cyanogenmod hakkında soru

Sponsorlu Bağlantılar

osmanturkq

Üye
    Konu Sahibi
cyanogenmod hakkında soru
Cyanogenmod Rom hakkında aklıma sonradan gelen birkaç soru daha var.

Sormak istediğim soru Cyanogenmod cihaza nasıl kurulduğu hangi adımların olduğu ile ilgili değil daha genel birşey sormak istiyorum.

1- Cihaza Cyanogenmod Rom kurmak istediğimizde bu siteden gerekli dosyayı indiriyoruz .
kurma işlemine geçiyoruz, peki ama bu dosyayı kurarken Cyanogenmod Rom ayrı bir mobil işletim sistemi gibi ,cihazdan eski rom'u (Android'i) kaldırıp yada silip sıfırdan mı kuruluyor, yoksa Cihazın eski rom'unun (Android) üstüne mi kuruluyor ek yada yama gibi.

Yani Cyanogenmod rom kurulurken sistem 0 dan mı kuruluyor , eski rom silinip ayrı bir rom olarak , yoksa cihazın mevcut rom'unun üstüne mi ekleniyor (yama gibi) cyanogenmod rom .


2- Cihaza kolay kurulum varmış galiba android e bir apk indirip , bilgisayara da bir program indirip cihaz ile bilgisayarı eşleştirip kuruluyormuş ...
Diğer yükleme ( dosyayı indirip cihazı rootlayıp cwm yükleyip cwm ile kurmak ) ile kolay yoldan kurmak arasında fark var mı ? 2 durumda da hiç bir farklılık olmadan aynı sistem mi kuruluyor.
hala var mı bu sistem nasıl yapabiliriz ?
 


Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
1-evet ayrı yani sizin eski romunuz siliniyor ve cyanogen 0 da android kuruyor. Ayrı bi yama değil

2-apk ve pc li yöntem ilk defa sizden duyuyorum bazı uygulamalar indirip sizi cwm a gönderip otomatik kuruyor siz indirip atıp kurmuyorsunuz ama Bu da sitesinden indirip cwm ile kurmakla aynı şey ben her zaman cwm üzerinden manuel kurulum öneririm

Gapps adı verilen google uygulamalar paketi var onu da kurmanız şart eğer biliyorduysanız sıkıntı yok
 
cubeyr

cubeyr

Üye
Bilgisayardan otomatik yükleme çok kolay ancak stable durumunu yüklüyor nightly version yüklemek istiyorsanız cwm den yüklemenizi gerekmekte
 
fyunusyildiz

fyunusyildiz

Üye
nihgtly sürümünü kullanmadım açıkçası. 1 yıldan fazladır cyanogenmod 11 kullanıyorum. daha herhangi bir sıkıntısını görmedim. başta kurarken bende endişeliydim fakat @kazelburak bana yardımcı oldu. kurdum. çok memnunum. sıkıntın olursa ona ya da bana yazabilirsin pm den. ikimizde en kısa zamanda yardımcı oluruz .
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen üye 2362831


Üst Alt