Cryptolocker virüsü nasıl temizlenir / kaldırılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Cryptolocker virüsü nasıl temizlenir / kaldırılır?
Bilgisayarlarda yer edinen Cryptolocker virüsü nasıl silinir merak ediliyor. Cryptolocker virüsünü temizlemek için tüm detaylı bilgileri makalemizden öğrenebiliyorsunuz.

Üzülerek belirtiyorum ki şuan için mevcut TTNET Fatura virüsünün şifrelediği dosyaları çözmek için çözüm yöntemi yok. Aşağıdaki çözüm 2 bölümünde yeralan TTNET Fatura virüsü çözümünü deneyebilirsiniz.

Öncelikle geçmiş olsun. Eğer form değiştirmemiş CryptoLocker virüsü ile karşı karşıyaysanız bunun için bir çözüm var. Öncelikle virüsü temizlemek sorun değil. Sorun olan .encrypted uzantılı dosyalar yani şifrelenmiş dosyalar. Daha önceki CryptoLocker virüsü örneklerinde virüs önemli dosyalarınızı AES-256-bit ile oldukça güçlü ve çözülmesi imkansız denecek bir şifreleme algoritması ile şifreliyordu. Eğer sizdeki form değiştirmemiş bir CryptoLocker virüsü ise bütün önemli dosyalarınız AES-256-bit ile şifrelenmiş demektir.

Aşağıda iki çözüm mevcut. Size bulaşan virüs farklı bir varyanta sahip olabilir. İkisini de denemenizde yarar var.

CryptoLocker virüsü gibi virüsler fidye virüsü olarak adlandırılır.

Geçtiğimiz yaz aylarında FireEye ve FOX IT adlı iki güvenlik şirketi CryptoLocker virüsünün şifrelediği dosyaları ve virüsü analiz ederek, tersine mühendislik yolu ile bir online şifre çözme uygulaması devreye aldılar. Eğer şansınız varsa CryptoLocker virüsünün form değiştirmemiş bir versiyonu ile karşı karşıyasınızdır.

Aşağıda hem CryptoLocker virüsü temizleme hem de şifreli dosyaların nasıl açılacağına dair bir çözüm yolu paylaşacağım. Denemenizde yarar var.

CryptoLocker virüsü nasıl temizlenir?
CryptoLocker virüsü temizleme işlemi iki adımdan oluşacak. Önce virüsün enfekte olduğu sistem temizlenecek daha sonra da şifreli dosyaların şifrelerinin nasıl çözüleceğini anlatacağım. Şuan için CryptoLocker virüsü temizleme için en etkin ve tek geçerli yol olarak bu anlatacağım yöntem söz konusu.

  1. CryptoLocker virüsü şuanda pek çok güncel antivirüs tarafından tespit edilebiliyor ve temizlenebiliyor.
  2. Öncelikle bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin.
  3. Norton Power Eraser nedir? Nasıl Kullanılır? ile bilgisayarınızı önce taratın. Bu işlemden sonra
  4. Dr.Web CureIt! nedir? Dr.Web CureIt! nasıl kullanılır? ile bilgisayarınızı tarafın.

Daha sonra bilgiayarın tamamen virüslerden arındığından emin olmak için Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır? ile bilgisayarınızı taratın. Burada 3 farklı antivirüs ile taratırmandaki sebep virüsün form değiştirmiş olma ihtimali. Eğer Norton Power Eraser virüsü bulursa ve temizlerse daha sonra sadece Dr Web veya Malwarebytes ile bilgisayarınızı taratmanız yeterlidir.

Daha sonra virüsün etkilediği dosyalardaki şifrelemeyi kaldırmak için aşağıdaki işlemleri deneyin

CryptoLocker virüsünün şifrelediği dosyalar nasıl açılır?
CryptoLocker virüsü ile şifrelenen dosyalar AES-256 ile şifrelenir. Bu bir şifreleme algoritmasıdır ve AES-256 ile şifrelenen dosyalar normal koşullarda KEY yani anahtar dosya olmadan açılamazlar. Maalesef ortalıkta tek bir CryptoLocker virüsü yok. Birden fazla taklitçi CryptoLocker virüsü mevcut. Maalesef bu yöntem son zamanlardaki TTNET Fatura virüsü için geçerli değildir.

CryptoLocker virüsünün şifrelediği dosyaların şifresini kaldırmak için aşağıdaki adımları takip edin:

CryptoLocker virüsünün şifrelediği dosya için Private KEY edinme:
Private KEY CryptoLocker virüsünün şifrelediği dosyaları çözmek için gerekli anahtar metindir. Aşağıdaki adımlar ile bu KEY yani anahtarı nasıl oluşturacaksınız bulabilirsiniz.

  1. tıklayarak FireEye ve Fox IT web sitesi olan decryptcryptolocker web sitesini açın.
  2. Formu doldurun. Email adresinizi yazın. Şifreyi çözmek için gerekli Key dosyası email adresinize gönderilecektir.
  3. Choose File butonuna tıklayarak .encrypted uzantılı şifreli dosyasınız seçin.
  4. reCAPTCHA ekranında ekranda resimde gördüğünüz karakterleri Metni Yazın yazan kutuya doğru şekilde yazın.
 


Üst Alt