Exalans
Üye
-
Konu Sahibi
-
Geçenlerde Syn başbakanımız Suriye'deki stad açılışındaydı Allah'ınızı severseniz bir oranın başbakanına bak eşinin modernliğine birde bize.Şu anda çoğu avrupa ülkesi bizi geride kalmış arap ülkeleri gibi sanıyor taki buraya gelene kadar,ben o fotoğrafa baktığımda Türkiye'yi temsil eden kişilerin modern görünümlü Suriye heyeti olduğunu sanırdım!!!!
laik ülkede yaşıyoruz diye özgürlükmü kısıtlanacak kimse sizi zorlamıyo bişeyleri yapın diye ama siz maşallah herşeye karışıyosunuz nolmuş türbanlıysa hepinizden çagdaş düşünüyodur eminim. laiklikten kasıt bu olmamalı
çok basit düşünüyorsun. O kadar basit ki ...
Laiklikle din aynı olamaz ya laiklik gidecek yada din gidecek diyen bir başbakan var, senin konuşmana bak.
Ayrıca 1 kaç kişi yürümüş, gözlük tak öle bak bugün 4 milyonu geçti azınlıkmış. evinden destek verenlerle bu sayı 10 milyondan fazla belkide dahada yüksek. Mahallelerde bayram gibi balkonlarda bayraklar asılı. Madem türban istiyorsun git İran da yaşa sana İran'ın kapısı sonuna kadar açık. Ama burada Türbanın siyasi emel ve amaç için kullanılan laik ve demokrat bir ülkede yaşama, çünkü hiçbir zaman istediğin olmayacak.
Atatürk Türkiyesi morden çağdaş özgür ve hür kafalı insanların Türkiyesidir. Hoşuna gitmiyorsa seni mutlu edecek yer bulunur.
Geri düşüncenle sana kucak açacak çok ülke var.
Laiklik sana soyun oranı buranı aç çıplak dolaş demiyor, laiklik kapanda demiyor. Modern ol diyor dinle devlet yürütülemez diyor. Şeriat olmaz diyor.
Dikkat ettiysen soyunanda orasını burasını açan da siz hem cinsleriniz. Önce kendi kimliğinizi oturtun. Oranızı buranızı açarak ve bu açanları göstererek Türbanın şart olduğunu düşünemezsiniz. Mahallende evinde ne takacaksan tak ama Türk milletini temsil eden kurum ve kuruluşlarda hele heleki Cumhurbaşkanlığı makamında geri kafalı toplumu simgeleyen Türbanı takamzsın. Hadi takında görelim. Başbakanın karısı takabilir, milletin vekili takabilir ama Türkiye de Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan şahıslar bunu yapamaz ve yapanlarında kelleleri gider. haklı olsaydınız ordu sizden yana olurdu.
Sen git orasını burasını açan hemcinslerine bunun doğru olmadığını anlat ama Türbanın çözüm olmadığını da bil.
mad_girl e katılıyorum.. İnsanların laiklik anlayışı tv makinasında görülüp tastiklenmiştir. Laiklik anlayışı bu gün tamamen saçma bi hal almıştır yazın sahile gittiğinizde hiç giyinmeyen kişilere bakın laik olduğunu söyleyin sonra suriyedeki stad açılışına bakın ne kadar kötü bi görüntü ÖYLEMİ ?
daha da bişey söylemiyorum !
İstersen git yüzünü yıka sen ne yazdığını okumumuyomusun ??
Sen dinsiz bi ülke istiyo olabilirsin ama dinsiz ülkelerin hali malum (ABD vs vs.)
"Çağdaş özgür hür kafalı" diyerek din'e küfür ettiğini ve haddini aştığını da belirtmek isterim çünkü laiklik bir din değildir laiklik bi yönetim şeklidir fikir gibi bişeydir herneyse konuşmak bile boşa erkek kadın ayrımı da yapma istersen..
Laiklik kesinlikle direkt olarak dinsizlikle bağdaştırılamaz. Anayasa'daki "Devletin dini yoktur" maddesi Laiklik rejiminden önce Cumhuriyet rejiminden gelir.
Ayrıca, bir devletin işlerini efendilikle, dürüstlükle, saygıyla, sevgiyle ve alnının akıyla yönetmek o devletin başındakilerin "kanıyla" ilgilidir. Var mı Atatürk'ün, İnönü'nün, devleti adilikle yönettiğine inanan? Var mı başka bir ırkın insanlarını ezdiğini bilen, yaşanmış mıdır tarihte böyle bir olay? Varsa bunun aksini düşünen çıksın söylesin!
Bir de herkes lafını bilerek konuşsun, beyan edilen görüşler şahsidir ve saygı duyulması gerekmektedir. Forum kurallarında bu açıkça belirtilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?