Cinler

Sponsorlu Bağlantılar

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Cortex47 sozunu ettigin primatlarin fosillerini goster inanalim evrime. Ama ne primatlarin fosilleri ne sozde gecis formlarinin fosilleri tek bir tane bile yok. Ha gecen yillarda bir iki tane yutturmaya calistilar o da sahte cikti :D bir parcasi insana bir parcasi maymuna ait bir kafatasi ama yalan gun yuzune cikip foyalari meydana cikti.

Senin sahte teorin çürük ve bilimsellikten uzaktir. hani ispatlananayan seylere inanmiyodun. Evrim teorisi ispatlanmiş degil ki. Sahte bir ipe tutunmuş gidiyorsunuz ahirete ve o ip sirattan sizi geciremeyecek.

doctorrr

doctorrr

Üye
:hmmm bu ne kadar zaman almıştır peki?

- - - Eklendi - - -

:hmmm Yunus bana göre insanlık bu hakikate ancak öldüğü zaman kavuşabilir... :tebessüm:
bilemem orasını gökçen abi insanoğlu gözünün önündeki ''Kur'an-ı Kerim'' gibi mucizeleri bile göremiyor doğrusun ):

KayraBey

KayraBey

Üye
ya adam mutasyon falan demeye başladı.yakında x-men 6 geliyor demektir :) bak ben ne dedim az önce.senin gibi bilgili olacağıma hemen öleyim daha iyi.senin gibi Allah'i inkar edip maddeye tapacagima öleyim daha iyi.50 senesi daha varmış.hiç gülesim yoktu yani.ne zaman öleceğini söyleyen siteden mi öğrendin yoksa bunu :) yarın yataktan kalkacağına garantin bile yok.Azrail a.s kendini gösterince kayar o gözler yukarı dogru.görürsün kabirde neler yapıyorlar senin gibi inkar edenlere.hey gidi hey.Allah sonumuzu hayr eylesin.iman ile ölmeyi nasip etsin inşallah

• Beğen
Tepkiler: AVA1453
KayraBey

KayraBey

Üye
bu konuya bir daha girip mesaj yazmam bu son mesajım olsun.

doctorrr

doctorrr

Üye
gitme abi sohbetin güzel :)

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
araftakiler!

AVA1453

AVA1453

Üye

1. Yazımı kesip kesip alıyorsun, bütününe bakmıyorsun. Ben dedim ki; "Ne kimse görmüştür, ne kimse duymuştur. Gördüm, duydum diyenler de kanıtlayamaz." Ki dediğim gibi siz de kanıtlayamıyorsunuz. Kanıt delille olur. Kanıt somut bir şeyle olur. Soyutlamayla kanıt yapılmaz. Yapılsaydı Zeus da vardı, Thor da vardı, Ra da vardı.
Yüzyıllar önce olan olayların hiç biri kitabınızda yoktu. Olsaydı ilk siz keşfederdiniz. Bunlar sadece sizin yorumlamalarınız. Peki o zaman dünya tarihinde en fazla yer kaplayan şeyin kitabınızda olmamasına ne diyeceksin? Dinazorlardan bahsediyorum.

2. Bak kopyala yapıştır bile yapmışsın, yine de yanlış okuyor, yanlış biliyorsun. Teori, bilimsel bulgularla KANITLANMIŞ olan hipotezdir. YASA olması için değiştirilemeyeceğinin kanıtlanması gerekir. Evrim henüz yasa değildir, ama bu kanıtlanmadığı anlamına gelmez, sadece değiştirilebileceği anlamına gelir, ki zaten Darwin'in ortaya attığı teori o kadar değişmiştir ki şu an, Harun Yahya dışında kimse bu teoriye "Darwin Teorisi" demez.

3. Eğer içinde tamamen ayrıştırırsan 7 değil 11 katmana ulaşırsın. Bu durumda sizin yorumlamalarınız değişecekti. 11 yazsa 11'i kabul edecektiniz. Çünkü katmanlar 3 ile 11 sayıları arasında değişiyor.

4. Hiç bir şey ilahi gerçekleşmez. Bana Kur'an'dan aldığın ayetleri "bilgi" olarak yazmazsan sevinirim. Ben sana Yüzüklerin Efendisi kitabından alıntı yapıp bilgi diye önüne sunuyor muyum? Kur'an'a göre her şey indirilmiş. Ama Dünya'nın yaratıldığını söylüyor. Bilim ise Dünya'nın Güneş'ten kopan bir parça olduğunu, yani Dünya'nın kendisinin toptan "indiğini" söylüyor. Kanıtlar bu yönde.

5. Dağlar yürümüyor, tekrar söylüyorum. Kitapta yazan sadece dağların yürüdüğü, kıtaların bunlara göre oluştuğu değil. Yanlış olanı doğru gibi önüme sunmaya kalkıyorsun, hadi kitabı okumasam neyse.

6. Arkadaşım, sen bardağın içine aynı büyüklükte kaşık koyup karıştırıyorsun. Koy dünyanın üstüne Eyfel kulesinin 1000 katı kadar kaşık, karıştır, o zaman bak bakalım karışıyor mu? Dalga dediğin bardağın üzerindeki kabarcıklar kadar bile değil. O kabarcıklar senin bir damlanı karıştırmaya yetmiyorsa dalgalar da yetmez. Karışmamasının nedeni basınç farklılığı.

7. Sonran başlayarak cevap vereyim. Demek ki kitabına tam olarak bağlı değilsin. Kitabın dünyanın tepsi gibi düz olduğunu söyler, sen de kabul etmişsin ki dünya geoid şeklindedir, yani aşağı yukarı bir topa benzer tepsiden ziyade. Hristiyan bir adam Kur'an'dan bulup da söylememiştir. Sen bunları neye dayanarak söylüyorsun? İlk cümlene cevap vereyim: Kimin engellediğine dair bir dökümanın, bir belgen, demem o ki, bir kanıtın var mı? En azından engellendiğine dair bir kanıtın var mı?

8. Bu cevap başka bir cevabı gerektirmez. Sen inandığını yazmışsın. Sen gördüğünü, görmek istediğini yazmışsın. Ben de Yunan mitolojisine inansam, bana da Zeus var gibi gelirdi.

9. Çünkü ben realist bir insanım. Ben sana inanma demiyorum ki, biz burada birinin inanıp inanmadığını tartışmıyoruz. Sen inanmalı, şu sebeplerden dolayı diyorsun, ben de inanmamalı, bu sebeplerden dolayı diyorum. Bana göre, doğruluğu somut olarak kanıtlanmamış hiç bir şey doğru değildir.

10. Kur'an'da hiç bir bilimsel bilgi yok. Bunlar sadece sizin yorumlamalarınız. O zaman hemen efsanelerinizden bir örnek vereyim. Demenize göre, yılla ilgili geçen bir ayette 365 kez gün gelimesi geçiyormuş ve bu bir yılın 365 gün olduğunu gösterirmiş.
a. 1 yıl 365 gün değildir, hiç bir takvime göre. Miladi takvim'de gün 365.25 gündür.
b. Madem 1 yıl 365 gün (ki değil ama bunu yazmak için en azından öyle olduğunu kabul edelim), neden islam alemi 354 günden oluşan Hicri takvimi kabul ediyor?
Dediğim gibi, neyi görmek isterseniz, onu görür, ona göre yorumlarsınız.

11. Bunlara islamcılar ilim diyorlar. Varlığı inkar edilemez demişsin. Ortada bir inkar yok. İnkar var olan bir şeyi reddetmektir. Ama bunlar zaten yoklar. Bir-iki insan böyle söyledi diye böyle olmaz. Bunlar benim için neden bilim olsun? O zaman ben de 2 şey söyleyeyim ismine cortex ilmi diyeyim, bilim dünyası da kabul etsin eli mahkum, sizin dediğinize göre.

12. Ben de sana şöyle söyleyeyim, Tek boynuzlu atlar ve ejderhalar yoklar, çünkü varlıkları için bir kanıt yok. Cinler gibi sadece 1 kitapta da geçmiyorlar, bir sürü kitapta tek boynuzlu atlar ve ejderhalar mevcut. Mesela Harry Potter adlı kitap. Okumadıysan tavsiye ederim.

