NowOrNewer
Üye
Cehennem azabı sadece ateş değildir. Birçok azap çeşitleri vardır.
Birkaçı şöyledir:
1- Soğukla azap,
2- Yılan akrep gibi hayvanların sokması,
3- Başına topuzlarla vurmak,
4- Aç bırakmak,
5- Zakkum yedirerek bağırsakları parçalamak,
6- Vücutları büyültülerek azabın şiddetlendirilmesi,
7- İrinli su içirmek,
8- Gayya kuyusuna atmak,
9- Uçurumlardan yuvarlamak,
10- Zifiri karanlıkta azap,
11- Büyük azap veren pis kokulara maruz bırakmak,
12- Azapların her gün katlanarak çoğaltılması,
13- Sonsuza kadar azap edilmesi.
(Onların azapları hiç hafifletilmez.) [Bekara 86]
(Orada temelli kalırlar, azapları hafifletilmez ve geciktirilmez.) [Al-i İmran 88]
(Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların laneti kâfir olarak ölenlerin üzerinedir. Lanette temelli kalırlar, azapları da hafifletilmez ve geciktirilmez.) [Bekara 161, 162]
(Onların azapları hafifletilmez ve tehir de edilmez.) [Nahl 85]
(Kâfirler öldürülmez ki ölsünler, Cehennemdeki azapları da hiç hafifletilmez.) [Fatır 36]
(Ateşte olanlar, Cehennemin bekçilerine: “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49,50]
(Orada devamlı kalırlar, azapları hafifletilmez, kurtuluş ümitleri de yoktur.) [Zuhruf 75]
Alıntıdır...
Acıyı seven insanlara cehennem tatil gibi gelir desene.
Acıyı seven insanlara cehennem tatil gibi gelir desene.
arkadaşım benimde şöyle bi bilgim var. Şeytan ve cinin cezası soğuk cehennem yani zemheri'dir diye okumuştum bi yerde.
---------- Eklendi @ 01:18:24 ---------- Yazıldı @ 01:13:52 ----------
acaba onlarda kötü insanlardan korkup 5 harfliler diyormu?
---------- Eklendi @ 01:27:01 ---------- Yazıldı @ 01:18:24 ----------
ALLAH'ın izni olmadan bir yaprak bile kıpırdamazken insandan aciz bir varlık nasıl insana zarar versin. cinden , seytandan korkmak iman zayıflığıdandır "bence". Eskiden insanlar felç vs sinir sistemi hastalıklarını bilmediklerinden bu hastalara cin çarpmış diyor olabilir, sözüm meclisten dışarı. Cinle konuştuğunu söyleyen insanlarda şizofren belirtisi olabilir. seni, beni , cini ve herşeyi yaratan ALLAH'tan korkmazken insanların çoğu, neden yarattığı aciz şeylerden bu kadar korkuyoruz ki. En doğrusunu ALLAH bilir.
Şizofren konusunda su haberi araştırın bu insanlar benim arkadaşımdı. Ve yaptıklarını "bana haşa ALLAH yap dedi çünkü onlar seytandı demiş kocasına.
http://www.sondakika.com/haber-sizofren-tedavisi-goren-kadin-cinnet-getirip-2-3143252/
bilimin de durduğu yerler vardır kardeş.
metafizik olay ve olguları bilimin labaratuvarına koyamazsın.
şizofreni hastaları pekala cinlerin baskısı altında olabilir yada cinler sebeb olmuş olabilir.
ovdugumuz bilim cok biliyorsa onca ruh hastalarını tedavi etsin de gorelim
haklısın kardeş, insan gözündeki perdelerden bahsediyordu üst mesajlarda. Insan açıklayamadığı soyut olayları açıklamak için somut anlamlar yükler. Ama benim söylemek istediğim, ALLAH'tan korkmayan kolayca günahlar işleyen insanların O'nun yarattığı varlıklardan korkması saçma diyorum. Bir cin sana yarar yada zarar vermişse bu yine ALLAH'ın izniyle olur. cinin insana zarar verdiğini düşünmek Imanin, Hayır ve şerrin ALLAH'tan geldiğine inanmak şartına ters düşüyor "bence"
haklısın kardeş, insan gözündeki perdelerden bahsediyordu üst mesajlarda. Insan açıklayamadığı soyut olayları açıklamak için somut anlamlar yükler. Ama benim söylemek istediğim, ALLAH'tan korkmayan kolayca günahlar işleyen insanların O'nun yarattığı varlıklardan korkması saçma diyorum. Bir cin sana yarar yada zarar vermişse bu yine ALLAH'ın izniyle olur. cinin insana zarar verdiğini düşünmek Imanin, Hayır ve şerrin ALLAH'tan geldiğine inanmak şartına ters düşüyor "bence"
Rahatız çok şükür, lakin senin yok demen ile yokta değiller...
Allah'a inanmıyorsan inancın gayet normal... Sen inancına göre yorum yapıyorsun, ben de kendi inancıma göre...cinler peri masalından ibarettirler. bu benim demem değil sadece.
Allah'a inanmıyorsan inancın gayet normal... Sen inancına göre yorum yapıyorsun, ben de kendi inancıma göre...
İnanmamakta neticede inanç sayılmaz mı?
haklısınyalnız benimki inanç değil. inançsızlık durumu.
cinler peri masalından ibarettirler. bu benim demem değil sadece.
[video=youtube;N37Nk2S4t54]http://www.youtube.com/watch?v=N37Nk2S4t54[/video]
- - - Eklendi - - -
[video=youtube;Ex0tlf95Ihc]http://www.youtube.com/watch?v=Ex0tlf95Ihc[/video]
İnanmamakta neticede inanç sayılmaz mı?
[ENGİN];4788293' Alıntı:
başka kimler diyor mesela?
- - - Eklendi - - -
başka kimler diyor mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?