Cüneyt Çakır'a 10 üzerinden 10

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cüneyt Çakır'a 10 üzerinden 10
İspanyol devi Barcelona'nın İngiliz ekibi Chelsea ile 2-2 berabere kalarak elendiği Şampiyonlar Ligi maçını yöneten Cüneyt Çakır, büyük övgü aldı. İspanyollar, Nou Camp'ta 8 sarı ve bir kırmızı çıkartan FIFA kokartlı hakemimiz ve yardımcılarını methetti. Chelsea'yi 10 kişi bırakan Terry de kartı haklı buldu.
Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Barcelona-Chelsea maçını yöneten Cüneyt Çakır ve ekibine tam not geldi. İspanyol basınından Marca, 10 üzerinden 10 puan verdiği Çakır'ın tüm uygulamalarının yerinde olduğunu yazdı. Çakır'ı sayfa manşetine taşıyan Katalan medyasından El Mundo Deportivo, 'Türk Çakır'dan başarılı hakemlik' başlığını attı. FIFA kokartlı hakemimiz in Euro 2012'de görev alacağını hatırlatan gazete, Cüneyt Çakır'ın beğeni topladığını kaydetti.

İngiliz devi Chelsea'nin 1-0'ın rövanşında 2-2 berabere kalarak tur atladığı maçta düdük çalan Cüneyt Çakır, 37. dakikada kırmızı kartına başvurdu. Deneyimli isim, ceza alanı önünde John Terry'nin, Barça'nın yıldızı Alexis Sanchez'e yaptığı müdahalede direkt kırmızı kart gösterdi. Topsuz alandaki faulü süzen Çakır ve yardımcıları, Nou Camp tribünlerinden büyük alkış aldı. Çakır, 48'de Didier Drogba'nın ceza sahasında Cesc Fabregas'ı düşürmesiyle Barcelona lehine penaltıyı işaretledi. 81'de ise Sanchez'in attığı golün başlangıcında Alves için ofsayt bayrağı kaldıran Tarık Ongun'un kararına uyan Çakır, golü iptal etti. Takımını 10 kişi bırakan Chelsea'nin deneyimli stoperi John Terry de açıklamalarıyla Cüneyt Çakır'ı haklı buldu. Gördüğü kırmızı kart sebebiyle arkadaşlarından ve taraftarlardan özür dileyen Terry, "Pozisyonu bir daha izledim, kötü görünüyor. Birini bilerek sakatlayacak tarzda bir futbolcu değilim. Hayal kırıklığına uğradım, fakat takımım için kesinlikle çok mutluyum. 10 kişiyle böyle bir sonuç almak muhteşem. Takım arkadaşlarımı hayal kırıklığına uğrattım. Onlardan ve Chelsea taraftarlarından özür diliyorum." dedi. Barça-Chelsea randevusunda, Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlendi. Fırat Aydınus'un dördüncü hakem olduğu müsabakanın ilave yardımcı hakemleri Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek idi. Kariyerindeki 56. uluslararası, 8. Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkan Çakır, Türk futbolunda Devler Ligi'ne en fazla çıkan hakem unvanını kazandı. 2006'dan bu yana FIFA kokartı takan Çakır, haziranda düzenlenecek 2012 Avrupa Şampiyonası'nda da boy gösterecek. Çakır, Brezilya'daki 2014 Dünya Kupası için Avrupa'dan belirlenen 19 aday hakem arasına da girdi. SPOR SERVİSİ
 


Akıncı

Akıncı

Üye
helal
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
gerçekten kusursuz yönetti. tabi yardımcılarınıda tebrik etmek gerek
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt