Çin Seddi Resimleri Hakkında Bilgi Tanıtımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Çin Seddi Resimleri Hakkında Bilgi Tanıtımı
Çin' in kuzeybatısında bulunan dünyanın en büyük savunma duvarıdır. M.Ö 7. yüzyıldaChu krallığı tarafından yaptırılan ilk set falz uzun değildi. Fakat M.Ö 221 yılında diğer kralların yapmış olduğu duvarlar birleştirilerek uzatıldı. M.Ö.3. yüzyıldan M.S.17. yüzyıla kadar Çinliler seddi uzatmaya devam etmişlerdir. Seddi onaran ve savunma amaçlı kullanan son hanedan Ming Hanedanı olmuştur. Seddin uzunluğu tam olarak 10.000 kilometredir. Bugün ayakta duran kısım Ming Hanedanı devrinden kalan 3.000 kilometrelik settir.

Seddin kalınlık ve yüksekliği yer yer değişir. Genellikle duvarın yüksekliği 7-10 metre, taban kalınlığı 7 metre ve üst kalınlığı ise 6 metre civarındadır. Üzerinde atlar ve arabalar gidebilmektedir. Duvar boyunca siperlik ve okçu delikleri vardır. 200 metrede bir gözetleme kulesi veya kale ve 9 kilometrede bir fener kulesi bulunur. Duvar üzerinde yer yer saray ve tapınaklara da rastlanır. Bazı yerlerde setler, kademeli savunmaya imkan verecek şekilde bir kaç sıra halinde yapılmıştır.

Çin Seddi, en uzun sürede yapılan ve en çok insan çalıştırılan yapıdır. M.S.555`te Beijing ile Datong arasındaki 500 km.lik duvarın yapımında 1.800.000 kişi çalıştırılmıştır. Badaling dağınınüzerinden geçen seddin sadece 200 metrelik kısmını yapmak için binlerce kişi çalıştırılmış ve bu kişilerin isimleri bir taşa yazılmıştır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt