[Cyanogenmod] Yükleme Rehberi

Sponsorlu Bağlantılar

musab1996

musab1996

Üye
    Konu Sahibi
[Cyanogenmod] Yükleme Rehberi
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Arkadaslar Forumda baktim bazi arkadaslarimizin cyanogenmod ile ilgili yukleme problemleri varmis gapps ile ilgili bazi sorunlar vs. Bunun için cyanogenmod yukleme rehberi olusturdum umarım yardımcı olabilmişimdir. Anlatım (Samsung Cihazlar İçindir)

1- İlk önce phone info uygulamasını kurmamız gerek Pro Sürümü
2- uygulamayı kurduktan sonra açıyoruz ve CİHAZ TÜRÜNDE yazan yeri not alıyoruz bu cihazımızın özel ismi gibi bişey.
3- Simdi Sıra Cyanogenmod Dosyalarını indirmeye geldi 2.aşamada not aldığımız kod burda işimize yarayacaktır. Bu siteye girip sol tarafta cihaz listesi vardır ordan cihazınıza uygun olanı secmelisiniz örnek benim s5 var ama s5 in bircok modeli var bunu için o özel kodumuz lazım benim g900f(klte) yani ben indirirken s5 adı altında klte modilini secmem lazım.cihazınıza uygun bölümü sectikten sonra en son cyanogenmod surumunu indiriyoruz.indikten sonra hafıza kartımıza zip halinde atıyoruz.
4- şimdi sıra gapps paketinde burdaki siteye girip android surumunuze göre secip indirmelisiniz size onerim pico moduler sürümdür fazla yuku yoktur sadece google play felan vardır.birde telefonunuz 32 bit ise x86 veya arm olarak indirmeniz lazım 2 sinide deneyin.bunuda indirdikten sonra hafıza kartımıza atıyoruz.
5- şimdi cwm kurulumu yapacagız bunun için odin ve twrp imajına ihtiyacımız var bu linkden cihazımızı secip aşşagıda download link altında
  • yazan yer var ona tıklayıp son surum tar uzantılı dosyayı indiriyoruz .
bu siteden odini indiriyoruz ve acıyoruz
6- şimdi telefonu ses kısma + ana menü tuşu + açma düğmesi hepsine bir anda basıp bekliyoruz ama basıp bekliyoruz basıp çekmiyeceğiz. karşınıza bi yazı gecek o aşamada ses açma tusuna 1 kez basıp download moda alacağız şimdi cihazı pc ye bağlayıp driverların yuklenmesini bekliyoruz.yuklendikten sonra odini açtığımızda com yerinde sarı işaret ve com yazısı olması lazım bağlandıktan sonra indirdiğimiz tar dosyasını AP bölümüne yerleştirip start diyiyoruz ve twrp yi yukluyoruz.
7- telefon tekrar açıldıktan sonra kapatıp bu kez ses açma + ana menü tusu + açma tusu bunlara beraber basıp recoverynin açılmasını bekliyoruz.recovery acıldığında wipe bölümüne gelip swipe to factory reset yazan yeri sola doğru kaydırarak format atıyoruz. sonra geri gelip install bölümüne tıklayıp Up A Level e tıklayıp ana dizine geliyoruz burda external_sd Var Bu bizim hafıza kartımız ona giriyoruz , cyanogen den indirdiğimiz dosyaya gelip ustune tıklıyoruz sonra swipe to confirm flah yazan yerde mavi bi ok var onu tutup sola doğru cekiyoruz ve sistem yuklenmiş oluyor.geri işareti ile geri gelip aynı şekilde gapps dosyasını yukluyoruz ve reboot system now yazan yere tıklayıp yukleme işlemini tamamlıyoruz.
 
Son düzenleme:
memcho35

memcho35

Üye
Cihaz türü ja3g olanlar için cyanogenmod 12.1 yok arkadaşlar. indirme listesi boş. resmi ekledim bakabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: musab1996


Üst Alt