Püf Noktası CORTANA KULLANIM REHBERİ

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
westmoreland

westmoreland

Üye
    Konu Sahibi
CORTANA KULLANIM REHBERİ
Windows Phone 8.1‘in en büyük yeniliklerinden biri olan Cortana adlı asistanımızı tanımayan az windows phone kullanan arkadaşımız vardır sanırım. Fakat henüz İngilizce olduğu için çok sıkıntı yaşayıp kullanamayan arkadaş çoktur diye düşündüm. itiraf edeyim ilk gün bende rezillik çektim.

Cortana nasıl aktif edilir?

Cevap; Cortanayı sadece dil bölgenizi abd olarak ve ingilizce diline basılı tutarak yukarı çıkar derseniz ancak cortana direk gelir bunları yaparken telefonunuz 2 kere yeniden başlatmanızı isteyecektir yeniden başlata tıklarsanız cortana gelir unutmayın dil ve bölge ayrı ayrı şeyler ve her 2sindede 1er kere başlatmanızı isteyecek.


Fakat Cortana kullanmanın bedellerinden birisi İngilizce olması konumun devamlı açık olması vs. fakat telefon İngilizce daha güzel bence.Başta uyarayım; Müthiş kişisel bişey beklemeyin bildiğiniz insan gibi davranmıyor zaten düşündüğünüz çoğu şeyi bing ile arayacak ama kullanmasını biliyorsanız. Gerçekten zevk alacaksınız.

Birkez Cortana’yı açtıktan sonra arama tuşuna uzun basılı tutarak Cortana ile sesli temas kurabiliriz.(kısa ise yazılı)

İsim Koymak
1.Yol
Bunu yapmanın iki yolu var ağıza kolay gelen ilk yöntemden bahsedeyim.
Arama tuşuna uzun basıp “Call my brother” dediğinizde “What’s your brother name” gibi bir tepki verecek. Rehberdeki karşılığını söylediğinizde. O’right i will remember that bro sounds good” gibi bişey söyleyecek yes yada no gibi kısa cevaplar vererek atayabilirsiniz.”Got it” (halletim rahat ol) mesajını söyledikten sonra hem isim atamış hemde kardeşinizi aramış olacaksınız. Tebrikler.

2. Yol
Sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklanır ve Cortana’s notebook kısmına geçilir. Inner circle seçeneğine tıklanır. İsterseniz karşınıza çıkan kişilerden(hızlı aramaya atanmış kişilerden) seçebilir isterseniz + tuşu ile kendiniz ekleyebilirsiniz. Ben isme tıklayarak sevgilimi atamak istiyorum ismide “Baby” olsun. Rehber ismine tıkladıktan sonra bize 3 tane textbox(yazı kutusu) verecek. Nickname 1-2-3 diye. 3 farklı isim takabilirsiniz.İşiniz bittikten sonra “done” butonuna basıp deneme yapabilirsiniz. Örneğin “Call my baby” dediğimde sevgilimi arayacak artık.

Cortana’s Notebook içeriği
Hatırlatmalar takvimler/ajanda
En çok hoşuma giden özelliklerden birtanesi budur. Size gayet güzel hatırlatmalar yapıyor takvimde sizin için yer tutuyor hatta biyere gittiğinizde bu yerde yapacağınız işleri size söylüyor gerçekten çok başarılı. Hemen başlamak isterim. Takvime etkinlik atama.
Komutlar:
Add an appointment / Add apointment /Add calendar / Create calendar / Create appointment / open calendar vs. vs.

Yol-1
Sesli olarak yapabiliriz bu işi diğer yol el ile ki bunu söylememe gerek varmı bilmiyorum herkes eliyle ekleyebilir diye düşünüyorum. İlk adım ben (create calendar) komutunu kullandım.Sonraki Adımınızda size “Okay ! What’s your event ?” Etkinliğin ismini soracak ben spor olduğunu söyleyeceğim sporu severim. Ardından When yani ne zaman olacağını soruyor. Saat aralığını söyleyebilirsiniz Ben günü nasıl ayarladığınızıda anlamanız için şöyle bir cevap verdim.Bu arada koyduğunuz isme göre size yorum yapabiliyor. Futbol dediğinizde ne zaman tekmelemeye gidiyoruz vs. eşlik edebiliyor. Saat dilmini şöyle söyledim. Tomorrow 9pm and 10pm. Cümleyi böyle kurduğumuzda yarın 9-10 arasında takvimde hatırlatma açıyor ardından ne diye sesleneyim diyor. Ben we can do this. diye ağzıma geldi saçmaladım.Herneyse yorumunu kattı tabi spor yapacağım dediğimde ara sıra bunu yapmalısın dedi. Genel bi kalıp olabilir ama bana cuk oturudu. Ha bahsetmeden geçemeyeceğim Eğer aynı saat içerisinde 2 etkinlik varsa etkinliklerin çakıştığını birini değiştirmeniz gerektiğini söyler.

Elbette takvim burada bitmedi yakında daha detay gelebilir.

Rahatsız edilmeme / Uygun olmama / Meşgule atma
Sıkıcı bir gün geçirdiniz. Okulda arkadaşlarınızla bozuştunuz,iş yerinde patronunuz sizi ezdi yada siz patronsunuz işçileriniz kötü.Farketmez eve gelince uzanıp kimsenin sizi rahatsız etmek istemeyeceğiniz zamanlar olur. Tabi o kadar meşgulseniz. Bazılarınıza operatör mesaj atsa iyi , biliyorum.
Tabi tek bu değil toplantınız varsa derse giriyorsanız terkardan kullanabilirsiniz. Ha derseniz “oğlum sessize al , titreşimide kapat ne gerek var böyle şeylere.” Unutmayın ki o zaman herşeyi riske atarsınız. Bu konuda cortana esnek davranıyor. Konuyu inceledikçe göreceksiniz
Şu ana kadar / open quiet hours / dışında bir komut ile sesli ulaşamadım, Zaten havırs deme konusunda aksanımda çok kötü house yada horse anlıyor. Herneyse verdiğim komut dışında cortana açık iken sağ üst köşedeki 3 çizgiye tıklayıp quiet hours ayarlarına geçebilirsiniz. Burası biraz manuel olacak. Karşınıza çıkan ekrandaki seçenekleri size çevireyim.

Right now: bu durumu hemen başlatmanızı sağlar. Altında bu zaman içerisinde olan olayları cortana yönetecektir diyor.Aramalara ve mesajlara müdahale edecek bildirimlerin size ulaşmasını önleyecektir gibi bir anlamı var.
Automatic rules: Ben bilmem Cortana‘m bilir diyorsanız. Farketmez yada siz burayı açın cortana bişeyler ayarlıyor. Karşınıza iki tane check edilebilir seçenek var. Birincisi Saat ayarlıyorsun yani “Turn on during these times.” Bu zamanlarda aç gibi bir anlamı var. Check ettiğimizde;
Repeat(kaç tekrar),Start(başlangıç saati),End(bitiş saati) :
Bir alttaki “Turn on when i have a calendar etent marked busy.” yani eğer takvimde biyerde dolu diye işaretlediysem sen devreye gir durumu. Bunu çok seviyorum Calender ile uyumlu çalışması çok güzel.
Breakthrough rules: (Yazarken çok sıkıntı çektim). Burası kuralların kırıldığı nokta. Çok önemli bir gelişme işte sessize almaktan farkı bu. Burası isim atamak diye anlattığımız kısımla optimize çalışıyor.Buraya atadığımız isimlere göre atadığımız kişilerim çağrılarını alabilir diğerlerinkini engelleyebiliriz. Bu olay Calls(arama) kısmında 2. seçenek yani “Inner circle breaks through. kısmında. Text(mesaj) de ise en üstte bulunur tekrardan aynı isimle.Bunlar seçili olduğu zaman lakap taktıklarımız bizi arayabilir fakat çok daha hoşuma giden bir durum var.
“Anyone breaks through if they call 2 times in 3 minutes.” Yani 3 dakika içerisinde birisi 2 kere ararsa ben dayanamam açarım sesi çünkü önemli bişey olabilir demiş cortana. Tabi bunuda size check içinde sunmuşlar yani istersek kaldırabiliyoruz. Olurda annemiz merak ederse kadıncağız uğraşmasın.
En alttaki seçenekte ise Meşgul olduğunuz cevabını verir.

