Çin’de Sahte iPhone üretimi yapan Fabrika kapatıldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Çin’de Sahte iPhone üretimi yapan Fabrika kapatıldı.
Adamlar artık birebir yaptığı için sonunda dayanamamışlar kapatmışlar :ehe


Çin’de Pekin Polisi sahte iPhone üretimi yapan fabrikayı kapattı.


Taklitte sınır tanımayan Çin’de, bir çok ünlü firmanın sahte ürünlerini piyasaya süren fabrikalar bulunuyor. Dünya genelinde kullanıcıya ulaşan bu cihazlar büyük teknoloji firmaların büyük sorunu olarak görülüyor. Pekin Polisinden gelen bilgilere göre 41,000 adet sahte iPhone akıllı telefonu üreten sahte fabrika Pekin polisi tarafından kapatıldı.



Piyasaya sürülen iPhone modellerinin gerçek iPhone akıllı telefonlarla tasarım açısından birebir benzerlik göstermekte. Cihazın yazılım ise iOS temalı yükleniyor. iOS işletim sisteme benzerlik gösteren sistem için App Store sistemi bile yaptılar. Kopyada sınır tanımayan bu fabrikalar, firmaları ciddi olarak tehdit etmekte.

Apple, sahte iPhone sorununu çözmek için 2008’de küçük bir grup oluşturdu ama bu fabrikaların Çin sınırlarının içinde olmasından dolayı sonuç alamadı. Çin’in bürokrasi engelleri nedeni ile Apple, sorunu çözemedi ve sahte iPhone üretimi devam etti. Sahte iPhone fabrikası cihazlarını Amerika Birleşik Devletleri pazarı için özelleştirince Pekin Polisi tarafından kapatıldı. Kapatıldığı esnada binlerce sahte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus akıllı telefonlara el konuldu.



Ele geçirilen sahte iPhone 6 akıllı telefonlarda şaşırtan bir diğer özellik de Apple’ın Touch ID parmak okuyucu sisteminin de kopyalandığını görüyoruz. Parmak izi okuyamasa da üzerine dokunulduğunda kilit açmayı başarıyor. Apple için sevindirici bir haber olasa da sahte fabrikaların varlığı Çin’de devam etmekte.

Çin’de Sahte iPhone üretimi yapan Fabrika kapatıldı. - MaxiCep
 


Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
bir iki üç yüz bin, koca çinde bilmem kaç tane fabrika var bir kspanmış çok mu :ehe
 
yeumyang

yeumyang

Moderator
adamlara cihazı ver hemen kopyasını yapıyorlar
 
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Foxconn mu yok artık ?
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
içerikte foxconn ile alakalı birşey yok, sadece resim..
 


Üst Alt