Çocuklar İçin 10 Sağlıklı Yaz Yiyeceği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Çocuklar İçin 10 Sağlıklı Yaz Yiyeceği
Yaz dönemi çocukların favori yiyecekleri dondurma, sosis, hamburger gibi aparatifleri atıştırdığı dönemdir. Çocuğunuzun keyif alarak yediği bu besinler ne kadar yararlı?


1. Her gün az miktarda şeker yemesine izin verin.. Bu onların tatlı gıdaları sevmesine yardımcı olacak..

2. Çocuğunuz kek ya da kalorili yiyecek yediğinde bu kalorileri yaktığından emin olun. Çocuğunuza yiyeceklerini paylaşmayı da öğretin, böylece aşırı yememiş olur.

3. Çocuğunuzun sağlıklı yiyecekler yemesini istiyorsanız iyi bir örnek olun. Siz yerseniz çocuğunuz da yer.


İşte çocuğunuz yiyebileceği sağlıklı yiyecekler..


1. Tortilla ya da kepekli ekmekler

2. Hamburger ve sosisler; Yağ oranı düşük, sodyum ve kolesterol bakımından düşük olanları çocuğunuza verebilirsiniz. Evinizde tavuk ya da biftekten ızgara olarak hazırladığınız hamburgeri, ortakal veya limon suyu gibi doğal içeceklerle içiniz rahat olarak çocuğunuza yedirebilirsiniz. Sebzeli hamburger, tost gibi diğer seçenekler de iyi bir öneri olabilir.

3. Dondurma.. Light olan çikolatalı ya da vanilyalı dondurmalardan yemesine izin verin. Dondurulmuş meyveli yoğurt ya da doğal meyve suları yapıp çocuğunuza serinlemesi için verebilirsiniz.

4. Donmuş yoğurt.. Soğuk yoğurt dondurmadan daha sağlıklı.. Biraz şeker eklerseniz düşük kalorili, yağsız dondurmanız hazır olur. Diğer dondurulmuş neyveleri yoğurtla karıştırıp çocuğunuza yedirebilirsiniz.

5. Çocuklar klasik kahvaltı yiyeceklerini sever.. Yumurta en sevilen kahvaltılıklardan biri olurken kepekli, tahıllı yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin.

6. Çikolatalı kekler, tatlıları meyveli yapabilir sonrasında çocuklarınızı biraz kalori yakmaları için bahçeye gönderebilirsiniz.

7. Patlamış mısır.. Mısır'da yüzde 22'den daha fazla lif vardır.. Bu yüzden tüketimi için destekleyebilirsiniz.

8. Yaz yiyecekleri karpuz - kavunun çocuklar için oldukça yararlı oldu da tartışmasız..

9. Herhangi tatlı bir yiyecek.. Çikolatalı, havuçlugibi kek çeşitleri çocuğunuz için oldukça yararlı olabilir. Yeterince aktif olan çocuklar günde 1 dilim kek yiyebilir. Bunu ailelerin ayarlaması gerekir. Çocuğunuza yüzde 70 kakao içeren çikolatalardan en fazla 30 gr'lık bir bar verebilirsiniz. Çikolatadan daha çok tatlı meyveler ile diğer seçenekleri tercih edebilirsiniz. Izgara yapılmış buz, düşük yağlı dondurma ve eritilmiş çikolata karışımı tatlı bir seçenek olabilir.

10. Serinleten içecekler verin. Asitli içecekler yerine şeker ve su eklenmiş limonata gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Bunların yanı sıra mevsimlik meyvelerin suyunu da içirebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt