Daum Fenerbahçeden Memnun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
Daum Fenerbahçeden Memnun
Süper Lig'de ilk yarıyı lider tamamlayan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Christoph Daum, sezonun ilk yarısında başarılı bir performans sergilediklerini söyledi.

Daum, Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde yaptığı değerlendirmede, ligin ilk yarısında kendilerinden bekleneni verdiklerini ama Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri için üzgün olduğunu belirtti.

Alman teknik adam, "maçlarda performans sınırlarımızı zorladık, ofansif ve hareketli bir futbol ile seyircilerimizi etkilemesini bildik. Yine rekorlar kırdık ve çıtayı yükseltmeyi bildik. Tabii ki alınan 14 galibiyet ve üç beraberlik, takımın sergilediği inanılmaz bir performanstır" dedi.

Daum, şampiyonluk için önlerinde çok uzun bir yol olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe'de çalışan herkes çok yüksek bir motivasyon içinde bu hedefi yakalamak amacı ile mücadelelerine devam ediyor. Şampiyonluk yarışında iyi bir durumdayız, ama elle tutulur bir hedefe henüz ulaşmadık. Ligin ikinci yarısında 17 tane şampiyonluk maçımız var. Tüm konsantrasyonumuzu buna yöneltmeliyiz" diye konuştu.

Tüm oyuncularının gelişimini dikkatle takip ettiğini ifade eden Alman çalıştırıcı şöyle devam etti:

"Zamanı geldiğinde yönetim kuruluna yeni raporumu vereceğim ve Fenerbahçe'nin gelecekteki kadrosu hakkındaki görüşlerimi de sunacağım. Bazı oyuncularım kendilerinden beklenene cevap verebildi, bazıları ise bu beklentilere cevap veremediler. Özellikle uluslararası maçlarda bazı oyuncularımız sınırlarının gerçek anlamda neresi olduğunu, güçlü özelliklerini ve zaaflarını net bir şekilde görme imkanı buldular. Kendini geliştirmek isteyen ve Fenerbahçe formasını da layıkıyla taşımak isteyen oyuncularımıza ben bütün desteğimi vermeye hazırım ve bu desteği de hiçbir zaman esirgemem."

"Avrupa'da büyük bir düş kırıklığı yaşadık"

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde aldığı sonuçları da değerlendiren Daum, "saha içi ve dışında Türk futbolunu pozitif gösterme amacımıza ulaştık" dedi.

İçerde ve dışarıda oynadıkları maçların fair-play atmosferi içinde geçtiğini anlatan Alman teknik adam, "tüm bilgi ve becerimizin yanısıra bir üst tura çıkmak için şansa da ihtiyacınız vardır. Bizim olduğu kadar Avrupa'nın büyük takımlarının bu hedefe ulaşamamaları bizim için bir tesellidir" diye konuştu.

Daum, Kadıköy'de Schalke ile 3-3 berabere kaldıkları maçın gruptaki kaderlerini çizdiğini belirterek şunları söyledi:

''Bu maçtan galibiyet ile ayrılmış olsaydık altı puanla yolumuza devam edecektik ve rövanş maçı çok farklı geçecekti. Rövanş maçında dokuz kişi kalmamıza rağmen çok iyi bir performans sergiledik. Daha sonra Milan maçı öncesi İsviçre ile oynanan milli maçtan kalan o kadar büyük bir gerilim vardı ki, bu bizim gerçek kimliğimiz olan mücadeleci özelliklerimizi sahaya yansıtmamıza engel oldu...

Dostane bir şekilde oynanan Milan maçında rakibimiz üstünlüğünü ortaya koydu ve 4-0'lık bir skorla galip gelirken, biz bu maçtan ucuz kurtulduk diyebiliriz. Deplasmanda oynadığımız PSV Eindhoven maçında, skoru belirleyen golleri rakibimiz attı. O maçta bize gerekli olan gol yollarındaki etkili vuruşlarımızı ne yazık ki yapamadık. Bazı kilit oyuncularımızın sakatlık nedeniyle oyundan çıkması da bizi zor durumda bıraktı. Avrupa'da yaptığımız mücadeleden arta kalan sadece büyük bir düş kırıklığıydı.''

"Sergilediğimiz performansı ve aldığımız sonuçları yabancı oyuncu kontenjanına bağlayıp kendimi haklı çıkartmak istemiyorum" diyen Daum, "ama Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların kadrolarında 12 ile 26 arasında yabancı oyuncu var. Bunu ortalamaya vurduğunuzda diğer takımlarda 14 yabancı oyuncu mevcut. Bu dezavantaj tüm Türk takımlarının sonuçlarına negatif etki etmiştir. Yabancı kontenjanı uygulaması Avrupa'daki şartlara göre düzenlenmezse ya da buna uyum sağlanmazsa gelecekte de tüm Türk kulüpleri bu anlamda bir dezavantajla karşı karşıya kalacaktır" diye konuştu.

"İyi Türk oyuncu varsa yönetime öneririm"

Alman çalıştırıcı, devre arasında sınırlamadan dolayı yabancı oyuncu transferinin mümkün olmadığını vurgulayarak, "kadromuza güç katacak, iyi Türk oyuncu varsa yönetime bu transferin yapılması için öneride bulunurum, ama bizim asıl amacımız ve ağırlık noktamız kendi elimizdeki oyuncuların gelişimi ve eğitimi üzerinde çalışmaktır" dedi.

Türkiye'deki diğer büyük kulüpler ile bir karşılaştırma yaptıklarında ellerindeki oyuncu kadrosunun diğerlerine göre dar olduğunu ileri süren Daum, "ligin ikinci yarısında hangi oyuncunun sakatlanacağını veya kart göreceğini hiç kimse bilemeyeceği için yedeğe birini almadan kimseyi vermem. Ne transferine izin veririm, ne de kiraya veririm, ama eğer bir oyuncu kulüpten ayrılmak istiyorsa yönetim kurulumuz, oyuncumuz ve teknik kadronun katılacağı bir toplantı ile herkesin memnun olacağı bir çözüm bulunacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Alman teknik adam, "transfer için üç oyuncu dilek hakkınız olsaydı, bunlar kimler olurdu'' şeklindeki bir soru üzerine, "tabii ki her teknik direktör takımında Ronaldinho, Ballack, Lucio veya Kaka gibi oyuncular görmek ister. Bu tip oyuncular kadrosunda olduğunda kendisini şanslı sayar. Fenerbahçe'nin geleceği için takıma büyük katkı sağlayacak olan oyuncular üzerinde çalışacağız. Az önce saydığım oyuncular bizim transfer edebileceğimiz oyuncular mıdır? Bunu ben değerlendiremem" dedi.

"Aziz Yıldırım şu an bile efsane başkandır"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan övgüyle söz eden Daum, "bana göre Aziz Yıldırım şu anda bile efsane başkandır'' dedi.

Daum, yönetimle arasının çok iyi olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aziz Yıldırım ile önemli konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuyoruz. Günlük konular ve günlük işlerle ilgili Murat Özaydınlı ve İlhan Ekşioğlu ile iyi bir koordinasyon içindeyiz. Umut ediyorum bu yönetim kurulu Fenerbahçe'nin geleceğinde de görevine devam eder. Taraftar sayımızdaki artış, stadımızın büyütülmesi, sosyal alanda yapılan tesisler, Fenerium Mağazası'nı, FBTV ve Fenerbahçe Dergisi'nin etkinliğini gördüğüm zaman bu yönetim kurulunu takdir etmemek mümkün değil. Bana göre Aziz Yıldırım şu anda bile efsane başkandır."

"Hedefimiz iki kupa"

Daum, şu anda lig şampiyonluğunun ana hedefi olduğunu, uzun bir aradan sonra Türkiye Kupası'nı da kazanmanın zamanının geldiğini söyledi.

Türkiye Kupası için şansın da yanlarında olması gerektiğini kaydeden Alman çalıştırıcı, "iki kupayı da kaldırmamız bize geçmişteki başarılarımızın bir takdir belgesi olma niteliği taşıyacaktır" dedi.

Hedefleri arasında yetenekleri bulmak, eğitmek ve hak ettikleri yere getirmek olduğunu dile getiren Daum şunları söyledi:

"Geçmiş olduğumuz dönemde ve kadro içerisinde yer alan bazı genç oyuncularımızı takıma kazandırma imkanı bulduk. Bu süreç, hedefe yönelik olarak devam ettirilmek zorunda. Uluslararası anlamdaki hedefler herkeste olduğu gibi benim de kalbimin bir parçasında bulunmakta. Dolayısıyla 100'üncü yılda mümkün olan en iyi sonucu almak en büyük hedeflerimizden bir tanesidir."

Alman teknik adam, ''Olcan ve Can gibi yetenekler neden ilk 11'de şans bulamıyor'' sorusu üzerine, "mümkün olduğu sürece onlara yer vermeye çalışıyorum. Bu oyuncuların sorumluluk bilincinde lige yavaş yavaş alıştırılması ve entegre edilmesi gerekiyor. Kadrodaki diğer oyunculara karşı da sorumluluğum bulunmakta, herkese oynama imkanı sunabilmeliyim. Genç oyuncuları başarılı bir yere getirmek açısından iyi bir performans sergiledik. Bu süreçte sapmadan yolumuza devam edeceğiz. Bazıları için bu biraz geç olsa da öyle olacak" diye cevap verdi.

Daum, tedavileri süren Anelka ve Nobre'nin ikinci yarı hazırlık kampına katılacak durumda olduklarını, Selçuk'un ise şubat ayına kadar zamana ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

"Taraftarımız 12'nci oyuncumuz"

Christoph Daum, taraftarlarının muhteşem tezahüratları ile çok olumlu bir hava oluşturduklarını, 12'nci oyuncu konumunda olduklarını ve Fenerbahçe'nin yakalamış olduğu tüm başarılarda önemli katkı sağladıklarını kaydetti.

