çok mutluyum fakat kafam karışıık?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

black-nobilityR

Üye
    Konu Sahibi
çok mutluyum fakat kafam karışıık?
Merhaba maxicep üyeleri :)
Geçen gün istediğim okulda istediğim bölümü kazandım.Elektrik-elektronik bölümünü kazandım.Şimdi ben gelecekte Corvus Technologies'te çalışmak istiyorum.
Okulumda şu dallar var:
· Bobinajcılık
· Büro makineleri teknik servisi
· Elektrik tesisatları ve pano montörlüğü
· Elektrikli ev aletleri teknik servisi
· Elektromekanik taşıyıcılar bakım ve onarımı
· Endüstriyel bakım onarım
· Görüntü ve ses sistemleri
· Güvenlik sistemleri
· Haberleşme sistemleri
· Otomasyon sistemleri
· Yüksek gerilim sistemleri

Ben matematik ve geometri dersinde çok zayıfım fakat fizik,kimya gibi derslerde iyiyim.Edebiyat,tarih gibi konularda muhteşemim diyebilirim.Yabancı dil olarak İngilizce iyiyim ve (az da olsa) rusçada iyiyim.Şimdi 10. sınıfa başlayınca Sayısal-Sözel-Eşit ağırlık diye seçiliyormuş.Corvus Technologies'te çalışan bir tanıdığım var bana haberleşme sistemleri,güvenlik sistemler veya görüntü ve ses sistemlerini seçmemi söyledi.Mesela ben bunlardan birini seçtim ve sözel seçtim diyelim bu şirkete girebilirmiyim?
Sayısal mesleklerde sözel ders seçersem puanım 0.3 ile çarpılıyormuş,aynı şekilde sayısal meslek seçersem ve sayısal ders seçersem puanım 0.8 ile çarpılıyormuş.

Bu seçtiğim haberleşme sistemleri,güvenlik sistemler,görüntü ve ses sistemleri sayısal ağırlıklı mı?

Elektrik-Elektronik alanını ağırlıklı yıl sonu ortalamam (57,09) ile kazandım.Puanım herhalde çok düşükte değil.

Kedi Yavrusu

Üye
sakın sözel falan karıştırma ilk başlarda herkes sözelci sanar kendini. Sonra ileride çok pişman olursun, buraya da gelirsin haklıymışsın dersin.

black-nobilityR

Üye
    Konu Sahibi
Eşit ağırlık nasıl olur?

wildtiger223

wildtiger223

Üye
kardeş meslek lisesimi bu ? 10. sınıf dedığine göre sanırım lise. Benim bildiğim kadarıyla meslek liseleri sayısal ağırlıklı. Sana sayısaldan daha cok puan gelir ben anadolu lisesi tm den geçme sözelim keske geçmeseydim diom . Matematikçiyle kapısınca geçtim sözele. Simdi uludağ üni sosyal bilgiler öğretmenliğine gidiyorum olsun bunada şükür dioz artık :D

black-nobilityR

Üye
    Konu Sahibi
Evet meslek lisesi.10. sınıfa yeni geçtim :)
Yani o kadar mı zor sözel?
Bulunduğum okulda hiç sevmediğim matematikçiler var ve hepsi kadrolu :ağlarım:

mangdaşire

mangdaşire

Üye
meslek liselerinde de sayısal sözel seçiliyor mu yav?ben sadece dal seçimi yapılıyor diye biliyorum :hmmm

black-nobilityR

Üye
    Konu Sahibi
Bilmiyorum.Kuzenim düz lise okuyor o da sözelde meslek lisesinde de seçim vardır diye düşündüm :bilmm
Peki ders olarak neler var?
9. sınıfta gördüğümüz derslerin aynısı mı var?

mangdaşire

mangdaşire

Üye
Bilmiyorum.Kuzenim düz lise okuyor o da sözelde meslek lisesinde de seçim vardır diye düşündüm :bilmm
Peki ders olarak neler var?
9. sınıfta gördüğümüz derslerin aynısı mı var?
benim bildigim kadarıyla eger bölümün sayısalsa(elektronik,bilgisayar vs..)matematiksel dersler zorunlu oluyor ama saat sayısı düşük oluyor.3 ya da 5 tane de seçmeli ders sayısı oluyor.

black-nobilityR

Üye
    Konu Sahibi
Yabancı dil seçmeli mi?

black-nobilityR

Üye
    Konu Sahibi
Peki dal olarak ne seçmeliyim?
Haberleşme sistemleri,güvenlik sistemleri veya görüntü ve ses sistemleri

mangdaşire

mangdaşire

Üye
Peki dal olarak ne seçmeliyim?
Haberleşme sistemleri,güvenlik sistemleri veya görüntü ve ses sistemleri
hangisini daha çok seviyorsan onu seç bence.ama dalı bu yıl seçmicez diye biliyorum.galiba lise 3 te oluyormuş.

black-nobilityR

Üye
    Konu Sahibi
Birde dal puan ile mi seçiliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt