David Beckham futbolu bıraktı!

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
David Beckham futbolu bıraktı!

İngiltere Milli Takımı'nın eski kaptanı ve PSG'nin yıldız futbolcusu David Beckham, aktif futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.



Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint Germain'in (PSG) 38 yaşındaki İngiliz orta saha oyuncusu David Beckham, sezon sonunda aktif futbol kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Ligue 1 şampiyonluğunu 19 yıl aranın ardından müzesine götüren PSG'nin kadrosunda yer alan Beckham, UEFA internet sitesinde yer alan açıklamasında, futbola devam etme imkanı veren kulübüne minnettar olduğunu belirterek, "En üst seviyede oynayabildiğim şu dönemin, kariyerimi noktalamak için doğru zaman olduğunu hissediyorum" ifadesini kullandı.

Profesyonel kariyerine 12 yaşında Manchester United ile başlayan Beckham, 2003 ile 2007 yılları arasında Real Madrid için mücadele etmişti. Los Angeles Galaxy formasıyla Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) Kupası'nı üst üste 2 kez kazandıktan sonra ocak ayında Fransa'nın PSG takımının yolunu tutmuştu.

1970-1990 yıllarında 125 kez İngiltere Milli Takımı forması giyen Peter Shilton'dan sonra 115 kez giydiği İngiltere formasıyla ülkesinin en fazla milli olan ikinci futbolcusu Beckham, üç Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran ilk İngiliz oyuncu olma özelliğini taşıyor.

İngiltere, İspanya, ABD ve Fransa'da şampiyonluk sevinci yaşayan Beckham, 4 farklı ülkenin en üst futbol liginde şampiyon olmayı başaran ilk İngiliz futbolcu olarak da tarihe geçti.

İşte Beckham'ın futbolu bırakma kararı aldığı o cümleler...

- "Olgunlukla devam ettiğim profesyonel kariyerimi devam ettirme şansını bana veren PSG kulübüne teşekkürlerimi sunuyorum ancak kariyerimi noktalamak için doğru zamanın geldiğini söylemeliyim."

- "Eğer bana, daha genç yaşta küçüklüğümden beri taraftarı olduğum Manchester United'da oynayacağımı ve kupalar kazanacağımı, gururla kaptanlığını yaptığım milli takımda 100'den fazla kez forma giyeceğimi ve dünyanın en önemli kulüplerinde forma şansı bulacağımı söyleseydiniz size bunların bir hayalden ibaret olduğunu söylerdim. Fakat ben çok şanslıyım ki hayallerimi gerçekleştirebildim."

- "Bugüne kadar beni en çok gururlandıran başarılardan biri milli takım kaptanlığını yapmış olmamdır."

- "Üç aslanlı formayı her giydiğimde sadece harika futbolcularla oynadığımı değil ayrıca ülkelerini büyük bir tutkuyla destekleyen taraftarları da temsil ettiğimin farkındaydım."

- "İngiltere Milli Takımı'nı hem saha dışında hem de saha içinde temsil etmiş olduğum için gururluyum. Bugüne kadar birlikte oynadığım bütün takım arkadaşlarıma ve büyük bir mutlulukla bir şeyler öğrendiğim bütün teknik direktörlere teşekkür ederim. Ayrıca beni hep destekleyen ve başarıya ulaşmam için güç veren taraftarlara da çok teşekkür ediyorum."

İşte David Beckham'ın kariyer başarıları

712 Oynadığı maç sayısı
129 Gol
115 İngiltere Milli forması
6 Premier Lig Şampiyonluğu
2 FA Kupası
2 MLS Kupası
1 Şampiyonlar Ligi
1 La Liga
1 Ligue 1
 


Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
:züü:
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
Akıncı

Akıncı

Üye
beklenen karar efsaneydi öyle kalacak :)
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
bence efsane demek biraz fazla olur çoğu zaman futboluyla değide tarzıyla ön plandaydı
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
Akıncı

Akıncı

Üye
Değişir haydar'ım insandan insana göre ama yetenekleri tartışılmaz
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Adamin sadece karizmasi yeterdi :)
 
umitgul18

umitgul18

Üye
Zirvede bıraktı :D
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
En sevdiğim futbolculardan biriydi diyebilirim
 

Benzer Konular



Üst Alt