Cpu Fan Error Yardım !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
Cpu Fan Error Yardım !!!
Bu sorunu Çok payşaltım Ama bir Sonuç Bulamdım :( Bakın Arkadaşlar Bilgisayarımı Açınca Cpu Fan Error Hatsı veriyor bunu araştırdım şu bilgiler çıktı karşıma ya fan dönmüyorsur yada normalin altında dönüyordur gibisinden.. ama ben daha fanı alalı 4 gün oldu yep yeni yani... çok güzelde oldu çalışıyorda. ses yok yani. ama bu cpu fan hatası benim canımı çok sıkıyor.. bunu artık göremek istemiyorum fan hızmıma bakmaya çalışıyorum ne biostan nede başka bi rpoğramdan göremiyorum örngn şu resim. ;

Fanların hızlarını 0 olarak gösteriyor.. ne yapmalıyım yardım edin.. yhaaa :(

theyureklicocuk

Üye
buyuk ihtimal fanda arıza var garantisi varsa sen hiç urasma ver sen ona en ufak bi tornavida degdirdiğinde garanti dısında oluyor ayrıca fana makina yagı damlat ve ole de yada bios dan sistem sıcaklık ayarı var onu enable yapcaksın o zmaan gelmeyebilir

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Arkadaşım senin şu sorunlarını tekrar tekrar buraya açmandan ve aynı sorunları tekrar tekrar cevaplamaktan gına geldi. Anlamıyorsan bu işlerden git teknik sevise götür şu bilgisayarını. Bu şekilde kendine zarar veriyorsun...

rizeli53100

rizeli53100

Üye
fanın işlemciye uyumluluğunu bilerekmi taktın.işlemcinin marka modeline uyumlu değilse bu tür hatalar verebilir.uyumlu bi fansa böyle sorun vermemesi lazım bozuk olmadığı takdirde.fanı değiştirirsen düzelir bence.canını sıkma olan fana olsun.işlemci veya anakartına bişey olmasın.fan dediğin kaç paralık bişey ama işlemci veya anakartına bişey olursa masrafında artar.fanı değiştir düzelir.yüksek akımlı fanlardan takmamanı öneriyorum.hem işlemciyi yavaşlatıyor hemde sıcaklık değerleri daha yüksek oluyor.düşük akımlı bi fan takarsan hem iyi soğutur hemde işlemcine fazla yük binmediğinden daha hızlı çalışır.benim nacizane fikirlerim bunlar.

--------------- Ekleme ---------------

fan değerlerine baktım cpu da overlock yapmışsın.cpu nun değerleriyle oynarsan belli bi değer altında rpm göstermez.ve buda işlemcinin daha fazla ısınmasını sağlar.fazla ısı demek bilgisayarının yanması demek.overlock yapmamanı öneriyorum.çünkü nekadar iyi soğutma okadar uzun yıllar kullanabileceğin bi bilgisayar demek fikrimce.

sorun tam olarak ses kartında.ses kartında fazla ısınma var bu yüzden error veriyordur sana.ayrıca altta overlock yaptığın ayarları 100 e getir bi sorun kalmaz fikrimce.

ama en iyisini sen bilirsin tabiki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt