Çöken windows xp yi kurtarma

Sponsorlu Bağlantılar

quitac

Üye
    Konu Sahibi
Çöken windows xp yi kurtarma
Cd den Çalışan Xp
________________________________________
Windows’un imdadına yetişen CD

Bir sistem çökmesinden sonra size yalnızca bir kurtarma CD’si yardımcı olabilir. Windows kullanıcıları için artık çok kolay bir çözüm var: BartPE, yani CD’den çalışan bedava bir Windows XP. Bu yazıda, Windows’u kurtarmanın yolunu adım adım göreceksiniz.

Windows yüklü bir bilgisayar ruhunu teslim ettiğinde, kullanıcı iki sorun ile karşı karşıya gelir: Birincisi bilgisayarını tamir etmek, hatta en kötü ihtimalle yeniden kurmak; ikincisi ise bilgisayarında bulunan önemli dosyalarına ulaşmak.

Bozulmuş bir sisteme yeniden hayat vermek ya da yeni bir kurulum öncesi önemli bilgileri yedeklemek için en iyi araç, bir kurtarma CD’si veya DVD’sidir. Böyle bir CD ya da DVD ile bilgisayarınızı başlatabilir ve sabit disklerinize ulaşmaya çalışabilirsiniz. Yine bu sayede bir bilgisayara bir ağ bağlantısı kurmayı başarabilirseniz, önemli verilerinizi yedekleyebilirsiniz.

Acil durumlar için şimdiye kadar üç çeşit kurtarma CD’si mevcuttu:Windows Preinstallation Environment’a (WinPE) yüklenen DOS yazılımları, Linux sistemleri ya da uygun Windows sürümleri. Ancak bugünlerde, amatör bir bilgisayarcının kurtarma CD’si yapmak için keşfettiği akıllıca bir yol daha var: BartPE (HeCHIPCode BartPE). Bu ücretsiz yazılım yardımı ile kendinizi veri kaybına karşı nasıl koruyabileceğinizi şimdi hep beraber görelim.

1.Windows’u kurtarılmaya hazır hale getirin

BartPe ile kendi CD’nizi hazırlamanız hiç de zor değil. Bunun için sadece iki şeye ihtiyacınız var. Windows SP 2 entegreli orijinal bir Windows XP CD’si ve imaj dosyasını yaratacak olan BartPE. SP2 yüklü orijinal bir sürüme sahipseniz işiniz daha da kolay. Eğer sahip değilseniz, SP2 yüklü Windows CD’nizi de kendiniz yaratabilirsiniz. [ Bkn: Windowsla İlgili Dökümanlar Bölümü ]

2.BartPE ile kaynak dosyalarını düzenleme

BartPE, bir CD’nin oluşturulma aşaması boyunca size eşlik ediyor ve kullanımı başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için oldukça uygun.

pebuilder.exe dosyasına çift tıklayarak BartPE’yi başlatın. Çalışan bir Windows XP ISO dosyasını en kestirme yoldan yaratmanız için karşınıza bir kurulum penceresi çıkacak. Lisans bilgilerini gösteren ilk pencereyi Next düğmesine tıklayarak geçebilirsiniz. İkinci penceredeyse SP2 yüklü CD’nin bulunduğu sürücü harfini belirtmeniz gerekiyor, mesela D: veya E:.



3.BartPE için eklentilerin belirlenmesi

Ek işlevleri kullanmak için BartPE’nin, eklenti adı verilen küçük yazılım modüllerine ihtiyacı var. Plugin tuşuna tıklayın.Şimdi ise karşınıza bir kısmı Yes ile seçilmiş, geri kalanının karşısında da No yazan bir eklenti listesi çıkacak. İleri seviye-deki kullanıcılar bu aşamada, oluşturulacak ISO dosyasına bir virüs tarayıcı ya da casus programcıkları ve reklamları engelleyen bir yazılım ekleyebilirler. Temel kurulum için ise listede hiçbir şeyi işaretlemeyip Build ile sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

4.Windows CD’si için ISO dosyası oluşturma

İsterseniz BartPE sizin yerinize oluşturduğu dosyaları yazabilir. İsterseniz de boot özelliğine sahip bir ISO dosyası oluşturabilir.BartPE, Boot özelliğine sahip ISO dosyasını otomatik olarak oluşturacaktır. Artık ISO dosyasının oluşturulması için gerekli olan tüm veriler hazır: Size tek düşen, ISO dosyasının yazılmasını istediğiniz klasörü belirtmek ve oluşturulacak dosya için “bartpe.iso” gibi uygun bir isim belirlemek. İmaj dosyası, tek bir fare tıklamasıyla oluşturulacak ve birkaç dakika içinde, BartPE işlemin başarı ile tamamlandığını bildiren bir uyarı penceresinin çıkmasıyla işlemi bitirecektir.

5. ISO dosyası yazma

Oluşturduğunuz ISO dosyası artık sabit diskinizde mevcut. Bir CD yazma programı ile bu dosyayı CD’ye aktarabilirsiniz. Bilgisayarınızı CD’den başlatabilmeniz için, imaj dosyasını boş bir CD’ye yazmanız yeterli. ISO dosyası halihazırda sistemi başlatma özelliğine sahip, ancak siz yine de CD yazma programınızda imaj dosyası yazma seçeneği kullandığınızdan emin olun. Bu işlemi, Nero programının Burn Image seçeneği ile yapabilirsiniz. Şimdi ise bilgisayarınızı BartPE ile oluşturduğunuz CD’yle, deneme amaçlı başlatıp BartPE’nin arayüzü ile tanışabilirsiniz. Artık bilgisayarınızı sabit diskinizden başlatamamanız gibi acil durumlar için, elinizde tam randımanlı bir Windows CD’si bulunuyor. Bu CD sayesinde bilgisayarınızı başlatabilir, önemli bilgilerinizi harici sürücülere veya ağ üzerindeki bir başka bilgisayara kolayca yedekleyebilirsiniz.

Programı indirmek için adresini kullanabilirsiniz
 


pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
ilgilendiğin için sağolllll
 

dj_apo_2009

Üye
Arkadaşım Download edeceğimiz bölümün resmini eklersen sevinirim çünkü dünya kadar link var orada hangisi
 

djfreen

Üye
bencede çok iyi olur biraz karışık
 

harun_467

Üye
hangisini indirecez bi zahmet yardımcı olsan
 

cortxman

Üye
Seçin bi sunucu indirin fark etmez en üstteki versiyonda olur biraz saksıları çalıştırın artık :D
 

ikinci yol

Üye
kardeş nornal bi link versen olmaz mı?
 

penguen57

Üye
paylasım icin tesekkur ederim eline saglik
 

PoLaTKaNX

Üye
şuan yüklüyom sonucu yazarım Xp orjinalini bulmak zordu Çünkü (R) Onarma sadece Orjinal xplerde vardı bu olursa süper olacak.. Minnettar kalırım..
 

munzevisim

Üye
çk teşekkurler umarım link çalşıyordur
 

sabahattin67

Üye
teşekkürler
 

_efsaneci_

Üye
yha bilgisayar çökmüş durumda nasıl yapacaz..bu programı cd ye mi çekecez...
 

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
885
ömer talat katı
    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
Buğra
Cevap
2
Görüntüleme
516
MAERKEK


Üst Alt