1.) kesip kesip almıyorum bak bende böyle demiştim yukarıda ki yazıda güvendiğim kişilerin dedikleri benim için kanıttan farksızdır (illede görüp ya da duyup tatmin olmam).

sen görsen sende kanıtlayamazsın. bilim var olduğunu bildiği halde sevgiyi de aşkı da üzüntüyü de sıkıntıyı da acıyı da kanıtlayamıyor değil mi?

ra ya thora inanıyorsan inan bir şey diyemem ama bunlar insanların uydurduğu saçmalar.

ben herşey Kuran-i Kerim de geçiyor diye bir şey söylediğimi hatırlamıyorum söylediysem alıntıla bi bende hatırlayayım

sanırım kendinle çelişkiye düşüyorsun bak böyle yazmışsın

Ben inanmaM için somut kanıt gerekir dedim, somut kanıt da 5 duyu organıyla oluşur
iyide acı ya da can sıkıntısı ya da mutluluk hangi 5 duyu organıyla kanıtlanabiliyor.

2.)bak ben yalan söylemem kopyala yapıştır yapmadığımı söylemiştim hala inanmıyorsan baktığım kitabın o kısmını foto çekeyim ve buraya koyayım sen de benden özür dile. yanlış okumadım yanlış yazmadım dediğim gibi istersen foto çekip koyabilirim ama özür dileyeceksen? çünkü ben kopyala yapıştır yapmadım dediğim halde kopyala yapıştır yapmışsın diyorsun.

yani ben o fotoyuda buraya koysam sen kitap yanlış yazmış diyeceksin gene burnunun dikine gideceksin değil mi ?

3.)sende 5 katmandan oluştu diyordun ama şimdi böyle diyorsun
Ayrıca göğün 7 kat olarak hesaplanması islamiyetten daha öncesine dayanır. bkz: Ptoleme'nin evreni (MS 150) ?

4.)sen bana teorileri bilgi diye yazarken ben hiç yakınmadım lütfen sende yakınma Ayet-i Kerimeler için.

benim için Kuran-i Kerim de yazan bir şey için kanıta ihtiyac yoktur ve dikkat edersen ben Ayet-i Kerime leri paylaştığımda altına bilimsel bilgisini de yazıyorum farkettin mi 4. madde de

sen Kuran-i Kerim le yüzüklerin efendisi kitabını aynı düzeye indirecek kadar basit düşünüyorsun inanmadığın için. ve en baştan yanılıyorsun.

YARATMA kelimesini de çok dar ölçüde düşünüyorsun. ağaç topraktan çıktığı halde de YARATILMIŞTIR (şimdi dersin topraktan çıktı yaratılmadı diye) dediğim gibi dar ölçüde düşünüyorsun. İnsan ana rahminde evreler halinde YARATILIYOR. dediğim gibi taratmayı biraz dar düşünüyorsun

5.)yanlış olanın doğru olarak sunmuyorum sana. ve Ayet-i Kerime de de ''sadece'' diye bir şey yazmıyor. ben demek istiyorum ki kıtalar yürüdüğü için onlarda yürüyorlar. ama denizlerde dağ var fakat kıta yok değil mi ? (söylemeye çalıştığım buydu ya ben anlatamadım ya sen anlamadın)

zaten Ayet-i Kerime de de insanların dağların olduğu yerde durduklarını sandıkları yazıyor. yani yürümüyor demen gayet normal.

dağların Kazık gibi çakılmasına bir cevap yazmamışsın.

6.) hahahah basınç farklılığı mı yapma bea ben sayısalcıydım basıncı çok iyi biliyorum ve dediğin yanlış (basıncı bilirdikte bir şeyin karışmamasının basınca bağlı olduğunu bilmezdik ilk senden duyuyorum desem yalan olmaz yoğunluk desen neyse [yağ ve su da mı basınçtan karışmıyor :)].

dalgalar nasıl bardağın üzerindeki kabarcıklar kadar bile değil.(dalgalar denizin içinden gelir bir yüzey hareketi değildir denizin içinden geldiği için bu onu daha kuvvetli kılar) dev gemileri yıkan alabora eden bu minik kabarcıklar sanırım. sen dalgaları plajlarda bulunanlar kadar minik sanıyorsun sanırım (minik olmasına rağmen onlar bile kuvvetli)

karışan yer gri olan demişsin demekki karışabiliyor değilmi peki neden hepsi karışmıyor da minik bir kısım karışıyor ?

