayette, doğru yolda olan, başkalarının hidayet ve doğru yolda gitmelerine vesile olan mânâsına gelen Mehdî, İslâmî bir terim olarak âhirzamanda geleceği müjdelenen, kendisine Allah tarafından özellikle doğru yol gösterilen, hakka yöneltilen, dinî noktalarda hata ve yanlışlıklardan korunan, insanları, bilhassa Müslümanları irşad eden, doğru yola sevk eden, zulüm ve haksızlıkların kol gezdiği bir dünyada adaleti tesis eden, âhirzamanda geleceği müjdelenen Âl-i Beytten büyük bir zâttır. Mehdî yazdığı eserlerle, inançsızlık içerisinde bulunanları, îmanı şüphe ve tereddütte olanları kurtaracak, mü'minlerin îmanlarını takviye edecek büyük bir âlimdir.

Çok karanlıklı ve şiddetli bir kısım fitneler gelir. Derken fitneler birbirlerini takip eder. O kadar ki bu Ehl-i Beytimden Mehdî denilen bir zât çıkıncıya kadar devam eder. Sen ona ulaştığında tabi ol ki hidayette olanlardan olasın

Şüphesiz bu dönemler mânevî kurtarıcıların dört gözle beklendiği dönemlerdir. Böyle bir anda âhirzamanın beklenen şahsı Hz. Mehdî geleceğine göre ona bîat etmenin, katılmanın önemi tartışılmaz. Resûl-ü Ekrem de (a.s.m.) ümmetini buna teşvik ederek, “Sizden kim o güne yetişirse karlar üzerinde emekleyerek de olsa ona katılsın.

------

arkadaşlar deccal ve mehdi, herkes tarafından bilinmeyecektir.

deccal bir takım oyunlar çevirecek, insanları günaha sürükleyecek, insanları kendi etrafında toplayacaktır. oyunlarıyla insanları aldatıcaktır.

işte tam bu zamanlarda mehdi gelicek, ve müslümanları hidayete çağırıcaktır.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), müminleri Hz. Mehdi'nin gelişiyle müjdelemiş ve bu mübarek şahıs ortaya çıktığında tüm Müslümanların kendisine katılması gerektiğini bildirmiştir:

Ey insanlar, muhakkak Allah-u Teala size zalimleri, münafıkları ve onlara uyanları menetmiş ve size ümmet-i Muhammed'in en hayırlısı olan ve Mekke'de bulunan ismi Ahmet, babasının ismi Abdullah olan Hz. Mehdi'yi reis kılmıştır, ona katılınız.
Ancak buna rağmen insanların büyük çoğunluğu bu kutlu şahsı ilk ortaya çıkışında tanıyamayacaktır. Hatta kimileri de tam tersi bir düşünceye kapılacak, ona destek olmaktan kaçınacak, ondan uzak duracak ve ona karşı olumsuz bir faaliyet içerisine gireceklerdir.

mehdi nasıl gizlenicek ?

Yazıklar olsun kullara; ki onlara bir elçi gelmeye görsün, mutlaka onunla alay ederlerdi . (Yasin Suresi, 30)

Onlar için öğüt alıp-düşünmek nerede? Onlara, açıklayan bir elçi gelmişti. Sonra, ondan yüz çevirdiler ve dediler ki: "(Bu,) Öğretilmiştir, bir delidir ." (Duhan Suresi, 13-14)
İşte böyle; onlardan öncekiler de bir elçi gelmeyiversin, mutlaka: " Büyücü ve cinlenmiş " demişlerdir. Onlar bunu (tarih boyunca) birbirlerine vasiyet mi ettiler? Hayır; onlar, 'azgın ve taşkın (tağiy)' bir kavimdirler. (Zariyat Suresi, 52-53)
Hani Musa, kavmine demişti ki: "Ey kavmim, gerçekten benim sizin için Allah'tan gönderilmiş bir elçi olduğumu bildiğiniz halde, niçin bana eziyet ediyorsunuz? " İşte onlar eğrilip-sapınca Allah da onların kalplerini eğriltip saptırmış oldu. Allah, fasık bir kavmi hidayete erdirmez. (Saff Suresi, 5)

Ayetlerde bildirildiği gibi, insanların bir kısmı açık deliller ve mucizeler görmelerine rağmen, kendilerini Allah'a iman etmeye davet eden elçilerden yüz çevirmiş ve onlara karşı cephe almışlardır.

mehdi'de iftiralara ve haksızlığa ugrayacak, ve tanınmasını engelleyecektir.

SONSÖZ

arkadaşlar, son zamanlarda hepimizin fark ettiği gibi, günahlar artmış, zina çoğalmış, insanların bir kısmı yoldan çıkmışlardır.

şükür azalmıştır.

son zamanlarda yaşanan illumaniti, ateistlik, tanrı tanımazlık, insanların ibadetten uzaklaşması bazı din adamlarınca deccalin geldiği ve hilekarlığa başladığı görüşündedirler.

bu zor zamanda, insanların o oyunlara inanması ne kadar acı bişeydir.

dinimiz tarafından yasaklanmış olan şeyler bu zamanlarda günah değilmiş gibi ne de çok yapılır oldu !

zinalar arttı, alkol alanlar arttı tüm günahlar çoğaldı

peygamberimiz tarafından bildirilmiş olan mehdi gelicek ve insanları hidayete çağırıcaktır.

açıkçası size söylemek istediğim din adamları (alimler) deccal dünyada olabilir, dediğine göre bizlerin temkinli davranması gerekir.

tabiki bunu en iyi Allah bilir, ama tahminlere göre dünyada olduguna inanılıyor.

onu kimse bilemez şuanlık.

mehdi gibi deccalde kendini gizleyecektir.

lütfen bu konularda biraz temkinli durun ve her söylenen şeye inanmayın.

umarım faydalı oldum.

okuduğunuz için teşekkürler.

bu makale bana ait.

• Beğen
Tepkiler: sublieutenant, y n s c n ve kol@j

Astrosman

Astrosman

Üye
Ben bunu okumuştum ama yinede okudum. Sağol paylaştığın için :)

Burak

Üye
    Konu Sahibi
iyide bunu ben yazdım, ben hazırladım daha önce biyerde okumanız imkansız. :hmmm

Astrosman

Astrosman

Üye
Hadisler felan müsemma sitesinde de vardı aynı o tarz yani anladın mi hocam? Yani siz hazırladığınız yerler olabilir ama birebir aynısı gibiydi. Yine de ellerine sağlık

• Beğen
Tepkiler: Burak
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Eyvallah gayet bilgilendirici bir konu olmuş emeğine sağlık...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Hadisler felan müsemma sitesinde de vardı aynı o tarz yani anladın mi hocam? Yani siz hazırladığınız yerler olabilir ama birebir aynısı gibiydi. Yine de ellerine sağlık

tabiki ayetler birdir, değişmezki. bende ayetleri internetten topladım. ama geri kalanı bana ait. :) dediğiniz doğru alıntı yaptığım yerler oldu elbette

----------Eklendi @ 17:09:05 ---------- Yazıldı @ 17:08:45 ----------

Eyvallah gayet bilgilendirici bir konu olmuş emeğine sağlık...

rica ederim :oke:

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
teşekkürler deccal insanları kötülüğe çağıracak niye gizlensinki

• Beğen
kol@j

kol@j

Üye
teşekkürler deccal insanları kötülüğe çağıracak niye gizlensinki

kendini peygamber gibi gösterebilmek için

deccal bir şahıs olduğu kadar o fitne ye hizmet eden fikir akımını da ifade eder.

ona göre dikkatli olmak lazım...

işin daha büyük sorunu şudur ki deccal müslüman bir milletin içinden çıkacağı için
kim mehdi kim deccal bunu ayırmak baya zor olacak...
"iman edip, salih amel işleyenlerle hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna" asr suresinden

----------Eklendi @ 07:02:00 ---------- Yazıldı @ 07:00:47 ----------

tabiki ayetler birdir, değişmezki. bende ayetleri internetten topladım. ama geri kalanı bana ait. :) dediğiniz doğru alıntı yaptığım yerler oldu elbette

----------Eklendi @ 17:09:05 ---------- Yazıldı @ 17:08:45 ----------

rica ederim :oke:

eline sağlık burak gayet güzel...
de şu mumsema kocaman kocaman... ona bir çare bulsan...

• Beğen
y n s c n

y n s c n

Üye
Güzel olmuş burakjım, kimden esinlendin böyle :)

• Beğen

Burak

Üye
    Konu Sahibi
kendini peygamber gibi gösterebilmek için

deccal bir şahıs olduğu kadar o fitne ye hizmet eden fikir akımını da ifade eder.

ona göre dikkatli olmak lazım...

işin daha büyük sorunu şudur ki deccal müslüman bir milletin içinden çıkacağı için
kim mehdi kim deccal bunu ayırmak baya zor olacak...
"iman edip, salih amel işleyenlerle hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna" asr suresinden

----------Eklendi @ 07:02:00 ---------- Yazıldı @ 07:00:47 ----------

eline sağlık burak gayet güzel...
de şu mumsema kocaman kocaman... ona bir çare bulsan...

teşekkür ederim abi, sağolasın. abi bende gözükmüyor dediğin yazılar ama baska tarayıcıdan denedim gözüküyormuş.
cuma'dan geleyim düzenliyeceğim

teşekkürler

Güzel olmuş burakjım, kimden esinlendin böyle :)

sağolasın yunus, insanların son zamanlarda farklı şeylere inandıgını gördük hepimiz, o yüzden açma gereği duydum, bilgilendirme amaçlı

teşekkürler. :)

istersensor

istersensor

Üye
eline yüreğine bileğine klavyene sağlık :) tşklr güzel konu

başarılarınızın devamını dilerim
:))

Burak

Üye
    Konu Sahibi
sağolun, teşekkürler :)

Burak

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar özel mesajla gelen sikayetler dogrultusunda konuyu güncelledim, tesekkürler :oke:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Deccal'in geldigi gibi yer yüzünde büyüüük bir ordusu olucak bunlar masonlardır.
Elinde tuttukları teknoloji ve mali imkanlarla illuşlar ve masonlar ortalıgın tozunu attırıcak besbelli :D

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Deccalin arkasında israil ve amerika olacak ki zaten tüm amerikan şarkıcılarının kliplerine bakın hepsi deccali temsilen tek göz işaretleri yapıyorlar.. İlluminati denen muhabbet deccal için kurulmuş bir mason birliği.. Deccalin ordusu bizzat onlardır... Onun sihirli şovlarına dünyadaki en üstün teknolojileriyle eşlik edecekler.. Deccal allah tarafından doğaüstü güçlerle donatılmıştır hatta onun çevresinde gizemli varlıklarda olacaktır..
Bugün hangi rihanna-lady gaga vsvs kliplerine bakarsanız bakın hepsinde tek göz simgeleri vardır.. Evet tek göz piramit görünüşte illuminatiyi temsil eder ama illuminatide zaten deccali temsil eder.. Neden tek göz çünkü deccalin bir gözü kördür yani tek gözlü gibi bişey..Diğer gözü neden kör? Onun cevabı yok..

Diyebilirsiniz. Arkasında dünyadaki tüm teknoloji ve dünyayı yöneten bir ülke desteği varken hz. isa onu nasıl öldürebilir..
Çünkü hz. isanında yanında Allah var.. Tüm bu teknolojiyi yaratan ve bizim kullanımımıza sunan herşeyin sahibi o an geldiğinde onların elini kolunu bağlar sebepler cereyan eder ve hepsi o değerli deccallerinin ölüsünü buluverirler..

Lideri olmayan bir ordu dağılmaya mahkumdur..

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
gözler iyiliği de görür kötülüğüde tek göz olmasının sebebi iyiliği görmemesini temsil eder.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Ama deccalden önce Amerikanın başka bir planı var..
Bugün dünyada çekilmiş olan tüm uzaylı filmleri yok ufo görüldü haberleri ufo fenomenleri bu planın bir parçası..
Uzaylı diye birşey yok ama Amerika bunu bize yıllardır yedirdi..
Onlar ufo demeden önce kim uzaylı diye bir tabirden haberdardı?
Sizce neden uzaylılar en çok amerikada görülüyor?

====>Buraya Dikkat<====

Eğer uzaylı diye bişey olsaydı ve bizden çok üstün bir zekaya sahip çok daha uzun zamandır evrende olan gelişmiş bir uygarlık olsaydı
Neden 1950'lerde o dandik yamuk yumuk sallanan uçan dairelerle dünyaya geliyorlardıda sadece 50-60 yılda bu kadar gelişmiş makinelerle gelmeye başladılar?

Ne yani bunlar milyarlarca yıldır uzaydaydılar da o tenekelerle dünyaya geliyolardıda milyarlarca yıldır yapamadıkları teknolojiyi sadece 50 yıldamı bugünkü harika metal şekillere çevirdiler değil sallanmak ses bile çıkarmadan uçan makineler yapmayı başardılar..

Şimdi bir daha düşünün bakalım :)

1960-80 lerde çıkan ufo haberlerini araştırın ve şimdi 2000 li yıllardaki haberleri görüntüleri araştırın bu komedinin farkına varmassanız daha ben bişey demiyorum :)

1970 lerde görülen ufolar murat 131 gibi hurda tenekelerken şimdi görülen ufolar V şeklinde yada çok daha gelişmiş teknoloji harikası tasarımlar :)

Bu Ufo denen şey Ben amerikan tasarımı gizli bir teknolojiyim 50 yılda çok geliştirildim diye bas bas bağırıyor :D ama uzaylı var diye inanmak isteyen istediğine inanmaya o hurdaların milyonlarca ışık yılı uzaklıktan buraya gelebildiğine inanmaya devam ediyo :D

---------- Eklendi @ 01:46:12 ---------- Yazıldı @ 01:43:26 ----------

[ENGİN];4629423' Alıntı:
gözler iyiliği de görür kötülüğüde tek göz olmasının sebebi iyiliği görmemesini temsil eder.

teşekkür ediyorum bilmiyordum :oke:

Lord Of The Red

Lord Of The Red

Üye
her ınsan kendısının deccalı veya mehdısıdır.baska yerlerde aramayın.bos ıslerle ugrasmayın.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Aslında Uzaylılarla ilgili söylemek istediğim daha çok şey var ama mideniz kaldırırmı bilemem :)

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
amerika kendini büyük ve güçlü göstermek için filmlerde bunu irdeler.uzaylılarla savaşır kazanır,meteorlara karşı koyar kazanır,kiyamete bile galip gelir tabii bunlar hep filmlerde olur.gercek hayatta bir hortuma bile karşı gelemiyor bu da onun ne kadar aciz olduğunu gösterir.

• Beğen
Tepkiler: kol@j
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt