dat formatlı cd'yi vcd yapmak -hak.yardım !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
selmangulec

selmangulec

Üye
    Konu Sahibi
dat formatlı cd'yi vcd yapmak -hak.yardım !!!
merhabalar ,
bir yerde cd almıştım. dvd içine vcd dosyaları koyup nasıl yazdırdıysa dvd-divx playerda taktığımda tv de seyredemiyorum. formatlarına baktım *.dat formatındalar . bildiğim kadarı ile vcd formatıda dat formatı olduğunu hatırlıyorum ancak cd leri nasıl yazdırdıysa tv de izleyemedim. nero da video cd yarat diyerek vcd olarak tv de izlenebildiğini forumda okudum. ancak nero ***** li bilgisayara kurdum çalıştıramadım. nero express 5 vardı oda vista ile çalışmadı . harici dvd player usb samsung ürün aldığım da içindeki çıkan cd de nero 10 starter proğramı çıktı onu kurdum içinde video cd yarat diye bir yer bulamadım. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

not:
nasıl çekersem çekiyim bnilgisayarda yaktığım cd leri dvd playerda sorunsuz izleyebiliyordum ancak bir bu dvd dosyalarını izleyemiyorum cd ci nasıl dvd yi yazdıysa bilemiyorum....

nro proğramının resimleri :

bu resimlerdeki porğram nero starter proğramım acaba dvd playerda sorunsuz izleyebilmek için bu resimdeki neronun hangi seçeneği ile cd yazmam gerekiyor .bu konuda yardım edebilirmisiniz. video cd yarat diye bir bölüm göremedim.

ayrıca final burner diye bir porğram da yüklemiştim ama ingilizce ara yüz ve bilmediğim için bu proğramda cd yazamamıştım. bu proğram ile de olabilir eğer kullanan var ise...

saygılar...
selman güleç
konya

PriveT

PriveT

Üye
Arkadasim selamlar,
Buyuk ihtimalle senin dvd`yi hazirlayanlar, vcd formatli disklerin icerisinden direk dat dosyalarini alarak hazirlamislar bu dvd`ni.
Bu yuzden de sadece bilgisayarda seyredebilirsin.
Yukarida nerodan gosterdigin dvd seceneklerinin hicbiriyle neroda bu formati kullanamazsin. Bir ihtimal cd sevenegin altinda video cd hazirlama kismindan hazirlayabilirsin, ama o zaman da her film 1 cd olur.
Benim tavsiyem total video converter gibi programlar yardimiyla bu dat formatli dosyalari avi formata cevir. Ondan sonra direk kaydet, calisir.
Uzun zamandir boyle seylerle ugrasmiyordum, %100 garanti vermiyorum, suan isyerimdeki bilgisayarimda da bu programlar kurulu degil. Sen bir dene, sonuclari soyle. Ona gore ben evdeki bilgisayarimda arastirip, gerekli programlari sana bulmaya calisirim.
Kolay gelsin.

selmangulec

selmangulec

Üye
    Konu Sahibi
merhabalar ,
total vide da avi formatına geldim ancak birçok avi format seçeneği gördüm bunların en uygunu bana hangisi olabilir.... ( bilgisayarda 20mt vga ile lcd ye görüntü veriyorum oda kablo yoğunluğu ve benim diğer bilgisayar işlerimi yapamayışıma neden olmuştu film izlemek istediğimizde bu yüzden cd leri dvd-divx player için hazırlamayı bu yüzden istiyorum.)

PriveT

PriveT

Üye
merhabalar ,
total vide da avi formatına geldim ancak birçok avi format seçeneği gördüm bunların en uygunu bana hangisi olabilir.... ( bilgisayarda 20mt vga ile lcd ye görüntü veriyorum oda kablo yoğunluğu ve benim diğer bilgisayar işlerimi yapamayışıma neden olmuştu film izlemek istediğimizde bu yüzden cd leri dvd-divx player için hazırlamayı bu yüzden istiyorum.)

Ben az yer tuttugu icin mpeg4 avi`yi kullaniyordum.
1 cd veya dvd yaz bence dene, goruntu kalitesinde kayip yasamiyorsa sen de bunu kullan.

PriveT

PriveT

Üye
Sonuc?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...