Taraftarlara desteklerinden dolayı tek tek teşekkür etmek istediğini kaydeden Daum, "taraftarıyla tamamen bütünleşmiş Fenerbahçe olarak bize verdikleri destek karşısında taraftarımıza, sergilediğimiz oyun ve kazandığımız başarılarla teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe ailesi içinde yer alıp Fenerbahçe'ye hizmet edebilmek her teknik direktör gibi benim için de bir gururdur. Türkiye benim ikinci vatanım olduğundan dolayı Türkiye için sadece sportif anlamda değil, her anlamda mücadele etmeye hazırım'' şeklinde konuştu.

"Birinci sınıf hakemlere sahibiz"

Daum, maçlarda hakemlerin orada bulunan herkesten daha zor bir görevi yaptığını söyledi. Hakemlerin saniye hatta saliseler dahilinde karar vermek zorunda olduğunu vurgulayan Alman çalıştırıcı şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki tüm hakemlerimiz bu kararları verirken doğru kararı verdiklerini düşündükleri için veriyorlar, ancak nasıl bir oyuncu veya antrenör hatasız değilse, hakemlerimiz de hatasız değil. Futbolda tüm kararlar insanlar tarafından verilmeye devam ettiği sürece hatasız bir oyun yöneten insan istisna olacaktır. Çünkü hata her zaman olabilir. Bizim hakemlerimiz iyi bir eğitime sahipler ve her zaman en iyi performanslarını sergilemek üzere hareket ediyorlar. Ne yazık ki dönem dönem ağır hakaretlere, çok ağır sözlü saldırılara ve haksızlıklara maruz kalıyorlar. Türk hakeminin yurtdışındaki itibarı Türkiye'dekinden daha büyük. Türkiye'de çok sayıda birinci sınıf hakeme sahibiz. Şahsım adına her zaman onlara saygı ve sportif anlamda bir hakkaniyetle yaklaşacağım."

"Basının antrenörü olmak istemedim"

İlk başlarda basınla arasına bir mesafe koymaya çalıştığını anlatan Daum, "basının antrenörü olmak istemedim" dedi.

''Koymuş olduğum mesafe, şahsıma yapılan ağır eleştirilerle bana zaman zaman iade edilmeye çalışıldı" diyen Daum şunları söyledi:

''Fakat ben bu eleştirilere sergilenen performans ve bununla bağlı olarak alınan iyi sonuçlarla karşılık vermeye çalıştım. Her ne kadar kulüp tarihimizdeki rekorları egale edip, birçoğunu kırmamıza rağmen bana karşı olan eleştirilerin giderek düzeyi arttıysa da ben bu eleştirilerle artık yaşamaya alıştım. Bildiğim bir şey var ki ben Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra burada bulunmuş olduğum süre içinde nereden nereye geldiğimizi bazı insanlar ancak o zaman kavrayabilecekler...

Aynı sudayız ama aynı teknede değiliz. Ben buna saygı ile yaklaşmaya çalışıyorum ve basın mensuplarının da böyle bakmasını istiyorum. Bire bir yapmış olduğum görüşmelerde birçoğu bende olumlu bir intiba bıraktı. Ben bu olumlu ve olumsuz yapılan eleştirileri ve yorumları sınıflandırmasını biliyorum. Önümüzdeki dönemlerde de her zaman yapıcı ve mantıklı eleştiriye açığım, ama Fenerbahçe ailesine zarar verecek mantıksız ve şahsi eleştirilere karşı kendimi korumaya çalışacağım."
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bende memnunum..
 
Salihyet

Salihyet

Üye
ben daum'dan memnun değilim bu sene şampiyon yapsın gitsin .
 

yitik savaşçı

Üye
Galatasaray'ın bu sene elinizden şampiyonluğu alması halinde kesin gönderilir. Ancak bu sene de şampiyon olursa Daum, 100. yılda takımı şampiyon yapmadan Aziz Yıldırım tarafından gönderilmez.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Gs zor şampiyon olur bu sene..

Fener yürüyerek oynasada her şekilde gs'den iyi..
 

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
ewet bu sene sampiyonolalım türkiye kupasınıda istemiyoruz daummm gitsinnnnnn
 

maavii

Üye
Daum memnun ama fenerliler ne kadar memnun görüyoruz...
 

yitik savaşçı

Üye
<div class='quotetop'></div><div class='quotemain'>
Şampiyonlar Ligi&#39;nde mücadele eden takımların kadrolarında 12 ile 26 arasında yabancı oyuncu var. [/b][/quote]

Hakikaten niye hiç Türk oyuncu yok kadrolarında? Hep yabancı, hep yabancı...
 

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
türk olsa ne olacak avrupada daha mı basarılı olacak bu kadro...
 
hidayet

hidayet

Üye
daum fenerbahçeden memnun ama taraftar daumdan memnun değil
 

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
ha şunu bileydin dostum ya ömrün uzun olur insalllaaaaaahhhhhhh..
 

CisSe

Üye
Para var huzur var niye memnun olmasın ki
 

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(CisSe &#064; Dec 24 2005, 01&#58;03 AM) [post=235495]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Para var huzur var niye memnun olmasın ki
[/b][/quote]

ewet dostum aynen dediğin gibi...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt