CV Düzenlenmesi ile ilgili (Neler yapılır-Neler Yapılmaz)

Sponsorlu Bağlantılar

dvdvilla07

dvdvilla07

Üye
    Konu Sahibi
CV Düzenlenmesi ile ilgili (Neler yapılır-Neler Yapılmaz)
CV nasıl yazılır?

Günümüzde içeriği rahat anlaşılır ve etkili bir CV hazırlamak ve gerektiğinde değişiklikler yapmak için bilgisayar kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bilgisayarda mevcut olan çok çeşitli karakterlerden istediğiniz birini kullanmanız mümkündür. Ancak CV’nizin tümünü tek bir karakter kullanarak yazmayı unutmayın. ‘Helvetica’, ‘Arial’, ‘Times New Roman’ ideal olarak kullanabilecek karakterlerdir. 11 ya da 12 punto ile oldukça okunaklı bir CV yazabilirsiniz.



CV uzunluğu,

Her şeyden önce CV çok uzun veya çok kısa olmamalıdır. Gerçekte herhangi bir kısıtlama yapılmamasına rağmen CV ideal olarak bir sayfayı geçmemelidir. Bununla beraber genellikle CV’ler bir sayfayı geçmez diye, birçok önemli bilgiyi tek bir sayfaya sığdırmaya çalışmayın. Aynı şekilde bir sayfaya sığabilecek bilgileri gereksiz bir takım bilgilerle ve abartarak uzatmaya çalışmayın. CV’nizi yazarken potansiyel bir iş ilişkisi kurduğunuzu asla unutmayın. Gereksiz kişisel bilgiler yazmaktan sakının. Akılda kalabilecek nitelikte, anahtar kelimeler kullanmaya dikkat edin.

Cv Yazım Kuralları ?

Örnek CV'lerde görülen tüm imlâ kuralları, satır aralıkları, harflerin kalın veya ince olması, büyük ve küçük harf kullanımı, kenar çekme mesafeleri, İngilizce veya Türkçe karakter kullanımı düzenine ve diğer kullanımlara, her iki dildeki CV'nizde de, olduğu gibi uyunuz.

2. Tire, virgül vb. noktalama işaretlerinin önünde ve arkasında bırakılan ya da bırakılmayan boşluklara aynen uyunuz.

3. Akademik CV'nize, sağ alt köşeye sayfa numaraları koyunuz. İlk sayfa da numaralı olmalı.
4. CV'nize vesikalık ya da herhangi bir başka fotoğraf koymayınız.

5. Medenî hal, doğum tarihi, uyruk, cinsiyet gibi, özel hayatı ilgilendiren bilgilere yer veriniz.
6. CV'nizde ayrı bir başlık altında yer alan her faaliyet sınıfı içerisinde maddelerin sıralanmasında günümüzden geriye doğru giden ters zaman dizimi izleyiniz. Örneğin geçen dönem gerçekleştirdiğiniz laboratuar sunumu, bu kategoride yer alan faaliyetler arasında en başta gelecek, ilk sömestrinizde gerçekleştirdiğiniz sunum ise en sonda gelecektir.

7. Bir başlığın altına ancak tek bir girdi koyabilseniz bile başlığın, tüm örneklerde görüleceği gibi, çoğul olması gerekmektedir.

8. Okuduğunuz dil hazırlık sınıf veya sınıflarını CV'de ayrıca belirtmeyiniz.

9. Lisansüstü CV'ye 'hobi' ya da 'özel meraklar' gibi kategoriler eklemeyiniz. Lisans CV'sinde de 'hobi' ya da 'özel meraklar' gibi kategorilerden sakınınız: ancak, gerçekten faaliyet ve varlık göstermişseniz, akademik alanınızın dışında kalan alanlardaki başarı ve uğraşlarınızı, İngilizce CV'de 'Activities', Türkçe CV'de 'Faaliyetler' başlığı altında verebilirsiniz.

CV ile ilgili örnekleri ben bu topicden yazacağım hergün bir örnek şeklinde

saygılar sevgiler arkadaşlar
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Konu ilgili bölüme taşınmıştır.
 


Üst Alt