COD: Black Ops ilk günkü satış rakamı Rekor kırdı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

techtakip

Üye
    Konu Sahibi
COD: Black Ops ilk günkü satış rakamı Rekor kırdı
adamlar battı cod ekibi dağıldı falan dediler rakama bak :kop:

Büyük ilgi beklenen COD: Black Ops çıkmasının ardından piyasaya çıktığı ilk gün 360 milyon dolarlık inanılmaz bir hasılat elde etti.

Daha öncede satış rekoru kıracağını ( ) ; ön siparişlerinden ve piyasaya çıktığı günkü satışlarından belli eden COD: Black Ops yalnızca ABD ve İngiltere’de raflarda yerini aldığı ilk 24 saatte 360 milyon $ civarında bir hasılat ederek oyun dünyasında şimdiye kadarki gerçekleştirilen en büyük açılış rakamını elde ettiğini duyurdu. Serinin geçen yıl çıkan oyunu COD: Modern Warfare 2 ABD ve İngiltere’de ilk 24 saatte 310 milyon $ elde etmişti.



İki senedir üst süte piyasayla tanışmasının ilk 24 saatinde satış rekorları kıran COD oyun dünyasında fenomen olma yolunda ilerliyor. COD: Modern Warfare 2 geçen sene açılış gününde 4.7 milyon kopya satmıştı, COD: Black Ops 9 Kasımda piyasaya çıkmış ve aynı günün kapanmasının ardından elde ettiği kopya satış sayısı ise 5.6 milyona ulaştı. Eşi benzeri görülmemiş rakamların altına imza atan COD: Black Ops tüm dünyada 12.000’den fazla gece yarısı satışı gerçekleştirdi. Yılın en iddialı oyunu konumuna gelen Black Ops ortaya koyduğu rakamlar ve oyunun kalitesi ile büyük sükse yapsa da bir diğer yandan da yapımcıların üzerinde serinin devamı niteliğindeki yeni bir oyunda büyük baskı oluşturacak.​


COD’ un yapımcılığını üstlenen Activision Blizzard’nı CEO’su Bobby Kotick: “ Daha önce üst üste iki yıl boyunca açılış günü rekorunu kıran bir eğlence serisi olmamıştı, şu anda da geçen yılın beş günlük satış rekoru olan 550 milyon doları geçeceğiz gibi görünüyor “ dedi. Kotick yer verdiği başka bir açıklamada ise “Oyunun başarısı, markanın pop kültür çekiciliğinde yatıyor. Call of Duty: Black Ops Treyarch’ın şimdiye kadar yaptığı en iyi oyun ve bugüne kadar gördüğünüz en sıkı Call of Duty deneyimini sunarak online oyunların çıtasını da yükseltiyor. Call of Duty serisi dünya çapında milyarlarca saatlik online oyuna katılmış 25 milyondan fazla oyuncuya sahip, kendimizi oyuncularımızı sürekli olarak yeni içerik ve özelliklerle desteklemeye adamış durumdayız “ şeklinde konuştu.

kaynak:
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Yuhhhhhh :oha:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt