core 2 duo hangisini seçeyim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
core 2 duo hangisini seçeyim
selam arkadaşlar
elime 2 tane core 2 duo işlemci geçti

1.si --- 110 TL
Core 2 Duo E6550 2.33GHz 1333FSB bellek 4MB Revision G0

2. si --- 130 TL
Core 2 Duo E6750 2.66GHz 1333FSB bellek 4MB Revision G0

sizce hangisini almalıyım
E6750 için 20Tl lik farka değermi
yoksa overclock ile o açığı kapatırmıyım ?

Necmati

Necmati

Üye
aralarında pek fark yok Bütçene hangisi uygunsa onu al :)

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
E6750' yi al 20 lira için bir düşük modelini almaya gerek yok.

Hem 2.66 Ghz ile çalışan bir işlemci normal bir kullanıcıya yeter diye düşünüyorum.

Overclock yapmadan da kullanabilirsin kanımca.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
aralarında pek fark yok Bütçene hangisi uygunsa onu al :)

cevapladıgın için saol
bi arkadaş e6750 yi alırsan daha fazla o/c imkanı sağlar diyor ama
benim anakartım tam bir o/c ye izin vermediği için pek fayda etmez diye düşünüyorum

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
cevapladıgın için saol
bi arkadaş e6750 yi alırsan daha fazla o/c imkanı sağlar diyor ama
benim anakartım tam bir o/c ye izin vermediği için pek fayda etmez diye düşünüyorum

Önemli olan hangisini seçmek değil. Hangisinin işlevi iyi olduğudur. Çekirdek hızı ve saat hızı hangisinin iyi ise ve hangisi daha az ısınıyor ise onu almak gerekir.

Zaten Core 2 Duo'ların nesli tükenmek üzere. Artık devir i3, i5 ve i7 devri.

Ayrıca CrossfireX ve su soğutma yok ise Overclock'da yapmanın anlamı yok.

Onun için Core Duo yerine, Intel (i) işlemcilerinden birini tavsiye ederim. Ama tabi burada bütçe de önemli. Eğer bütçeniz Core 2 Duo'ya yetiyor ise 110 TL'lik olanı alın derim. Bu İşlemcilerin arasında hiçbir fark yoktur. FSB hızları aynıdır. Ayrıca İşlemci FSB hızı ile Ram hızı uyumlu ise daha iyi performans alırsınız. İşlemcinin FSB hızı, saat hızından daha önemlidir.

İyi günler...

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Bence E6750 Al. Ama Bütçen Uygunsa Core i3, i5 veya i7 Al Derim...:oke:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
bütçe olmadığı için yeni yeni anakart ve i serisi işlemciler alamıyorum bütçe buna yetiyor
napalım ev hali kullanım için arada oyun oynuyorum onun için yoksa o kadar performans canavarı pc ye ihtiyacım yok
oynadıgım en agır oyunlar crysis ve call of duty serisi ki onlarda pek hafif değiller ama pentium 4 2.8 GHz işlemciyle oynayabiliryorsam onun devri çoktan bitti. devri bitmek üzere olan core 2 duo seriside pentium 4 gibi beni 6 yıl idare eder diye düşünüyorum

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
bütçe olmadığı için yeni yeni anakart ve i serisi işlemciler alamıyorum bütçe buna yetiyor
napalım ev hali kullanım için arada oyun oynuyorum onun için yoksa o kadar performans canavarı pc ye ihtiyacım yok
oynadıgım en agır oyunlar crysis ve call of duty serisi ki onlarda pek hafif değiller ama pentium 4 2.8 GHz işlemciyle oynayabiliryorsam onun devri çoktan bitti. devri bitmek üzere olan core 2 duo seriside pentium 4 gibi beni 6 yıl idare eder diye düşünüyorum

Ben İntel Pentium Dual Core E6700 3.2 ghz' lik işlemcimle rahat oynuyorum.Bütçen buna yetiyorsa al core 2 duo' nun çalışma sistemi dual core' a göre daha gelişmiş sonuçta :)

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye

Ben zamanında, Intel Core 2 Duo 1.8 GHz, Çift Çekirdekli (soğutmalı) İşlemciyi 5 sene kullandım. Hiçbir sorun çıkarmadı.

Ayrıca alacak olan sizsiniz. Kararınıza saygı duyarız. 1.8 GHz'lık İşlemci beni 5 yıl idare ettiyse, bu İşlemci sizi 7 yıl götürür. Tabiki bir sorun çıkarmadığı sürece...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
herkese teşekkür ederim arkadaşlar e6750 işlemciyi alıcam....

Tuncay.erol

Tuncay.erol

Üye
İleriye dönük bir seçim yapmış olmassın 2sindede

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
zaten idareten yetecek bir işlemci almak istedim çünkü 1 yıl sonra üniversiteye gideceğim
4 yıl üniden sonra adam gibi bir pc toplamayı düşünüyorum

4 yıl sonrası içinse ne gerek var şimdiden pc almaya oda eskicek...

murat55_

murat55_

Üye
Kardes bence almadan önce şu siteye bak notebookcheck turkıye burda karsılastırmalı sıralama var ıslemcılerı ıyıcı karsılastır hem oyun hemde permormans acısından gorursun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt