ByBlaCk4
Üye
-
Konu Sahibi
-
Ace 2 icin olan jelly bean güncellemesini yapıp maxicepte paylasılmıs olan cm11-carbon-liquitsmooth-aosp romlarından birini kurabilirsin senin isini gorurWindows Phone 6.0 yüklü HP Ipaq 514 telefonumu emekliye ayırdım. Şimdi Ace 2 kullanıyorum. Orijinal 2.3.6 yüklü. Androide yabancı olduğum için, root ve rom yüklemeyi bilmiyorum. Sık sık programlar yükleyip deneme yapıyorum. Bilgisayar bilgim çok iyidir. Bazı programları (Ofis 2013, GPS gibi) sürüm eski olduğu için kuramıyorum. Romu telefona istediğim programları kurayım, sorunsuz çalışsın, Sd kartı hafıza kartı olarak göstereyim, gereksiz programları sileyim, kitlenme olmasın, stabil olsun diye kurmak istiyorum. Pil sorunum yok. İçinde Çin'den getirttiğim 2600 mAh (bir tane de yedeği var) batarya var. Bana hangi root ve romu tavsiye edersiniz? Birde kurulumu basit bir şekilde anlatan bir link verirseniz makbule geçer. Krillos rom diye bir rom duydum. Diğer bir forumda 480 sayfanın 30 sayfasını okudum. Sayfaların hepsini okuyana kadar telefon hurdaya çıkacak.
Arkadaşlar mesajımı okuyan var mı? Yardımınız sayesinde telefonumu rootlamak istiyorum. Rootlama ile ilgili olumlu yada olumsuz tecrübelerinizi de okumak isterim.
Gb den jb ye geçiş ole kolaydeğil dosyala sistemi farklı olduğu için manuel olarak kurulmak zorunda ve evet jb ye geçdikten sonra da root atmalısın rom atabilmek için yoksa yüklenen rom stabil olmaz heleki böylebi telefon da hiç stabil olmazCevaplar için teşekkürler. Şu terimleri doğru mu anladım acaba? Telefona root atmak bilgisayara "admin" yetkisi vermek oluyor. Root attıktan sonra "admin" yetkisiyle telefona istediğimiz romu (tabi ki uyumlu bir rom ile) kurabiliyoruz. Yani bilgisayarda "XP" den "Windows 7" ye terfi etmek gibi.
ByBlaCk4
Senin yöntemi uygulamak daha basit gibi. Telefonda zaman zaman güncelleme uyarısı çıkıyor. Bu güncellemeyi yapınca mı jelly bean (4.1.2) yüklenmiş olacak? Yoksa jelly bean güncellemesini kendim manuel mi yapacağım? Güncellemeden önce root yapmam gerekir mi?
Alican426
Senin yöntem bana karışık gibi geldi. Biraz ustalaşırsam senin yöntemi de denemek isterim.
Cevaplar için teşekkürler. Şu terimleri doğru mu anladım acaba? Telefona root atmak bilgisayara "admin" yetkisi vermek oluyor. Root attıktan sonra "admin" yetkisiyle telefona istediğimiz romu (tabi ki uyumlu bir rom ile) kurabiliyoruz. Yani bilgisayarda "XP" den "Windows 7" ye terfi etmek gibi.
ByBlaCk4
Senin yöntemi uygulamak daha basit gibi. Telefonda zaman zaman güncelleme uyarısı çıkıyor. Bu güncellemeyi yapınca mı jelly bean (4.1.2) yüklenmiş olacak? Yoksa jelly bean güncellemesini kendim manuel mi yapacağım? Güncellemeden önce root yapmam gerekir mi?
Alican426
Senin yöntem bana karışık gibi geldi. Biraz ustalaşırsam senin yöntemi de denemek isterim.
Odin üzerinden stock jb atmasını öğren ve teli boyle guncelle.daha sonrada sayfada begendigin bi custom romu yukle benim tavsiyem buBilgi ve tecrübe eksikliğimden dolayı oldukça karışık bir durum. 2.3.6'dan oldukça memnunum ama bazı programları kuramamak, işime yaramayanları silememek, sd kartı hafıza olarak gösterememek oldukça canımı sıkıyor. Kullanıcıların bir kısmı ise jelly bean 4.1.2 den şikayetçi. uygulamalarda hata yaparsam telefon çalışmaz duruma gelecek. En iyisi biraz daha bilgi toplamak.
Bi onceki yorumunu begenmistimByBlaCk4
Gelen mailimden senden "tapatalk" ile beğeni aldığımı öğrendim. Beğeniyi telefona kurduğum Tapatalk 2.4.16 sürümünde bulamadım.
Rica ederimTeşekkür ederim.
Kardesim Y-kablo ile dene belki olurSamsung Galaxy Ace 2'lerde OTG desteği yok deniyor. Denediğim OTG kablo (16 GB FAT32 Sony Flash disk takılı) ondan dolayı mı çalışmadı acaba? Çünkü telefon bağlantıya hiç tepki vermedi. Bir de telefona root atmadan çalışmaz deniyor. Hangisi doğru anlamadım gitti.
Kablonun fotosunu koyar mısın?
S3 minide y kablo ile otg calısyodu ama bizim cihazda biraz zorLinki okudum. Tek Usb'den birden fazla cihazı şarj edebilir, Usb 3.0 ile 5Gbs veri transferi yapabilirsiniz yazıyor. OTG ile ilgili bir açıklama yok. Benim telefonda çalışır mı? Çalıştırdım diye birini bulsam hemen alırım. Dün MediaMarkt teknik servisinden görüştüğüm kişi "bu telefonlarda OTG desteği yok, hardware olarak da kesinlikle desteklemez" dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?