7.)nerede dünyanın şeklinin tepsi gibi olduğu yazıyor bana Ayet in Suresini ve Numarasını söyler misin ?

hristiyanın Kuran-i Kerim den bulup söylediği hakkında en ufak bir şey demedim iyi oku belli ki yanlış anlamışsın bak aynen yolluyorum alta
ama Kuran-i Kerim de yazanları bir hristiyan bularak onaylıyor ve hristiyan olduğu halde. ama genede Müslüman olmuyor ne kadar manidar değil mi ?

buradan nasıl Kuran-i Kerim den bulup söylediğini anladın ?

engellediğine dair kanıt çok özellikle yahudiler ve hristiyanlar bu işi yapıyor. mesela Arabistan da yaygın olan ve HAKK meshep olmayan vahabilik meslhebi kesinlikle bir ajan oyunudur araştırabilirsin (yani bunlar Namaz ların Sünnetlerini bile kılmıyorlar sadece Farzlarını kılıyorlar [yani yavaş yavaş eritiyorlar])(hatta diyorlar ki kadınların araba sürmesi bile günahmış işte bunlar böyle oynuyor) . ve lawrence kim olduğunu belki bilirsin bir ingiliz casusudur ve kendini gizleyerek şeyhlik yapmış insanları kışkırtmıştır.

8.) dediğim gibi idrak meselesi

9.)yukarıda verdiğim örneğin aynısı olacak ama acıyı tatlıyı mutluluğu düşünceyi fikri somut olarak kanıtlayamassın ki? bunların bazılarına hormon diyebilirsin ama fikir ve düşünce de mi hormon ?

lütfen 10.) maddeyi dikkatlice okuyunuz. ve eksik okumadan. Ayet-i Kerime leri de tam okuyun

10.) verdiğiniz örneği okmuştum daha önce ve inanmamıştım 365 kere geçiyor meselesine ( ne diyeceksiniz bakalım ) çünkü bunlar yorumdur.
bana bir Ayet getirin aksini iddia edeceğiniz ama öyle teorilerle felan değil kesin ve net benim bile reddedemeyeceğim bilimsel bilgiler geitirin, Ayet in aksini iddia eden bilimsel bilgiler getirin bu kadar açık ve meydan okurcasına konuşuyorum. çünkü ben getiremeyeceğinizi çok iyi biliyorum

Kuran-i Kerim de bilimsel bilgi yok öylemi (ben boşuna mı verdim evrenin genişlemesi örneğini) peki bu Ayet-i Kerimeler nedir?

Bismilllahirrahmanirrahim

Sonra bu az suyu “alaka” hâline getirdik. Alakayı da “mudga” yaptık. Bu “mudga”yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir!

Sadahallahulazim Mu'minun Suresi 14. Ayet alakanın karşılığı Ayet-i Kerime de
alakaten ve el alakate diye geçiyor. mudga nın karşılığı Ayet-i Kerime de mudgaten diye geçiyor ve anlamlarını altta yazıyor.

alakaten: alaka (rahim duvarına bir noktadan bağlı olan), embriyo

mudgaten: (bir çiğnem et görünümünde) mudga, cenin

yani daha anlayacağın bir Meal altta yazıyor aynı Ayet-i Kerime nin farklı bir Meali

Bismilllahirrahmanirrahim

Sonra spermayı embriyoya dönüştürdük. Arkasından embriyoyu et parçasına dönüştürdük, arkasından et parçasından kemikler yarattık, arkasından kemiklere et giydirdik. Sonra onu başka bir yaratığa dönüştürdük. Yaratıcıların en güzeli olan Allah ne yücedir!