Yerler / Mekanlar
Find me near fastfood
Find me best restaurants.
Find me….


Noktalı doldurduğunuz yere göre sonuç alacaksınız. Yerler ve mekanlar konusunda berbatım. Liseye başlamadan önce çarşı nerede bilmiyorudum. Mesela best restaurants dediğimde çıkan sonuçlardan istediğimizi seçip ayrıntılara bakabiliyoruz. Get Direction seçeneğine bastığımızda harita üzerinden yol çizip size gösteriyor. Tabi sesli olarak “get direction …” cümlesi kurarakta halledebiliyoruz. Fakat benim aksanım yetmedi “Get traffic to …. ” Benzeri cümleler kurduğumuzda (noktalı yere sayı ve isim gelebilir tavsiyem sayıdır.) Maps üzerinden size trafik bilgisi vs. herşeyi sağlayacaktır.Show me !

Show me !

Bu komut da kullanımı basit hem kısa anlaşılır bi kalıp. Show me nearby hospital. gibi bir cümle kurduğumuzda en yakın 10 hastaneyi gösterecektir.

Where is ?

komutu ise diğerlerine göre ağıza daha yatkın fakat anlamama ihtimalide yüksek. Bu arada find me best rest.. ile where is best rest. arasında dükkan farkı gördüm yani aynı şehirde farklı yerleri verdiler buda benden size bir tüyo olsun. Bu gibi kalıpların dışında kullanabileceğin farklı cümlelerde var.
Mesela Eyfel kulesi ile aramızdaki uzaklığı soralım daha sonra burayı çeşitlendireceğiz.
“How far is the eiffel tower?” dediğimizde. Mesafeyi verip harita üzerinde gösteriyor. Mesafe uzun olduğu için oraya kadar yürüyebilceğini zannetmiyorum diye espiri yapıyor. Açılan sayfa içerisinde directions dediğinizde yerin kordinatlarını kaydetmenizi sağlar.

Yer ekleme/kullanma

Sizi hiç ses ile uğraştırmayacağım emin olun Cortana o konuda size yardımcı değil zorluk oluyor. Cortananın sorunu yok aslında biz türküz
Sağ üst taraftaki 3 çizgiye tıklayın > Places kısmına geçin alttaki + tuşuna basın. Açılan yerden adresi yazın ben merkez parkı yazdım. ilerlediğimiz zaman karşımıza ev iş ve diğer seçenekleri çıkıyor eviniz ise home işiniz ise work diğeriyse diğer. Nickname kısmına bişeyler yazsanız daha iyi olur cortana malum türkçe ile anlaşamıyor mekan adı türkçe ise yandınız o yüzden takma isim en iyisi. Ha diliniz dönerde söyleyebiliyorsaniz Home a Malikane demek güzel olur . Kaydettikten sonra yeni bir yer eklendi artık komutların içerisinde kullanabiliriz.
Şehir içinde biyeri kullanabilidğimiz için mutluyum size açıklama getireyim.
How far to park dediğim zaman yürüme mesafesini süresini veriyor Give me drive direction dediğinizde “here drive” ı açar ve sizi merkez haritasına götürecek yolu verir. Give me walking directions cümleside yürümenizde yardımcı olur.

Başka Komutlar:
I need …. : Forumda bir arkadaşımız Keşfetmiş. Ellerine yüreğine sağlık i need a pizza dediğimizde çevredeki en yakın pizza satan yerleri gösteriyor. Sanırım doğru parametrelerle doğru mekanlara ulaşabiliriz
Trafik bilgisini alarak sorma tarzıda var hatırlarsanız park diye biyer eklemiştik
“What is traffic on way the “park”” dediğimizde özellikle parkı tırnak içine aldım. biz eklemiştik orayı. Söyledikten sonra bize kaba taslak bir süre hesabı verecek trafiğe göre. Ardından get drive direction / give me drive direction dediğimizde olacakları biliyoruz.
“Is there ….. near me.?” bana yakın … varmı demek. noktalı yere yaslayın gideceğiniz yeri.

