İpucu Daha uzun şarj süresi için yapılması gerekenler

Sponsorlu Bağlantılar

heathrow

heathrow

Üye
    Konu Sahibi
Daha uzun şarj süresi için yapılması gerekenler
  1. İnternete bağlanmadığınız zamanlarda 3G’yi kapatın. 3G açıkken daha hızlı şarj tüketimi olur.
  2. Kullanmadığınız zamanlarda wi-fi kapatın.
  3. Kullanmadığınız zamanlarda bluetooth kapatın.
  4. Kullanmadığınız zamanlarda GPS kapatın.
  5. Arka planda çalışan, açık kalan uygulamaları kapatın.
  6. Parlaklık düzeyi ne kadar yüksek olursa, şarj o kadar kısa süre dayanır.
  7. Hareketli duvar kağıtları daha fazla şarj tüketir.
  8. Canlı renklerden oluşan duvar kağıtları daha fazla şarj tüketir.
  9. Koyu renk ya da siyah renk duvar kağıdı daha az şarj tüketir.
  10. Güç tasarruf modu aktif edildiğinde şarj daha uzun süre dayanır.
  11. E-posta kutusunu manuel (elle) kontrol ederseniz şarj daha uzun süre dayanır. Anlık olarak senkronize ederseniz daha kısa süre dayanır.
  12. Titreşimi kapatmak şarjı olumlu etkilediği söylenir.
  13. Telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda hücresel veriyi kapatmak şarjı olumlu etkiler ancak bildirimleri alamazsınız.

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Bunlar bilinen şeyler bence :oke:

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Aynen %100 farkı görülür :)

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Hücresel veri?

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
Saf androidde de hücresel veri olarak geçiyo :D

mcnpl4

mcnpl4

Üye
her gordugmde aklima takiliyor. mobil veri kapaliyken 3g acik olmasi sarji etkiliyor mu

MaxipmaN

Üye
her gordugmde aklima takiliyor. mobil veri kapaliyken 3g acik olmasi sarji etkiliyor mu
etkiler bir de 3gnin çekimi bulunduğun yerde düşükse vay o bataryanın haline :Depostayı nasıl manuel senkroze edicez snkr açık görünüyor bende üst barı indirip bakınca epostayla ilgili olan snkr o mu yani?

heathrow

heathrow

Üye
    Konu Sahibi
@MaxipmaN
Android'de üst barda senkronizasyon seçeneği facebook, twitter, gmail, whatsapp vb. hepsini kapsar.
Gmail ayarlarda senkronizasyonu kapatma seçeneği var.
@mcpaaa
Bence mobil veri kapalı iken 3G'nin açık olması fark etmez. İnternet bağlantısı olmadığı için telefon 3G şebekesi aramayacaktır.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
iyi has güzelde zaten biz akıllı cihazları bu özellikleri kullanmak için alıyoruz madem kullanmayacağız 3410 kullanalım nede olsa oto tuş kilidi var...

heathrow

heathrow

Üye
    Konu Sahibi
iyi has güzelde zaten biz akıllı cihazları bu özellikleri kullanmak için alıyoruz madem kullanmayacağız 3410 kullanalım nede olsa oto tuş kilidi var...
Tercih meselesi... Ben günde iki defa şarja vermek istemiyorum, yanımda şarj aleti taşımak istemiyorum. Sizin de tercihinize saygı duyarım.

Hasand.

Hasand.

Üye
tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: heathrow
Xurmirac

Xurmirac

Üye
9. madde AMOLED ekranlar için geçerli.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
o zaman şöyle diyelim ne yapıyorsak biz kendimiz yapıyoruz... tüm cihazlar için söylüyorum kimse alınmasın hangi cihaz verdiğimiz paraları hak ediyor her geçen gün de bu fiatlar dahada artıyor peki neden bunun tüm sorumlusu bizleriz nerde hangi marka yeni bir cihaz çıkarsa sazan gibi atlıyoruz gerçekte haketmediği paraları vererek alıyoruz.. sonuç sizinde dediğiniz gibi ya arkadaş ben özgürce gün içerisinde kullandığım telefonumun nimetlerinden faydalanamayacaksam bana ne faydası var. Bu cihazları alırken mesajlaşalım, bir çok hesaplarımızı burdan yönetelim kısaca kullanalım diye alıyoruz tüm cihazların ortak sıkıntısı ısınmaları ve bu yüzden şarjı 3-4 saat gibi kısa sürede tüketmesi, 41mp kamera, full hd ekran, çift ledler, çift kameralar evet bu özellikler iyi ama sadece bunlarla akıllı cihaz olunmuyor artık bu ısınma problemi üzerinde çalışsınlar fan mı koyarlar soğutucu mu koyarlar bi çare bulsunlar.....nerde bataryası 4-5 gün giden cihazlar onlarda yokmuydu 3g, wifi, face, ne olduda bi anda 1000 tl verip değri 100- 150 tl düşen cihazlarımız hepsi çöp ... 3-5 sene sonra şimdiki 2000- 3000 tl ye alınan bu cihazlarda geçmiştekiler gibi olacaklar ÇÖP