Sadahallahulazim Mu'minun Suresi 14. Ayet

bir başka Ayet-i Kerime

Bismillahirrahmanirrajim

Göğü gücümüzle biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.

Sadakallahulazim Zariyat Suresi 47. Ayet

bildiğin gibi evren genişlemekte ve bu yeni bulundu. ama Kuran-i Kerim de yazıyordu.

işte sana bilimsel bir bilgi yani bir de Kuran-i Kerimi okudum diyorsun nasıl okumak bu ? istersen daha fazla örnek ekeleyebilirim.

11.)yok dediğiniz şeyler İlahiyet Fakültesinde okutuluyor ve insanlar bunların üzerine doktora yapıyorlar.

işte bilim ve İlim ayrı şeyler fakat siz bunu kabul etmediğiniz için size aykırı geliyor bu İlimler.

12.) dediğim gibi sen Kuran-i Kerim ile normal insan yazması hayal kitapları aynı seviyede tuttuğun için yanılıyorsun.

harry potter i bana mı tavsiye edeceksin. sana şöyle söyliyeyim 7 kitabını da okudum içlerinden sadece azkaban tutsağı yarım kaldı. ve evde harry potter serisinin 6 kitabı var bunlardan bazılarını ikinci defa okuyorum (hatta tek boynuzlu at ilk olarak 1.kitapta geçiyor voldemort kanını emiyordu güçlenmek için sonra sanırım 4. kitapta geçiyordu hagridin yerine gelen öğretmen derste tek boynuzlu atları işliyorldu. ejderhalar ise ilk olarak ateş kadehinde geçiyordu [tabi bundan önce hagridin norbert adlı yavru bir ejdarhası vardı] üç büyücü turnuvası için getirtilmişlerdi 4 tane, ve harry e boynuz kuyruk çıkmıştı sanırım. ve gringots tan kaçışta da gene ejderhaları kullanıyorlar. daha şahgagayı, patlar uçlu kelekerleri ve testralleri yazmıyorum bile .)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
demişsiniz ki
evet hayvanlarda da vardır ve insan da bir hayvandır.
ben değilim ama sizin böyle bir probleminiz yok sanırım kendinizle barışıksınız anlaşılan, benimle yazışan bir hayvan hiç görmemiştim (hakaret etmiyorum hayvan olduğunuzu siz kabul ediyorsunuz)

bir de KayraBey e şöyle demişsiniz
iyi de sana en başta kemik atan olmamıştı ki zaten? biz normal bir şekilde konuşuyorduk arkadaşla. tartışma bile değildi bu.
yani burası özel bir yer olmadığı için (sonuçta forum) herkes katılabilir.davet beklenmez benim İnancımda olanlar da buraya katılabileceği gibi sizin görüşünüzde olanlarda buraya katılabilir . tabii saygı çerçevesinde

demişsiniz ki bir arkadaşa
Ama keşke rabbin yapabiliyorsa seni benim kadar bilgili yapsaydı
çok yanlış bir söz. ALLAH diyor ki çalış kulum ben vereyim. yani her işin başı çalışmak. sizin dediğinizle hiç bir alakası yok bu işin.

ve kesip çıkarıyorsun diyebilirsin merak etmeyin bütün yorumlarınız okudum.

tabii biz ne desekte Ayet-i Kerime herşeyi açıklıyor

Bismillahirrahmanirrahim

Size mucizelerini gösteren, size gökten rızık indiren O'dur. Allah'a yönelenden başkası ibret almaz.

Sadakallhulazim Mu'min Suresi 13. Ayet

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
eyvallah arkadaşım ben daha nice kanıtlar sunacaktım kur'ani kerimden ama pc olmadığı için yapamadım tercuman olmuşsun bana darwin teorilerınin yalan olduğu ispatlandığı halde neyin savunmasında arkadaş anlamadım ben açıkçası madem evrim geçirmiş canlılar var bir tek ara geçiş formu göstersin bende evrım var diye kabul edicem bulsun evrim geçirmiş bir fosil :hmmm

AVA1453

AVA1453

Üye
EstağfirULLAH kardeşim

ama a buyuk :-)

Takipçi Satın Al

Üst Alt