Çok Acil Yardımlarınızı Bekliyorum ..!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
    Konu Sahibi
Çok Acil Yardımlarınızı Bekliyorum ..!!
Arkadaşlar şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim..sorunum şu ben lise öğrencisiyim fakat açık öğretim lisesinde okuyorum bu yüzdende her ne olursa olsun askerlik zorunluymuş yani askerde'de tamamlayabilirmişim liseyi fakat ben bu sene üniversite sınavları için hazırlık amacıyla dershaneye kayıt oldum..Askerlik şubesindeki yetkili ekim ayına kadar müsade verdi lise diplomasını götürmem için ama ben 2012'nin ilk aylarında almış olacağım diplomayı...şimdi ne yapsam acaba askerliğimi tecil edebilirim??Bu arada geçen senede üniversite sınavlarına girdim...

Sizden ricam lütfen bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini benle paylaşsınlar çok dar durumdayım...

greenmile

greenmile

Üye
geçici mezuniyet belgesi verirler al onu götür sende

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
    Konu Sahibi
mezun olmasam bile halk eğitim merkezinden böyle bi belge alabilirmiyim??

greenmile

greenmile

Üye
mezun olacak duruma geldiysen ama diploman hazır değilse bunu her eğitim kurumu verir

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
    Konu Sahibi
malesef diploma için daha erken yani diplomamı alana kadar askerde olmuş olucam...acaba açık lise öğrenim belgesi,dersane alacağım öğrenci belgesi ve geçen sene girdiğim öss sonuç belgesiyle gidersem tecil yaptırabilirmiyim??

akondd

akondd

Üye
sen geçici mezuniyet belgesi al halk eğitimden

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
    Konu Sahibi
sayın akondd ve greenmile mezun olmama son 8 kredi kaldı buna rağmen bana geçici mezuniyet belgesi verirlermi bana ayırdığınız zaman için teşekkür ederim...

greenmile

greenmile

Üye
geçici mezuniyet belgesini mezuniyeti kesin olarak elde etmiş öğrenciler diplomaları hazırlanıncaya kadar haklarından faydalanabilmeleri amacıyla alırlar.Sizin 8 kredi kaldı dediğinize göre girmeniz gereken sınav vs.var bu durumda vermezler

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
    Konu Sahibi
peki yapabileceğim bişey yokmu yukarda belirttiğim belgeleri hazırlayıp gitsem acaba tecil etmezlermi??yoksa geçici mezuniyet belgesini alana kadar kaçak görünsem bişey olurmu?

greenmile

greenmile

Üye
kaçak görünsen ceza yersin apar topar seni almazlar zaten askere gerçi okul dolayısıyla tecilliyim ben hiç ilgilenmedim bu işlerle ama celp dönemi de önemli bu durumda,bu arada yukarıda saydığın belgeler hiçbir resmi belge yerine sayılmaz sana diploma yada geçici mezuniyet belgesi gerekir.

Bu arada ben lise sondayken askerlik şubesine gitmiştim bunları sormaya adam liseden sonra 3 yıl tecil otomatik oluyor zaten demişti sonra üniversite başladı hiç ilgilenmedim,gerekte olmadı

Peki öğrenci belgesi alıp götürsen olmuyor muymuş?

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
    Konu Sahibi
malesef olmuyor...peki kaçakken diplomayı götürüp tecil edemezmiyim??yoksa biraz daha bekleyip üniversiteye kayıtmı yaptırayım??

greenmile

greenmile

Üye
mezuniyet tarihine bakarlar o durumda da senin iş biraz karmaşık,üniversiteye kayıt 1 sene sonra o kadar bekleme şansın yok senin

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
    Konu Sahibi
peki ne yapmam gerek??diplomayı alır almaz askerlik şubesine koşayımmı?yoksa tecil etmek için araya adammı sokalım napalım?dersane müdürü dersaneden alacağın belge ile tecil edebilirsin demişti..

greenmile

greenmile

Üye
dershaneyle tecil ilk defa duyuyorum ben vallah durumun çok karışık bilgim doğrultusunda cevap verdim,şubeye git bir kez daha konuş onlarda yardımcı olurlar herhalde

Dafny

Dafny

Üye
Teyzemin oğlu işe girmek için sahte lise diploması yaptırmıştı 5000 TL fakat anlaşılması imkansız.:ehe

fireman87

fireman87

Üye
peki ne yapmam gerek??diplomayı alır almaz askerlik şubesine koşayımmı?yoksa tecil etmek için araya adammı sokalım napalım?dersane müdürü dersaneden alacağın belge ile tecil edebilirsin demişti..

Okuduğun okuldan Ek-C2 belgesi al ve öyle git askeriyeye, zaten kütüğün neredeyse oraya göndermeni isticek o belgeyi.. Daha önce 2 kere tecil ettirdiğim için öğrendim artık :ehe

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
    Konu Sahibi
peki dediğin ek-c2 belgesi nedir açabilirmisin biraz..

Okuduğun okuldan Ek-C2 belgesi al ve öyle git askeriyeye, zaten kütüğün neredeyse oraya göndermeni isticek o belgeyi.. Daha önce 2 kere tecil ettirdiğim için öğrendim artık :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...