heathrow

heathrow

Üye
    Konu Sahibi
9. madde AMOLED ekranlar için geçerli.
Hocam blackberry cihazlarda da işe yarıyordu, denemiştim.
o zaman şöyle diyelim ne yapıyorsak biz kendimiz yapıyoruz... tüm cihazlar için söylüyorum kimse alınmasın hangi cihaz verdiğimiz paraları hak ediyor her geçen gün de bu fiatlar dahada artıyor peki neden bunun tüm sorumlusu bizleriz nerde hangi marka yeni bir cihaz çıkarsa sazan gibi atlıyoruz gerçekte haketmediği paraları vererek alıyoruz.. sonuç sizinde dediğiniz gibi ya arkadaş ben özgürce gün içerisinde kullandığım telefonumun nimetlerinden faydalanamayacaksam bana ne faydası var. Bu cihazları alırken mesajlaşalım, bir çok hesaplarımızı burdan yönetelim kısaca kullanalım diye alıyoruz tüm cihazların ortak sıkıntısı ısınmaları ve bu yüzden şarjı 3-4 saat gibi kısa sürede tüketmesi, 41mp kamera, fu ll hd ekran, çift ledler, çift kameralar evet bu özellikler iyi ama sadece bunlarla akıllı cihaz olunmuyor artık bu ısınma problemi üzerinde çalışsınlar fan mı koyarlar soğutucu mu koyarlar bi çare bulsunlar.....nerde bataryası 4-5 gün giden cihazlar onlarda yokmuydu 3g, wifi, face, ne olduda bi anda 1000 tl verip değri 100- 150 tl düşen cihazlarımız hepsi çöp ... 3-5 sene sonra şimdiki 2000- 3000 tl ye alınan bu cihazlarda geçmiştekiler gibi olacaklar ÇÖP
Acaba gerçekten yeni bir batarya teknolojisi geliştirilemiyor mu? Devlet başkanlarının, başbakanların telefonlarının şarjı ne kadar gidiyor? Bizimkiler gibi tüm özelliklerini açtığımızda yarım gün mü gidiyor?

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Hocam blackberry cihazlarda da işe yarıyordu, denemiştim.
Acaba gerçekten yeni bir batarya teknolojisi geliştirilemiyor mu? Devlet başkanlarının, başbakanların telefonlarının şarjı ne kadar gidiyor? Bizimkiler gibi tüm özelliklerini açtığımızda yarım gün mü gidiyor?
bataryadan ziyade işlemcilere çözüm bulunmalı diye düşünüyorum sonuçta bir n8 dede 12 mp resim video çekiyor 3g kullanımı, gps kullanımı, wifi, oyun en az 50- 60 arası uygulama yüklerdik ve çoğu gün içerisinde açık olurdu yinede 3-4 gün kullanırdık cihazda hiç bir ısınma olmazdı arada donsada kapa aç kullan ya şimdi.... cihazı kullanmaktan korkuyoruz aman şarj biter yemişim böyle akıllı cihazları

heathrow

heathrow

Üye
    Konu Sahibi
bataryadan ziyade işlemcilere çözüm bulunmalı diye düşünüyorum sonuçta bir n8 dede 12 mp resim video çekiyor 3g kullanımı, gps kullanımı, wifi, oyun en az 50- 60 arası uygulama yüklerdik ve çoğu gün içerisinde açık olurdu yinede 3-4 gün kullanırdık cihazda hiç bir ısınma olmazdı arada donsada kapa aç kullan ya şimdi.... cihazı kullanmaktan korkuyoruz aman şarj biter yemişim böyle akıllı cihazları
açıkçası ben cihazı kullanmaktan korkmuyorum. ofiste, serviste, evde genelde cihazdan internete giriyorum. bu ayarlarla yoğun kullanımda 1 günü çıkarıyorum.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
önemli olanda memnun :heyo2:olabilmek memnun iseniz ne mutlu size....dur benim şarj bitiyor takayım fişe

• Beğen
Tepkiler: heathrow

Üst Alt