Haber Çin'de en çok satan akıllı telefonlar hangileri oldu?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Çin'de en çok satan akıllı telefonlar hangileri oldu?
Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin, oldukça önemli bir pazar ve global pazarın güçlü isimleri yanı sıra sayısız Çinli firma da bu ülkede akıllı telefon modellerini pazara sunuyor. Teknoloji meraklıları bu büyük pazarda en çok satan cihazların hangileri olduğunu merak ederken, bazı araştırma firmalarından da raporlar gelmekte.



Bu sene ilk çeyrek içerisinde Oppo'nun R9 akıllı telefon modelinin satış rakamları ile zirvede yer aldığını görmüştük. Bu akıllı telefon Çin dışında da Oppo F1 Plus adı ile satışa sunulmuştu. Ayrıca dikkat çeken bir başka nokta da Oppo R9'un offline satışlarda da zirvede yer almasıydı.

Bağımsız pazar araştırma şirketi Sino-MR'den 2016 ikinci ve üçüncü çeyreği kapsayan bir rapor geldi ve baktığımızda ilk çeyrekte olduğu gibi ikinci ve üçüncü çeyrekte de Oppo R9 zirvede yer alıyor. Bu akıllı telefonun arkasında ikinci sırada ise Apple'ın iPhone 6S akıllı telefon modelini görmekteyiz.

Listede üçüncü sırada ise Huawei'nin Mate 8 modelini görüyoruz. Büyük ekranı ile dikkat çeken bu akıllı telefon 2015 sonlarında duyurulmuş ve sonrasında da 2016 başı itibari ile Çin'de satışa çıkmıştı. Ayrıca dördüncü sırada da Huawei'nin Nisan ayında duyurduğu amiral gemisi Huawei P9 yer alıyor. Bu cihaz da çift arka kamerası ile ilgi görmüştü.

Listeye baktığımızda vivo X7, Samsung Galaxy S7 edge ve vivo X7 Plus modelleri sırası ile yer alıyor.

Çin'de en çok satan akıllı telefonlar hangileri oldu?
 


byAndroid

byAndroid

Üye
Xiaomi ana vatanında satılmıyor ilginç :D
 


Üst Alt