Crysis 2 | 2011 | TÜRKÇE

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

crayz6729

Üye
    Konu Sahibi
Crysis 2 | 2011 | TÜRKÇE
,,- Crysis 2 | 2011 | TÜRKÇE -,,
.. EN YENI "CRYSİS" OYUNU ..

Dağıtıcılara gönderilen dx9 sürümdür...Orginal sürümü değildir...

~~ Oyun Bilgisi ~~
Oyunun Resmi Sitesi:
Yapımcı: Crytek
Yayıncı: EA Games
Dil: Türkçe
Boyut: 9.21 GB
Açıklama: Dağıtıcılara gönderilen dx9 sürümdür...Orginal sürümü değildir...
Türü: Aksiyon / FPS
----
Oyundan Görüntüler;













----
Videolar;
''03.02.2011'' (YENİ) Tanıtım Videosu;
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=q_qnnVHWnEk[/YOUTUBE]
''18.12.2010'' Tanıtım Videosu;
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=lOyD7SoY7LU[/YOUTUBE]
----
Oyun Hakkında Açıklamalar;
Başında üç Türk’ün bulunduğu Almanya merkezli Crytek firması, 2004 yılında satışa sundukları ilk oyunları Far Cry ile adını duyurdu. Son derece geniş haritası ve sürükleyici hikayesiyle dikkatleri üzerine çeken yapım, bu büyük dünyayı başarılı görsellerle kullanıcıların beğenisine sunuyordu. Böylelikle ortaya gayet başarılı bir FPS oyunu çıkmıştı.
Aradan geçen 3 yıl süresinde, Far Cry‘ın isim hakkını kaybeden firma, 2008′de devam oyununun Ubisoft tarafından geliştirilmesine engel olamadı. Buna karşın boş durmayan firma, Far Cry 2′den bir yıl evvel Crysis’i satışa sunarak, adeta oyun dünyasını yerinden oynattı.
Crysis Fenomeni
Grafikleri ve fizik öğeleriyle adeta teknoloji şovu kıvamındaki yapım, sadece döneminin değil sonraki yılların da en başarılı görsellerine sahipti. Nomad adlı karakteri yönettiğimiz oyunda, Kuzey Kore askerleriyle korunan bir adadaki sıra dışı olayları araştırmak için, özel askerlerden kurulu bir birlik ile adaya iniyoruz. Daha başlar başlamaz aksiyona adım attığımız yapımda ilerledikçe, Kuzey Korelilerin neyi koruduğunu görüyoruz.

Çok geçmeden olaylar onların da kontrolünden çıkıyor ve uzaylı bir ırkın saldırısına maruz kalıyoruz… 2008 yılında satışa sunulan Crysis: Warhead’de ise, ilk oyun ile paralel zamanda hareket ediyorduk. Tabii ki bu kez kontrolümüzde Nomad yoktu. Agresif bir karakter olan Pyscho‘yu yönettiğimiz yapımda, bu kez uzaylılara ve Korelilere karşı farklı cephelerde savaşıyorduk. Nihayet bu serüven de bittiğinde, Crysis’e nokta koyduk sandık. Ancak macera bu kadarla kalmadı.
Crysis 2
Uzun zamandır devam oyununun yapıldığı biliniyordu fakat ilk materyallerin gelmesi 2010′u buldu. Ardından yayınlanan trailer’lar ile heyecanı had safhaya taşıyan Crytek, ilk bilgileri de yavaş yavaş fan’larla paylaştı.

Yeni oyunumuz tropik ormanlarla dolu bir adada geçmiyor! Kahramanımız Nomad, görevini tamamladığını sanırken, bu kez Amerika’nın merkezinden, yani New York‘tan görev çağrısı geliyor. Ekip arkadaşlarıyla beraber New York’a giden Nomad, umduğundan çok daha kötü bir manzarayla karşılaşıyor. Zira New York’a saldıran uzaylılar, adeta dev metropolü dünyanın en büyük harabesine çevirmiş…
Hikaye Emin Ellerde
İlk oyunun sabun köpüğü hikayesi, yapımın en çok eleştirilen yanlarından biriydi. Yapımcılar bu konuya eğilerek, deneyimli yazar Richard Morgan ile anlaştı. Morgan, geçmişinde birçok projede görev alarak adını duyurdu. Şimdilerde ise Crysis 2 için klavyesinin başına geçti.

Bir yandan yapımın hikayesiyle uğraşan Morgan, diğer yandan da Halo, Killzone 2 ve Modern Warfare 2‘nin senaryoları hakkında “Çok kötü” gibi yorumlarda bulunuyor. Böylelikle FPS dünyasında yeni bir tartışmanın da kapıları aralanmış oldu. Şimdilerde Crysis 2′nin rakiplerinden benzeri açıklamalar bekleniyor…
Nanosuit 2
Yeni yapımda kullanılacak olan Nanosuit’in versiyonu 2.0′a yükseltildi. Bu gelişmeyle beraber kostümde de bazı düzenlemeler olduğu belirtiliyor. Gözle görülen farklar olmasına karşın, Nanosuit‘in yeteneklerinde sıra dışı bir fark yok. İlk oyundan kalma özellikler varlığını koruyor ancak bir takım geliştirmeler ile karşımıza çıkacakları söyleniyor. Buna karşın henüz detay verilmiyor.

Directx 11
Crysis 2′nin ardındaki güç olan CryEngine 3, Crytek imzasını taşıyor. DirectX 9, 10 ve 11 desteği veren oyun motoru, son derece gerçekçi görsellere olanak tanıyor. Yapımcılar Crysis 2′den önce CryEngine 3′ün teknoloji şovunu yayınlamışlardı. Orada karşılaşılan görseller arasında orman görüntüleri yer alıyordu. Bu durum, Crysis 2′nin de ormanlık araziler arasında geçeceği şeklinde yorumlanmıştı. Ancak beklenen olmadı!

Yayınlanan yeni görsellere göre bu kez şehir modelleyen yapımcılar, CryEngine 3′ün her türlü açık alanı ne kadar başarıyla ekranlara taşıdığını adeta kanıtlamış oldu. Şu an için ufukta CryEngine 3 ile geliştirilecek Crysis 2′den başka yapım yok. Dolayısıyla Crysis 2, çok büyük ihtimalle bu motorun sınırlarının gösterileceği bir yapım olacak. Yapım piyasaya sürüldükten sonra ise Crytek, CryEngine 3′ün satışına başlayacak. Sonuçta motorun tanıtımını Crysis 2′den daha iyi kimse yapamaz.
Farklı Platformlar
Crytek iddialı; “Crysis 2, PlayStation 3′ün gördüğü en iyi grafik olacak!”. Muhtemelen Xbox 360′da da son derece başarılı görsellere sahip olacak olan Crysis 2′nin asıl patlamayı PC’de yapacağı tahmin ediliyor. Gelişen ekran kartları ve diğer PC donanımları, görsel açıdan yapımcıalra çok büyük imkanlar tanıyacak. Crysis 2′nin PC sürümü, oyun makinelerimizi tıpkı ilki gibi epey zorlayacak.

Yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanan yapım için fizik öğeleri de son derece önemli. İlk yapımda parçalanan ağaçların ve barakaların yerini yeni yapımda binalar ve otomobiller alıyor. Konsol için yayınlanan teknoloji demosunda, fizik öğeleri yeterli gerçekçilikte değildi ancak PC platformunda işlerin değişeceği tahmin ediliyor. Nomad ile atılacağımız yeni macera için adeta gün sayıyoruz. Umarız bir erteleme olmaz da, önümüzdeki sonbaharda Crysis 2 serüvenine başlarız…
----
Sistem gereksinimleri;
Minimum Sistem Gereksinimleri;
Islemci: Intel Core 2 Duo 2 Ghz veya AMD Athlon 64 x2 2 Ghz veya daha iyisi
Ekran Kartı: NVidia 512Mb RAM 8800GT, ATI 512Mb RAM 3850HD veya daha iyisi
RAM: 2Gb (Vista / 7 için 3 Gb)
HDD: 9 GB
DirectX: DirectX 9.0c
İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
368
Eren Değerli
sasua42
Cevap
30
Görüntüleme
2K
ahmet duran
TurkishLord
Cevap
0
Görüntüleme
232
TurkishLord


Üst Alt