Ayarlar
Konunun olmazsa olmazı ayarlar diyemem fakat lazım olduğu su götürmez gerçek. Sağ üst köşedeki 3 çizgi işaretine dokunup en alltaki “Settings” seçeneğine basıyoruz.
ilk seçeneğimizde Cortana‘nın açıp açılmamasını soruyor. Tabiki de açık.

My Name – Name
Ben daha önce isim kullandığım için change my name seçeneği gözüküyor. Büyük ihtimalle açılışta sizde isim vemrişsinizdir. Altındaki “Have Cortana call me by my name.” Seçeneği seçili olması Cortananın size ismiyle sesleneceği anlamına geliyor.

Facebook
Cortana facebook ile entegreli çalışıyor. Zaten giriş yaptıysanız bu kısmı geçebilirsiniz. Yapmadıysanız Sign in to facebook butonu ile facebook hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Battery Saver
Cortana’nın pil tasarrufu açıkken çalışmasını soruyor. Pilde etkisi varmı.Evet var isterseniz kapatın isterseniz açın size kalmış.

Speech Settings
Konuşma ayarları demektir.
Read aloud incoming text messages.(mesajları okuma) hiç kullanmadım cortana ya okutacağımıda sanmıyorum ama seçtiğiniz seçeneklere göre size mesajı okuyabilir.

Text to speech voice(Mesaj okuma sesi) Erkek veya kız seçebiliyoruz. Bence siz kız seçin
“Speech language”: Konuşma dili. Malesef henüz türkçe yok ama gelecektir.
Search Settings
Arama ayarları. Fakat fazla bir içerik yok güvenli arama (SafeSearch). Çocuğunuz etkilenecek kadar küçükse ve ingilizce biliyorsa kullanabilir.Burada arama geçmişinide silebilirisiniz.

Cortana’s notebook içeriği burada bitiyor. Yapılabilecek işler eğlence komutlarına geçelim.

Temel Komutlar
Arama Yapmak
Make a call / Call / Call to / try Call /
Bu komutları yalın halde kullanırsanız bir sonraki aşamada kimi aramak istediğinizi soracak. Türkçe isim konusunda bir sıkıntı yaşamadım yeterki harflari çevirebilin Örneğin “Call Ekrem” komutunu “Kol İykream” gibi söylerseniz daha rahat algılıyor. Yani aksan yapmaya çalışın yada çalışmayın algı konusunda çokta zorlanmıyor.Ayrıca takma isimlerinizi ingilizce kullanırsanız bu size + kazandıracaktır.

Mesaj Göndermek
Send a text / Send Message / Text to / Text to mesaage gibi gibi
Bu komutlarla başlayarak mesaj göndertebilirsiniz tabiki olay daha derin. Text to …. diye seslendiğimizde noktalı kısma kimin ismini verdiysek örneğin “Baby”. Sevgilime mesaj gönderecektir. Send a text ile başlayıp bir cümle kurarsak örneğin. “Send a text, How are you today ? “ Bir sonraki aşamada kime göndermek istediğinizi soracak ve mesajı ona göderecektir. Ben size temiz halini anlatayım adım adım yapın hiç sorun yaşamazsınız.
Arama tuşu> Send message>
İlke başta “Who’s the text going to? (mesaj kime gidiyor?)” diyor. Direk ismi söyleyebilirsiniz “-baby” yada “try Baby”yada “Send Baby” “Text baby” gibi ekler kullanabilirsiniz. Çoklu mesaj için malesef öyle bişey yok boşuna Baby and bro gibi bişey denemeyin. Bir sonraki aşamada ne yazmak istediğimizi soracak. Zurnanın zort dediği yere geldik. Türkçe anlamıyor müthiş derecede zorlanıyor zaten anlamıyor İngilizce anlaşabilidiğiniz arkadaşlarınız varsa ne şahane sizin için. İngilizce cümlenizi söyledikten sonra cümlenizi tekrar edip size soracak doğrumu. Doğruysa Send it (gönder) Add more(yazı ekle) Try Again(tekrar yaz) seçenekleri sunacak. Söylediğiniz komuta göre gönderecek.

