Çince seçmeli ders oluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
Çince seçmeli ders oluyor
İzmir'deki Özel Ata Koleji, anaokulu ve ilköğretimdeki öğrencilerine seçmeli ders olarak “Çince” öğretmeye hazırlanıyor.

İzmir Özel Ata Koleji Kurucu Temsilcisi Necla Çelenk, seçmeli “Çince” dersi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü, Milli Eğitim Bakanlığından onay alındıktan sonra gelecek eğitim öğretim yılında Çincenin programlarında yer alacağını bildirdi.

Yabancı dil bilmenin önemine dikkat çeken Çelenk, okulda Almanca, Fransızca ve İngilizceden sonra bir yabancı dil eğitimi daha vermek istediklerini ve bunun için Çinceyi tercih ettiklerini belirterek, şöyle dedi:
“Çin, gelecek yıllarda dünya ekonomisinin en güçlü ülkesi olacak. O zaman Çince bilmek insanlara avantaj sağlayacak. Çin'in dünya ekonomisinde 2020 yılında ABD'yi, 2050'li yıllarda da ABD ve AB ülkelerinin toplamını geçeceği öngörülüyor. Biz de öğrencilerimizin Çince öğrenmesinin onları iş hayatında daha şanlı kılacağına karar verdik. Türkiye'de tek bir devlet üniversitesi Çince eğitim veriyor. Bazı özel üniversitelerin bu dille ilgili bölümleri var. Çince öğrenmek, öğrencilerimize farklılık getirecek.”
Çelenk, velilerden bu konuda olumlu tepkiler aldıklarını, seçmeli ders Çinceye yoğun talep olmasını beklediklerini belirtti.
Ana sınıfındaki öğrencilere temel düzeyde Çince verileceğini ifade eden Çelenk, şöyle devam etti:
“ Sınıf yükseldikçe seviye artacak. Konuyu eğitim psikolojisi yönünden de ele aldık. Anaokulu ve ilköğretim düzeyindeki çocuklar bu yaşlarda öğrendiklerini kolay unutmuyor. Dil öğrenmek, o dilin kültürünün bilinmesiyle de yakından ilgili. Bu nedenle öğrencilerin Çin kültürünü öğrenmesi için çeşitli proje ve araştırmalar planlıyoruz. Haftada iki saat olarak düşünülen Çince dersini desteklemek amacıyla Çin'deki okullarla bağlantıya geçilerek, mektup arkadaşlığı ve öğrenci değişimi gibi programlar hazırlanıyor.”

leiche

leiche

Emekli Yönetici
yazzık çocuklara ya
çinliler bile orta okulda yazılarını okumayı çözüyorlarmış
ben almancayı 3 ayda öğrendim ama kafayı yedim
cocuklar çinceyi nasıl öğrensin?

CEREN

CEREN

Üye
almancayı bende 1 yılda öğrendim ama çince öğrenmeye ömrüm yetmez herhalde çocuklarımıza yazık ne gerek var yani çinceye başka dilmi kalmadı

leiche

leiche

Emekli Yönetici
stimmt :oke:

CEREN

CEREN

Üye
ya ben ilk devlet okuluna gittim ama öğrenemedim orda sonra özelle gittim orda da 1senede öğrendim şimdi fazla bilmem unuttum biz koblenz de otururduk sen nerde mein freund ben 12 sene oldu geleli buraya temelli

Hellboy®

Hellboy®

Üye
ya dıl bı kalmadı ogrenılır mı o dıl ya :(

dreamnoble

dreamnoble

Üye
süper!!!Zor olabilir ama gelecek vaat eden bir dil bence.

Yasminozz

Yasminozz

Üye
çin malları tüm dünyayı sardı nasılsa yakında çinlilerde yayılır o yüzden öğrenmekte fayda var... :ehe :ehe

Altun.

Altun.

Üye
ekonomik olarak çin buyuyor. çince bilenler su gibi kapılıyor piyasalarda neticesinde çin den bissürü mal alıyoruz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...