Cruyff'tan Messi, Ballon d'Or ve Mourinho yorumu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cruyff'tan Messi, Ballon d'Or ve Mourinho yorumu
Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff, Lionel Messi'nin performansı ve Ballon d'Or'u kazanma ihtimali hakkında açıklamalar yaptı.

Yeni kitabı Football. My Philosophy'nin tanıtım gününde konuşan efsane oyuncu "Biri yapar, öteki düşünür. Bu tip ödüller subjektif ödüllerdir. Genel anlamda baktığınızda o dönemin en sevilen adamı bu ödülü alır." ifadelerini kullandı.

Hollandalı "Messi fiziksel olarak küçücük, bir çocuğun hareketlerine sahip ve inanılmaz oynuyor. Messi'den elde edebileceğiniz en büyük fayda onu forvete koymaktır, kanatlar değil. Atak yönü çok kuvvetli bir takımsanız, rakip yarı alanda boş alan bulmanız zorlaşır. Messi veya Romario gibi oyuncularınız olması gerek." şeklinde konuştu.

65 yaşındaki eski futbolcu Barcelona'nın son yıllardaki büyük çıkışı ve futbolun en güçlü ekibi olması konusundaysa "Takımızdaki oyuncuların sayısı ve nitelikleri çok önemli. Önemli olan nokta Barcelona'daki her oyuncunun kalteli olması. David Villa, Christian Tello ve Pedro'ya baktığınızda forma için savaştıklarını görüyorsunuz. Barcelona çok gol buluyor, çünkü takımdaki herkes kaliteli ve görevlerini yerine getiriyor. Golü kimin attığı önemli değil, gol bir şekilde atılıyor." yorumunu yaptı.

Cruyff, Pep Guardiola ve onun yerini alan Tito Vilanova hakkında da yorumlarda bulundu. Guardiola'nın müthiş bir taktisyen olduğunu söyleyen Cruyff, Tito'nun da Pep'ten çok farkı olmadığını, Barcelona için uygun bir teknik direktör olduğunu söyledi.

Önemli olanın Arjantinli'yi mutlu tutmak olduğunu dile getiren Barcelona'nın eski oyuncusu "Messi mutlu olduğu sürece bu takımda işler kötü gitmez ve Tito bu işi iyi beceriyor." dedi.

Son olarak futbolculuk kariyerleri kötü olan Arsene Wenger ve Jose Mourinho hakkında konuşan futbol efsanesi "İyi bir teknik direktör olmak için iyi bir futbolcu olmuş olmak gerekir. Bir teknik direktörün bilmesi gereken bir sürü önemli şeyi oyunculuk döneminde öğreniyorsunuz. Pres yapmak ve iyi takım oyunu oynamak bunun başlıca örnekleridir." ifadelerini kullandı.

Hollandalı efsane Johan Cruyff, uzun süredir takım çalıştırmıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt