Clockwork İşletim Sistemi

Sponsorlu Bağlantılar

gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Clockwork İşletim Sistemi
Clockwork BSD/Unix Benzeri (ve ARM için GNU/Linux) tabanlı, çoklu amaçlara yönelik bir işletim sistemidir. Bir çok platformu destekler. Bu sayede farklı donanımlarda aynı biçimde çalışabilme özelliğine sahip olan Clockwork O.S, görsel arayüzdeki revizeler ve temel programlarda yapılan değişiklikler sayesinde bugün bir çok farklı kullanım amacına uygun hale getirilebilmektedir.

Clockwork İşletim Sistemi; kendine özgü kabuk yazılımı, paket yöneticisi, paket formatı, uygulama mimarisi , masaüstü arayüzü yazılımına sahiptir.Clockwork İşletim Sistemi için resmi yayın tarihi olarak 30 Kasım 2020 planlanmaktadır.

Clockwork iki farklı sürüme sahiptir.​

  • Clockwork Light: grafiksel kullanıcı arayüzü ve pencere yöneticisi içermeyen, genellikle sadece gömülü sistemler & sunucular için dizayn edilmiş olan yalın Clockwork sistemidir.
  • Clockwork Leopard: Son kullanıcıya yönelik; ofis, internet sörfü, oyun ve benzeri ihtiyaçlar için dizayn edilmiş düşük sistem gereksinimleri ile çalışabilen bir işletim sistemidir

    Küçük donanımlarda çalışabilir ve kurulduğu donanımı ofis bilgisayarına dönüştürür.
    Bir masaüstü kullanıcısının ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde grafiksel kullanıcı arayüzüne ve çeşitli destek sistemlerine sahiptir.
    Clockwork Leopard, kendi programlarını ön yüklü olarak barındırır. Eğer muhasebe, memuriyet veya internet üzerinden yürütülen işiniz varsa, en güçlü donanımlı bilgisayardan kullanmadığınız eski hurda bilgisayarınıza kadar tüm cihazlarınızı güvenli bir ofis& multimedya sistemi haline getirmek istiyorsanız Clockwork Leopard sizin için biçilmiş kaftandır.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Kısaca Clockwork Tarihçesi​

Clockwork 'nun bitirme tezi/projesi olarak Aralık 2019'da yalnızca bir mobil işletim sistemi kapsamında geliştirilmeye başlanmıştır.
İlk prototiplerinde mobil üzerine inşa edilen Clockwork projesi, zaman içerisinde tamamen cross-platform son kullanıcıya yönelik bir işletim sistemi olacak şekilde geliştirilmiştir.

2020 yılı içerisinde Tubitak'dan 2209-A "öğrenci araştırma projeleri desteği" kapsamında

20.04.2020'de platformun kendine özel uygulama marketi olan geliştiricilere duyurulmuştur..

Tubitak'ın "Teknofest 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları" kapsamında marmara bölge 1.liğine ve ardından da Türkiye 3.lüğüne layık görüşmüştür.

7 Ekim 2020'de ulusal basına duyurulmuş ve bir çok gazete/Haber kaynağında yer almıştır.

Clockwork İşletim Sistemi halen tarafından aktif olarak geliştirilmeye devam edilmektedir.

Neden Clockwork ?​

Linux dağıtımları standart kullanıcılara son derece karmaşık gelmektedir. Bu nedenle Linux & Unix kökenli işletim sistemlerini de genelde yalnızca yazılımcılar kullanmaktadır. Sıradan bir kullanıcının ihtiyaçları için Windows dışında bir masaüstü işletim sistemi kullanıldığı pek görülmez. Çünkü diğerleri karmaşıktır ve kod yazmanız gerekir.

Oysa Clockwork
Windows kadar kolay bir kullanıma sahiptir. Sezgisel tasarımı sayesinde Clockwork ile ilk kez karşılaşanlar dahi kullanmayı kolayca öğrenebilir.
Yazılım geliştiriciler için sahip olduğu alt yapısı sayesinde ise uygulama geliştirmeyi ve arayüz tasarlamayı çok kolaylaştırır.

Clockwork projesi her zaman son kullanıcıya yönelik bir işletim sistemidir. Öyle ki güvenlik ve kaliteli hizmet sunmak amacı ile kendi uygulama marketi olan 'a sahiptir


Clockwork Hakkında Daha Fazla Bilgi​


Clockwork minimal donanımda, aynı masa üstü cihazlardaki gibi çalışma kabiliyetine sahiptir.
Böylece Clockwork platformunun üzerinde çalışan uygulamaların değişmesi ile Clockwork
Kişisel Bilgisayarlarda (PC) , SingleBoard Kartlarda (Raspberry pi vb.), Tablet Bilgisayarlarda , Akıllı Araçların Medya Ekran Cihazlarında , Kiosk donanımlarda çalışabilir.

Clockwork hakkında sürekli yeni çalışmalar yapılmakta, uygulama mağazası ise sürekli yeni geliştiricilerin çalışmaları ile genişletilmektedir.
 


Üst Alt