CWM Nedir Ne İşe Yarar (Bilgilendirme)

Sponsorlu Bağlantılar

Black

Black

Üye
    Konu Sahibi
CWM Nedir Ne İşe Yarar (Bilgilendirme)
Clockworkmod CWM Recovery uygulamasını hemen hemen her android kullanıcısı kullanmıştır. Dil’i yabancı olduğu için biz oradaki seçenekler ne işe yarıyor onu öğreneceğiz ve CWM ne işe yarıyor onu göreceğiz. Hızla büyüyen android kullanıcıları cihazı alır almaz hemen orjinal olmayan ikinci, üçüncü kişiler tarafından geliştirilen katıksız, katıklı android sürümlerini yüklemek isterler. İşte o sırada CWM yardımınıza koşacak ve sizin istemiş olduğunuz rom, eklenti, kernel’i bir zip dosyası olarak kurabileceksiniz.
Clockworkmod Recovery gerçekten Android cihazlar için diriliştir. Çünkü yeni çıkan bir rom’u kendi cihazımıza kurmak isteriz bunu kim istemezki herkes ister. Uzun lafın kısası şudur. Rom yüklemek istiyorsan CWM’e mahkumsun seni elinden tutup ayağa kaldıracaktır.
[h=1]Bilinmeyen Terimler ve Anlamları:[/h]
  • Reboot system now; Recovery menüsünden işiniz bittiğinde cihazı otomatik yeniden başlatmanızı sağlıyor.
  • Apply sdcard:update.zip; update.zip adındaki bir dosyanız varsa hafıza kartında bu seçenek ile direk flashlayabileceğinizi sağlıyor.
  • Wipe data / factory reset; Cihazınıza kurulu olan rom’un dosyalarının silinmesi ve aynı zamanda kullanıcı verilerinizi silmeye yarar. Rom yükleme işlemi yapmadan önce bu işlemin yapılması şart!
  • Wipe cache partition; Eski rom’dan kalan kalıntıları temizler. Rom yüklemeden önce kesinlikle yapılması gereklidir.
  • İnstall zip from sd card; Bu ve bunun altındaki seçenekler rom yükleme işlemini gerekli .zipli rom’u flashlamanızı sağlar. Bu seçeneğin içinde yer alan diğer seçeneklerde hafıza kartındanmı yükleme yapılsın yada varsa cihazın hafızasındaki rom’mu yüklensin seçnekleri vardır. Rom, Kernel, Eklenti vs… yükleme işlemi bu seçenek ile yapılır.
  • Nandroid yada Backup and restore; Bu seçenekte cihazınıza rom kuracaksınız ama daha önce yedeğini backup (yedekleme) işlemini yapmanızı sağlar ve aynı zamanda yedekteki bir rom’unuzu restore (geri yükle) seçeneği ile geri yükleme işlemini yapar. Unutulmamalıdır ki wipe seçeneklerinden önce yapılmalıdır aksi halde tüm veriler silinir. Yedekleme uygulamlardan tutun tüm ayar ve fonksiyonların yanında rehber ve mesaj gibi uygulamarın yedeğini de tamamen alır.
  • Mounts and Storage; Bu seçenekte ise hafıza birimleri yer almaktadır. Burası üst düzey kullanıcılar içindir, herkes kafasına göre işlem yapamaz bu seçenekte çünkü burada systemin formatlamasından imeinizin formatlanmasına kadar seçenekleri vardır. O yüzden ihtiyaç olmadıkça bu seçeneği kullanmanızı önermiyorum.
  • Advanced; Burada yer alan Wipe Dalvik Cache seçeneği rom kurduktan sonra gerekli bir işlemdir. Rom yüklerken gereksiz biriken dosyaları silmenize yarar aynı zamanda Battery wipe yaparak bataryanızın tom dolduğunu kontrol edebilirsiniz. Burada da bazı seçenekler daha var burasıda üst düzey kullanıcılar açısından iyidir.
  • Not: Alıntıdır

- - - Eklendi - - -

güncel
 
  • Beğen
Tepkiler: 'Şeref'


safasahin

Üye
Benim recovery modumda aply sd card yok ne yapmam lazım
 

enemyy06

Üye
Advanced; Burada yer alan Wipe Dalvik Cache seçeneği rom kurduktan sonra gerekli bir işlemdir. Rom yüklerken gereksiz biriken dosyaları silmenize yarar.
Bu islemi romu yukledikten sonra degil once yaptim ne ise yariyor tam anlamadım.
 

umutyolculuğu

Üye
Birde orjinal imei gittiği zamn onu tele nasıl yüklicez
 


Üst Alt