Takvim / Ajanda
Notebook için anlattığımdan biraz daha işlevsel olacak bu kısım. Tabiki notebook için yazdığım komutları buradada kullanabiliriz.
Dilerseniz microsoft’un kullanım için önerdiği komutları açıklayarak geçelim siz düzeltirsiniz kendinize göre.
“Put …. appointment on my calender …..” Büyük ihtimalle bu cümleyi aklınızda tutmak zor olacaktır yada iyi bir ingilizceniz varsa hiç sorun değildir sizin için. Fakat size bu cümleyi kendim deneyerek bulduğum yolla ekleyeylim.
“Put …. point on …..” : noktalı yerlere istediğinizi koyun ben Put soccer point on monday şeklinde ayarladım. Eğer ajandanız boşsa size bir saat aralığı atayacaktır. Sonraki işlemleri zaten biliyorsunuz.
“Change my .. Pm appointment to …” / “Change … Pm point to … “ Örneğin 3 teki programınızı 6 ya alabilirsiniz.
“What do i have a ….” Noktalı zaman dilimine Next getirirseniz sonraki etkinliğinizi gösterecektir. yada zaman dilmi getirin o gün ne yapacağınızı öğrenin. Eğer etkinliğiniz yoksa “add to” ile eklemeniz mümkündür.
“What am I doing ….” noktalı kısma getirdiğiniz zaman zarfında ne yapacağınızı söyler.
“add …. at …. to calendar for ….”: Cümle eksik söylensede birşey farketmez.” Add dinner at Yaprak döner to calendar for 7 pm.” sizin için güzel bir örnek olacaktır.

Hatırlatmalar
Bu kısım notebook a göre daha işlevsel olacak. Notebookta yazan komutlar hala geçerli.
Burası bayağı kişisel olmuş.
“When …. ….., Remind me ………” Örneğin “When i go to park remind me my girlfriend love icecream”. Parka gittiğimde bana kız arkadaşımın dondurma sevdiğini hatırlatmasını istedim. Bir sonraki adımda Başlığının ne olmasını istediğinizi soruyor. Ben icecream olsun dedim. Kabul etti ve takvime ekledi. Parka gittiğim zaman bana bu hatırlatmayı yapacak. Gerçekten asistanlığını hissetiğim anlardan bitanesi. Bu kısım tabi genişletilebilir. When Ekrem calls. Remind me What happend to my money.” Ekrem aradığında paramı soracağım bu sayede kimsede hak kalmayacak.
“Remind me to …… Tomorrow” : (to kullanmadan da oluyor bu arada) Tomorrow yerine istediğiniz zaman dilimini kullanabilirsiniz. “Remind me to i’ll go to bank saturday” Bana bankaya gideceğimi hatırlatacak. Seni seviyorum cortana.
“Remind me to ….. when ….” Örneğin “Remind me to bulaşıkları yıka when i go to home.” Eve vardığımda bulaşıkları yıkayacağımı hatırlatacak.

Not tutmak
Not tutmaya açıklama yapmaya gerek yok zaten çokta ahım şahım bi yanı yok bildiğiniz not tutuyor ama ingilizce.
Write a note / Take a Note / Note
Komutları yeterlidir.
“Note : download 24 the movie.” 24 filmini indirmem gerektiğini not tuttum. öyle bir film varmı bilmiyorum ama dizisini izliyorum.
“Take a note: Go to school” Basit oldu ama bizim oldu.

Onenote a kaydediliyor.

Alarm Kurmak
En sevdiğim en kişisel bulduğum yerlerden bitanesi alarm kurmak çok güzel.
Set alarm ile alarm atama penceresini açıp kullanabilirsiniz fakat daha güzel komutlar var.
“Wake me up at … AM/PM” noktalı kısmı söylediğimde o saate alarm kuracak.
“Set alarm for …. AM/PM” noktalı kısıma saat değeri girebilirisiniz.
“Turn off/on alarm” Dilerseniz komuttan hemen sonra saati söylersiniz yada komutu verdikten sonra saati söylersiniz farketmez. O saate atanmış alarmı açıp kapatacaktır. Yoksa atayacaktır.
“…. in …. Minutes/hours” Örneğin şekerleme yapacaksınız. “wake me up in 30 minutes.” dediğimizde 30 dakika sonra alarm çalacaktır.
“Show my alarm.” Alarmlarınıza bakın.

