Custom Kernel , Port ?

Sponsorlu Bağlantılar

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
    Konu Sahibi
Custom Kernel , Port ?
Bu konularda bilgisi olan varsa bi bu konuya bakabilir mi ?
Merak ettiğim bir şey var bu kernel ile bataryayı iyileştirebiliyomuşuz
Acaba benim açtığım MIUI konusundaki rom'un kernelini bizim cyanogenmod 12.1'e portlayabilirmiyiz, yada bunun gibi birşeyler yapılabilir mi ?
Bilgilendirirseniz sevinirim.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Batarya tüketiminin en aza indirgenmesi için birşeyler yapılabiliyor diyebiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: TheLost72
want to

want to

Üye
Portlarsın.

Linkini indir.
C Dizinene boot ve boot 2 adında dizin oluştur. Ve zip içerisinde bootimg.exe dosyasını at
1. ye miui romundaki boot.img dosyasını 2. Cm kernelini at
Yönetici modunda komut istemini aç
"cd c:\boot"
"bootimg.exe --unpack-bootimg"
"cd c:\boot2"

Daha sonra C dizinine gir ve boot klasöründeki kernel ve ramdisk dosyasını kopyala

Boot2 dizinindeki kernel ve ramdisk öğelerini sil. Kopyaladığın dosyaları yapıştır.

Komut İstemine dönüp;
"bootimg.exe --repack-bootimg"
Boot2 klasöründe Bootimg-New.img Adında dosya oluşacak.
Boot.img olarak çevirerek romda kullanabilirsin.
Başarılar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: TheLost72 ve ÇaRşI 2387
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
    Konu Sahibi
Portlarsın.

Linkini indir.
C Dizinene boot ve boot 2 adında dizin oluştur. Ve zip içerisinde bootimg.exe dosyasını at

Daha sonra C dizinine gir ve boot klasöründeki kernel ve ramdisk dosyasını kopyala

Boot2 dizinindeki kernel ve ramdisk öğelerini sil. Kopyaladığın dosyaları yapıştır.

Komut İstemine dönüp;
Başarılar dilerim.
Peki çalışmama olasılığı var mı
Portlarsın.

Linkini indir.

Komut İstemine dönüp;
Başarılar dilerim.
Çok sağol dediğini yaptım herşey çalıştı telefon boot oldu, şimdi bir sorum daha var şimdi kernel ve ramdisk değişince ne değişir telefonda? şarj ile ilgili birşeyler olur mu?

• Beğen
Tepkiler: want to
want to

want to

Üye
Şarj performansın arttığına bizzat şahit oldum. Ramdisk Kernel Telefon açılmadan ram'e yüklenen asıl öğe. Diğerleri İşletim sistemine kerneli okutuyor bölümleri gösteriyor vs.

TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
    Konu Sahibi
Hmm. Peki sen hangi kernel'i önerirsin ? Stock Alcatel romundaki kernel mi bu miui mı?
Ben hangi rom'u yüklediysem şarj performansı hepsinde aynı oldu, eskşden daha çok gidiyordu şarj, galiba bataryamın ömrü kısalıyo :/ Çok fazla şarj aleti değiştiriyorum, şarjzda iken sürekli tak çıkar yapıyorum, kablolarım sorunlu gidip geliyor. Bataryayı mahvettim :D

want to

want to

Üye
Hmm. Peki sen hangi kernel'i önerirsin ? Stock Alcatel romundaki kernel mi bu miui mı?
Ben hangi rom'u yüklediysem şarj performansı hepsinde aynı oldu, eskşden daha çok gidiyordu şarj, galiba bataryamın ömrü kısalıyo :/ Çok fazla şarj aleti değiştiriyorum, şarjzda iken sürekli tak çıkar yapıyorum, kablolarım sorunlu gidip geliyor. Bataryayı mahvettim :D
Dokunmatik fix'i içerdiğinden ve şarj daha fazla gittiği için gm'nin kerneli kullanmanı öneririm. Hepsini denedim zamanında hiç biri iyi değil.

Gofrettin115

Gofrettin115

Üye
Kernel portlama işine hic girmeyin bence telefonu değiştir daha iyi

want to

want to

Üye
Kernel portlama işine hic girmeyin bence telefonu değiştir daha iyi
En iyisi hiçbir zaman gm almamak. Discovery 1'de Kullandım Discovery 2'de Kullandım Her ikiside fiyaskoydu. En iyisi yine ios cihaz almak.

• Beğen
Tepkiler: Gofrettin115 ve TheLost72
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
    Konu Sahibi
En iyisi hiçbir zaman gm almamak. Discovery 1'de Kullandım Discovery 2'de Kullandım Her ikiside fiyaskoydu. En iyisi yine ios cihaz almak.
Android'in Kral'ı Sony Xperia serisi, Sony elindeki parçaları nasıl kullanacağını biliyor, işletim sistemleri çok stabil, ve sürekli güncelleniyor

• Beğen
Tepkiler: karakule1421 ve Gofrettin115
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Bence Cm de pil ömrünün fazla olmasının sebebi arka planda fazlan neredeyse hiç bi uygulama çalışmıyor
daha az uygulama çalıştırmak daha fazla pil ömrü sağlar
Kernel ise özellikle işlemcinin derin uykuya girme yük altındaki freakaslarını ayarlamada kullanıldığı için eğer daha optimize bi kernel kullanılırsa daha fazla pil ömrü de getirir bence rom değiştirmek ya da arka planda çalışan gereksiz veya kullanmadığınız uygulamaları kapatıp pil ömrünüzü artırabilirsiniz
Aslında Nexuslar Kral
sony daha kendi kamerasını kullanmayı bilmiyor s6 nın kamerası da g4 ün kamerası da sony sensör ama z3+ dan bile daha iyi çeiyorlar

Mr.Dat

Mr.Dat

Üye
Yazılım olarak değerlendirdik.Elbette Sonyden doananım olarak daha yüksek telefonlar var.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Yazılım olarak değerlendirdik.Elbette Sonyden doananım olarak daha yüksek telefonlar var.
Ben de yazılım olarak değerlendirm sonda eklediğim bi ek not sadece
en stabil sürüm genel de nexuslarda oluyor en son güncelleme de öyle

• Beğen
Tepkiler: karakule1421
TheLosT.PG

TheLosT.PG

Üye
    Konu Sahibi
Nexuslarin tasarimini sevmiyom ben, Xperialar da tasarim cok hosuma gidiyo, hele yeni Z5'deki Mat gri renk cok güzel. Dümdüz telefon tam benlik :D

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Nexuslarin tasarimini sevmiyom ben, Xperialar da tasarim cok hosuma gidiyo, hele yeni Z5'deki Mat gri renk cok güzel. Dümdüz telefon tam benlik :D
ben de yeni nexusların tasarımını beğenmiyorum
düz telefonlar yani arkası hiç bi kavis almadan düz olanlar
iphonelar, xperialar, galaxy s6, elim ile telefon arasında boşluk kalıyor ve elime hoş bi hissiyat vermiyor sanki düşecekmiş gibi hissettiriyor
xperiayı tasarım olarak fena bulmuyorum ama ara yüzünü pek sevmiyorum
Benim kullanımıma en uygun arayüz Optimus ve Touchwiz bence

Takipçi Satın Al

Üst Alt