Çok Önemli (Yardım)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

recsoft

Üye
    Konu Sahibi
Çok Önemli (Yardım)
Merhaba Arkadaşlar.

Benim PC'im bir kaç gündür Sata Harddisk'imi durmadan DMA'dan PİO'ya çeviriyor yerini değiştiriyorum düzeliyor yeniden başlattıktan sonra tekrar aynı sorunu yaşıyorum ve bu tekrar tekrar devam ediyor.
Defalarca format attım ama XP'de aynı sorun var Win7 kullanmak istemiyorum. DMA'da sabit kalması için ne yapabilirim.

Şimdide n Teşekkürler.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Bir çok şey DMA 'dan PIO'ya düşmesine sebep olabiliyor aslında.. Bunlara sebep olanlardan birisi fazla çizik medyalar, okuyamadığı durumlarda PIO'ya düşebiliyor.. Diğeri çipset sürücülerinin yüklü olup olmaması olabilir.. Windows'daki atapi dosyalarında hasar oluşmuş olması muhtemel.. Bunları denedim diyorsanız bir de bios'da DMA modlarının aktif olup olmadığına bakın.. Diskler sata.. Primary IDE'ye taktıysanız DVD'yi değiştirin, ya da Seconder'daysa Primary'ye alın, düzelmezse Master/Slave olayıyla oynayın biraz, ancak bunlardan önce IDE kanallarına dair DMA özleliklerinin açılıp/kapanmasına dair bios'da bir ayar olup olmadığına bakın.. Bunu haricinde sorunlar, optik sürücüde, anakartta, IDE kablosunda ya da bağlantı noktalarında olabilir..

alıntı derleme

recsoft

Üye
    Konu Sahibi
Bios ayarları düzgün, dvd kullanmıyorum, driverlerin hepsi resmi sitelerinden tam olarak yüklendi. Onun dışında elimde bulunan 3 HDD'ye aynı sorunu yarattı, sata kablosunu çok değiştirdim.
Anakart Gigabyte GA-P31-DS3L 4 sata girişi var ve yerini değiştirdiğim zaman düzeliyor Win7'de ise böyle bir sorun yok.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
anlaşıldı hdd lerin hepsi birincil disk olarak ayarlanmış aktif durumda aynı sorunu bende yaşadım. işletim sistemi yüklü olan hdd hariç diğerlerini

"Partition magic 8.0" hdd aracı ile dönüştürmen gerek mantıksal olması lazım yoksa bir biri ile çakışıp durur. ayrıca bilgilerinin silinmemesine dikkat et.

recsoft

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler deniyicem şimdi.

----------Eklendi @ 12:28:56 ---------- Yazıldı @ 12:24:22 ----------

programa baktımda disk birleştiriciye benziyor farklı bir kullanım yöntemimi var çözemedim kısaca anlatabilir misiniz ?

----------Eklendi @ 12:31:00 ---------- Yazıldı @ 12:28:56 ----------

Yanlız ben tek hdd kullanıyorum ve dvd'im uzun zamandır kullanmadığım için takmadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt