(dakikaların ücretlendirme periyodu 6 sn'dir) ibaresi...?

Sponsorlu Bağlantılar

kadirizzzm

Üye
    Konu Sahibi
(dakikaların ücretlendirme periyodu 6 sn'dir) ibaresi...?
(dakikaların ücretlendirme periyodu 6 sn'dir) ibaresini tam olarak açıklayabilirmisiniz.
yani heryöne 300 dadika diyor vodafone genç avantaj pakette ama nasıl.
6 sn de bir dadikalarımdan biri gidiyomu.onu mu demeye çalışıyorlar.???

RaZoR_03

RaZoR_03

Üye
valla bende o 6sn işini çözemedm pek..
her 6 sn de 1 dk gidicekse eger 300 dk konusamassn ki :S
genç avantaj tarifesi var bende ama bn rastgele konusuyorm :S

bhaskan

Üye
ya hakkaten bişey anlamadım ne dmek istiyolar....

hasmih

Üye
6 saniyelik periyotlar halinde derken telefon açtığınızda 6 sn de konuşsanız 30 sn. de konuşsanız 1 dk olarak hesaplanıyormuş. Müşteri hizmetlerinden verilen bilgi bu şekilde.

murathanouz

Üye
ben öle bilmiyorum bana sölenen 6 saniye konuşursan 6 saniyen gider.7 saniye konuşursan 12 saniyen gider.

RaZoR_03

RaZoR_03

Üye
ben öle bilmiyorum bana sölenen 6 saniye konuşursan 6 saniyen gider.7 saniye konuşursan 12 saniyen gider.

mantıklı bu olabilir...
eğer 6 sn de konussan 30 sn de konussan 1 dk gidiyosa herkes isyan eder :bann:

yusken

Üye
Bence 6. saniye de konuştugun dakikanın fiyatı hesabından cekiliyor :oke:

fatihkiymaz

Üye
arkadaşlar bence bu dk tarifeler . yanıltıcı. biz dakika olayı diye hesaplıyoruz . ancak bunlar allah bilir saniyede kaç dakikamızı çalıyorlar
ben vodafone de her yöne midi mini tarifelerini kullandım 138 tl 160 tl fatura ödedim ...
yani bu dakika ücretleri çok ama çok yanıltıcı
şimdi ocak 24 de kamu maxi paketi aldım 1000 dk
28 ocak günü görüşme detayına baktım
toplam orda yazan hesapladım 505 dk olmuş mesaj yoluyla dakikamı öğrendim 247 dakikam kalmış
505+247=779 dakika yapıyor .. ama ben 1000 dakika paketi kullanıyorum arada kaç dakika kaybım var
onuda söylim 221 dakika
Eeee nerde bu 221 dakika ?
yok :)
demek istedidiğimde bu 221 dakika eşittir bu 6 sn periyodu :)
VE daha 4 gün oldu ...
buna çok dikkat edin ucuz tarife alim de rahat rahat konişim demeyin ...
Çok büyük kazık yersiniz
aynı benim gibi

zebek111

Üye
kaç dakika kaldığınu nasıl öğreniyorsunuz mesajla

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Açıkça söylemiş işte 6.sn.den sonra 1dk. sayılır..

İsyan olayına gelince, yıllardır 6liralık kontör için 20 lira ödüyoruz kimse isyan etmiyorda ;) hatta 1.1lira daha eklendi bu sene :D

BrainFree

BrainFree

Üye
6 saniyeden az bedava gerisi 1 dk ya giriyor :oke:

kuknisti

Üye
6 saniyede bir ücretlendirme demek, her bir konuşmanıza uygulanmak üzere, toplam bir konuşma süresini 6 saniyenin katları olacak şekilde yukarı yuvarlamaktır. Diyelim ki numarayı çevirip arama tuşuna basıp arama yaptınız, konuştunuz, sonra kapattınız telefonu, söz gelimi 152 saniye konuştunuz, 152/6=25,33 eder, yani 25*6=150 saniye+6 saniye=156 saniye olarak ücretlendirilirsiniz. Eğer 150 saniye konuştuysanız 150 saniye olarak ücretlendirilirsiniz. Her arama için bu şekilde hesaplanır. Arama sürelerini telefonunuzun işlem kaydı bölümünden görebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için eğer telefonunuz destekliyorsa program kurabilirsiniz.