Müzik/Multimedia
Play / Pause / Stop
Komutları ezbere bilenen şeylerdir hiç gerek yok açıklamaya.Fakat play komutunu biraz açabiliriz.
Play …: noktalı kısma şarkı ismini verdiğinizde o şarkıyı açacaktır ki bu benim gibi yabancı müzik dinleyen birçok insan için nimet. Fakat şarkı ismi söyleyin sanatçıyı felan değil mesela ben Woodkid – i love you şarkısını dinlemek istiyorum “Play i love you” dediğimde Şarkıyı başlatacaktır. Eğer şarkı listesi ismi verirseniz listeyi oynayacaktır.
Shuttle: Eğer hangi müziği dinleyeceğinize karar vermiyorsanız karıştırın. Bu komutu cortanaya söylediğinizde rastgele bir şarkı açacaktır.
Replay: Şarkıyı dinlemeye doyamıyorsunuz e neden replay yapmayasınız.
Skip: Sevmediniz mi ? Sonraki şarkıya geçin.
Skip Back: Önceki şarkıya dönün.
What song is playing ?: çalan şarkının bilgilerini gösterir. İsimsiz bir müzik attınız diyelim size ismini cismini verir.

İnternette arama yapmak
Çok kapsamlı akıl almayacak kadar uzun bir konudur aslında Cortana’nın kendisi budur bile diyebilieceğimiz bir durum ve aslına bakarsak oldukça kişisel bir alan olmuş aslında hepsini kapsıyor. Müzik / hava durumu / haberler / Sosyayl paylaşım / Ekonomi / Siyaset / Spor / Coğrafya / Tarih / Sanat / Uçuş durumları / Sağlık / Market(uygulama).

Burası çok uzun olduğundan hızlı halletmeye çalışacağım . Zaten çoğunu önceden gördüğünüzü farkedeceksiniz.

Hava Durumları
İs it hot in istanbul : istanbul sıcakmı
Will it rain this weekend: Haftasonu balığa gideceksinzi diyelim yağmurlumu diye göz atarsanız.
Do I need a umbrella: Hava bozuk ama şemsiye alsanızmı bilmiyorsunuz. Sorun cortana bilir.
What’s the weather right now: Hava şimdi nasıl
What’s the forecast for tomorrow: üstteki kalıbın değişik versiyonu
Haberler
Show me top headlines: Haber başlıklarını göster
Show me today news: Günün haberlerini göster
Show me local news: Yerel haberleri göster.
Show me sports news: Spor haberleri.
Show me …. news: noktalı kısmın haberini gösterir.
En Soruları genel kültür soruları.
Who is tallest women in the world. (dünya diye uzatmaya gerek yok): dünyanın en uzun kadının ismini verir. En kısmını böyle değerlendirebilirisniz. istediğinizi sorun.
Who is president of Turkey : Türkiye demek saçma oldu ama türkiyenin cumhur başkanını soruyorsunuz.
What’s the capital of Turkey: Türkiyenin başkentini sorduk
How tall is mount everest”: Everest dağının uzunluğunu sorduk aydınlandık.
How Many floors are in the empire state builging: Empire state binası kaç katlı ?
Who are Tom Hanks parents?: Aman ne önemli soru
Where was …. born ? noktalı kısmında kimin nerde doğdğunu öğrenebiliriz (ünlüler)
Show me … events ? noktalı kısıma kimin etkinliği olduğunu yazın size göstersin.
What’s happening in Turkey ?: Neler oluyor türkiyede.
What’s the arsenal score ?: Arsenalın skorunu sorduk. Türkiyeye geldiğinde bir numaralı soru bu olur yemin ederim. Fenerbahçeye ne oldu ?
Flight status Newyork : Newyork a uçuş bilgilerini alalım ne olur ne olmaz.
Ekonomi
Convert … dollar to turkish lira: Para çevirme durumu bak bu çok hoşuma gitti. Dolar düşmüş bu arada 2:13 olmuş.
Bitcon exchange rate: işte birimin durumunu yazıyor .
What’s the stock symbol for …. : Olurda birgün bir şirketin hisselerine felan bakarsak.
What’s the current share of …. : Paylaşılan hisseler sanırım
How are the Us markets doing: Amerikadaki marketlerin durumu nedir
Sağlık
How many calories …. : Yediğiniz şeyin kaç kalori olduğunu bilin önce.
How much fat in a ….. : Ne kadar kilo aldırır gibi bişey
How much protein ….. : Vücud geliştiriciler ve benim için özellikle faydalı bişey protein miktarını soruyor.
Uygulama
Find … apps: noktalı kısıma uygulama ismi getirin.

