Cola Neden Soğuk İçilir ?...Bilmeyenler Buyrun...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mskation

mskation

Üye
    Konu Sahibi
Cola Neden Soğuk İçilir ?...Bilmeyenler Buyrun...

Coca Cola'yı bulan şahıs bu işe başlarken tüm dünyanın tadını seveceği bir şerbet yapmayı kafasına takmış. Tüm servetini buna yatırmış. Sonunda da ünlü Coca Cola formülünü hazırlayıp piyasaya sürmüş. Ama sonuç tam bir fiyasko olmuş. Yılların emeği boşa gitmiş. Fakat daha sonra şirketin bir ortağı formülde hiç değişiklik yapmadan Coca Cola'yı bugünkü satış rakamlarına ulaştırmış. Ne mi yapmış? Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş.

Formülü açıklansa isteyen herkes evinde çay yapar gibi Coca Cola üretebilirmiş. Formül işte bu yüzden dünyanın en önemli sırrı gibi gizli tutuluyormuş.

Kimyayla alakası olan herkes bilir ki Coca Cola asidik yapıdadır. Bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. Böylece de lezzeti artar. Coca Cola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır..

azomania

azomania

Üye
Coca-colanın içinde korbondioksit gazı emdirilmiştir.Birazda sevmemizin nedeni de odur.Ve gazların çözünürlüğü sıcaklıkla ters orantılıdır ve soğudukça gazın kaçma oranı düşer buda daha çok zevk demektir.Olaya birde bu yönden bakınız.:oke:

esmer-im

esmer-im

Üye
arkadaşlar ben tam 2 senedir kola içmiyorum yine böyle bir yazı okumuştum bir forumda ondan dolayı
sizlerde içmeyin abd ye hizmet etmeyin

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Güzel Bir Bilgi Vermişsin...SaoL;)

General_YMR

General_YMR

Üye
İlgin ve GGüzel Bilgi Eline saĞlık

darktempler

darktempler

Üye
yani biraz zorlarsak evde coca cola yapıcaz herhalde :D

keremerson

keremerson

Üye
Coca-colanın içinde korbondioksit gazı emdirilmiştir.Birazda sevmemizin nedeni de odur.Ve gazların çözünürlüğü sıcaklıkla ters orantılıdır ve soğudukça gazın kaçma oranı düşer buda daha çok zevk demektir.Olaya birde bu yönden bakınız.:oke:
,
:oke::oke:

mservank

mservank

Üye

Evet ben de öyle biliyordum.

iremm

iremm

Üye
paylasımın için tesekkürler :oke:

candemir316

candemir316

Üye
doğru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...