Cunda Adasına Nasıl Gidilir? Nereler Gezilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Cunda Adasına Nasıl Gidilir? Nereler Gezilir?
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı 22 adadan yerleşime açık tek adası Cunda adasıdır. Cunda deyip geçmeyin gezmeniz, görmeniz ve tatmanız gereken pek çok şey var bu şirin adada.

Cunda’nın ilçe merkezine uzaklığı 8 km. dir. Deniz yolunu tercih edenler için ise 3 mildir. Adaya dolmuş motorlar ile gitmek mümkündür.

Çok sayıda kilise ve manastır barındıran adada Taksiyarhis Kilisesi, Agios Yannis ve Panaya Kilisesi mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılardır.

Cunda adasına adım atar atmaz ilk yapmanız gereken karnınızı doyurmak olsun, Ayvalık tostunu mutlaka deneyin, balık çeşitleride hem gözünüze hemde midenize hitap edecek cinsten. Yemekten sonra bir sakızlı dondurma yemeden olmaz. Sakızlı kurabiyeleride olmazsa olmazlardandır unutmayın. Karnınızı doyurduktan sonra başlayalım Cundanın eşsiz güzelliğini keşfetmeye

Gitmenizi önereceğim ilk yer adanın en görkemli yapısı olma özelliğini taşıyan Taksiyarhis klisesidir. Yıllara meydan okuyan heybetli yapının yapım tarihi 1873'tür. İçinde balık derisi üzerine işlenmiş Yunus Peygamber'in, Azrail, Cebrail meleklerinin ikonları bulunmaktadır. Turistlerin ilgisini çeken bina define avcılarınında gözünden kaçmamıştır.

Ayrıca Cunda adasının denizide görülmeye değerdir. Yerüstü güzellikleri kadar yeraltı hazineside övgüye değerdir. Dalgıç eğitiminiz varsa dalabilir, yoksa dalgıçlık kursuna gidebilirsiniz. Taş evleri, cumbalı balkonları ile huzur bulacağınız bir yerdir Cunda...
 


Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Gerçekten mükemmel bir yer.
 
  • Beğen
Tepkiler: Oğuzhan ve ANIL

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
608
Doğuş Pertez


Üst Alt