Twitter
Twitter new tweet: Dedikten sonra twitter uygulaması açılıp sizin sesinizi dinleyecek söylediklerinizi yazacak.
Twitter Search: Tweeter da arama yapmanızı sağlar

Eğlence komutları / Kişisel komular(diyebiliriz)
Cortana’yı seveceğiniz kişiselleştireceğiniz zaman geldi.Herkesin ilk başta hi diyerek başladığınızı biliyorum. Hi. gibi kısa cevap aldığınızıda Arkadaşlar bu kısımda sizlerin deneyimlerinize ihtiyacım var ne kadar çok bilgi o kadar keyif ve bilgi paylaştıkça çoğalır.

Hi,(Merhaba(Bunu yazmakta şaka gibi oldu ama)) veya Good morning / Goodnight gibi temel komutları algılıyor. Bu anlamda sohbet edebilirsiniz. How are you today dediğinizde muhtemelen size pozitif enerji vermek için great ( harika ) cevabını verecektir.
Espiri kanalı : Eğer yabancı espirilerinden hoşlanıyorsanız (nasıl bir cümle oldu) çok güzel bir komutumuz var. Cortana tanıtımında bas bas bağırılan “Tell me a joke.” (bana bir espiri yap/şaka yap) gibi bir anlamı var. Bazen buz gibi espiriler yapıyor. Eğer çok kullanıyorsanız. Beni arama yapmak içinde kullanabilirsin diyor. Bazen çok fena kelime oyunları yapıyor apışıp kalıyorum .

Ne üzücü ki cortana ile oyun oynayamıyoruz. Gönül isterdi ki bir tic tac toe oynamak fakat let’s play game dediğinizde size testere filmini gösterecektir.

Sorabileceğiniz zevk alabileceğiniz kişisel olabilir olmayabilir araştırmalar sonucu ulaşılmış komutlarda burada:

How old are you? ( kaç yaşındasın ) Dediğimizde ” Söylemek zor zaman burda farklı işliyor” diye cevabı yapıştırıyor
Do you like Siri? (İphone ‘a laf çaktırmak )
Why we are here? (internette kullanabilenler varmış ben söylediğimde arama yaptı)
Tell me joke. (bahsetmiştim.)
Do you love me? : Büyük ihtimalle söylemek için erken vs. diyecek
Are you male or female?: Kız mısın Erkek misin sorusu (cevabını vermeyeyim spoiller olmasın)
Which is better google or bing?: Google mı Bing mi (cevabı belli)
What is the best search engine?: En iyi arama motoru (cevabı belli)
Who created you?: Seni kim yarattı(haşa)(Beni sizler yarattınız )
Who’s your daddy?: Baban kim senin ? (Cevabı çok hoşunuza gidecek)
Which is better playstation or xbox?: Playstation mı yoksa xbox mı sorunsalına Cortana bakışı.
Which is better Cortana or Siri?: Cortana’ya siri mi yoksa sen mi diye sormak biraz absürt.
What’s your favorite music?: Cortana’nın bir müzik zevki var ! Olurda müzik eksikliği hisseder ve insanlara güvenemezseniz işte o zaman…
Knock knock.: (kapı çalma sesi) Bana tekerleme okudu size ne yapar bilemem
What’s the best phone?: Çok bariz bişey
What is better Linux or Windows ?: Başka bir sorunsal
Sorry: Sizi affedecektir.
What you think about Android? Android hakkında ne mi düşünüyoruz ?
Do you like Apple?: Apple şireketi
Do you like Microsoft?: Microsoft şirketi
Do you like Google?: Google şirketini severmisin.
Tell me about yourself.: Bana kendinden bahset ?.
Tell me a story.: Size hikaye anlatır ve bu bir gerçek.
Sing for me: ve ve ve Cortana size şarkı söylüyor. Sesine kurban bebeğim.
Will you marry me?: Evlenme teklifi ediyorsunuz. Cevabı sizi tatmin eder umarım.
(Yaptığınız yapacağınız ahlaksız tekliflere cevapları var fakat ne tür bi pislik var içinizde bilemem ama olurda fantezileriniz uçarsa sizi bing aramaya yönlendirir. Örneğin Talk dirty. dediğinizde. Size sıcak sohbet hattı olmadığını kendisinin bir asistan olduğunu söylüyor eğer istiyosan internete gir diyor. Helal olsun sana cortana)
Talk to me.: Size söyleyeceği 2 tane sabit cümle var ama yinede tatmin ediyor. Bir insana konuş benimle dediğinde türk kızları: Ne var diyebilir, erkekler ne konuşayım yav diyebilir. Cortana iyi iki tane cevap üretmiş fakat çok işkolik.
Cortana.: Emir veren bir kişiliğiniz varsa… Seveceksiniz.
Beam me up. Beni Aydınlat! dediğinizde. Elbette captan diyebilir yada şarjınız az ise “daha fazla güce ihtiyacımız var reyiz” yapabilir.
Why should I buy this phone?: Neden bu telefonu alayım dediğinizde size numaralı olarak sebepler sayar. Kaça kadar var bilmiyorum. Fakat çok güzel.
What is the meaning of life?: Hayatın anlamı nedir şef
Şurada kalsın zamanla çevireceğim cümleler bonusu:
Why did the chicken cross the road?
Oh, did she? I hadn’t heard?
Open the pod bay doors, HAL.
Dave, this conversation can serve no purpose anymore.
I’m sorry, Dave. I’m afraid I can’t do that.
Talk dirty.
I’m a personal assistant, not a hotline. Maybe there’s something for you online.
My research shows the internet is much, MUCH better at that than me.
I’ll hand you over to a superior source for such things.
What are you wearing?
A phone. Like it?
Are you human?
If I’m not, you have an imaginary friend.
Where do babies come from?
Babies… Babies… Y’know, I think I’m gonna let the internet field that one.
I could provide a lengthy explanation, but I’m not sure if this is the time or place.
What are you doing after work today?
Multitasking.
A little of everything and quite a bit of nothing.
Skimming Beowulf, researching snap pea varietals, and telling you what I’m doing today.
Are you dead?
Yeah, but..it was worth it. The Didact was a jerk
Kiss me?
Slow down, now, virtual reality isn’t quite there yet.
Do you like Satya Nadella?
One Microsoft! Go, Satya!
What is Halo?
Halo rings are designed by the most advanced civilization ever, and they’re an awful lot of fun to blow up.
Halo is the Story of a very clever AI who saves the galaxy with the help of her strong but-silent sidekick.
I hate you.
I blame solar flames.
Maybe a nanosecond nap would help. Ok, much better now.

Biliyoruz ki Cortana Halo oyunundan gelme bir yapay zeka onun özel bi listesi var. Kocaman listeyi çevirmeyeceğim

Evet arkadaşlar konu genişletilecek ilerletecektir. Yarın öbürsü gün. Araştırmalarım devam ediyor takipte kalın veya sizde destekte bulunun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, emz, zaakaan ve 2 diğerleri


Serhan

Serhan

Üye
Rezerve 1
:tşk:
 
emz

emz

Üye
:tşk:
Rezerve 2 :ehe
Yalnız benim gibi çok ingilizceyle uğraşmayanlara faydalı olmuş. Gerçekten benim çok işimi görür. Girip de ingilizceyle uğraşmaya üşeniyordum. Ama şimdi kolay yoldan hallederim :oke: Umarım Türkçesini de kullanabiliriz yalın zamanlarda :)

Telgrafla gönderildi. [(L520) - ( İNADINA İMZA ---> DANDROİDCİLER !!!! )]
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Sağol ama Türkçe yi bekleyeceğim
 
Bay H

Bay H

Üye
Yerli sitelerden kopyala yapıştır haberler forumda yasaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: skynet ve Serhan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt