Uygulama Cihazım çok yavaşladı ne yapabilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

korays3

Üye
    Konu Sahibi
Cihazım çok yavaşladı ne yapabilirim?
Arkadaşlar telefonum s3. Jelly bean güncellemesini sorunsuzca yükledim. Cihazım şuan baya yavaş. Hafızasının yaklaşık 4.5 GB'ı dolu. Güç tasarrufunda kullanmıyorum. Özellikle aşağı inen sayfalarda takılıyor(ör:müzik listesi, yüklü uygulamalar listesi), pdf dosyalarını açınca çok zorlanıyor. Aldığımdan bugüne orjinal şekliyle kullandım. Telefonum rootsuz ve root yapmayacağım. Şimdi sizden öneri ve yardım bekliyorum. Gerçekten bilgi sahibi olanlar fikir belirtirse iyi olur.

a)Cihazı fabrika ayarlarına mı getirmeliyim? Eğer böyle yaparsam, tüm veriler temizlenir,ayarlar silinir, eski-artık dosya/klasörler temizlenir mi tam olarak? Cihaz 4.1.1 sürüm olarak devam eder mi,yoksa eski yazılım sürümüne mi döner?

b)Nette gezinirken dikkatimi çeken wipe cache, data factory reset gibi terimler var. Bunlara biraz yabancıyım. Bunların fabrika ayarlarına dönmekten farkı var mıdır,varsa nedir? Cihazda root yetkisi gerektirirler mi?

c)Son olarak öneriniz nedir?
 


Mcsilifke

Kapalı Hesap
cihazi recovery mode alip (menu tusu + kapama/acma ) wipe cacheleri sirasiyla uygulayip reboot system now yaparak yeniden baslayin daha sonra cihazi mumkunse rootlayip link2SD islemini yapip telefonu rahatlatabilirsiniz
 

korays3

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ediyorum ilginiz için; ama acemiyim. Yazdıklarınız bana epey yabancı. Özellikle madde madde sordum,sorularıma cevap bekliyorum.
 
ege009

ege009

Üye
fabrika ayarlarina dondurmeyi dene
 
Kerim.

Kerim.

Üye
A:fabrika ayarlari telefonu cok hizlandiriyor.bunu yap;)
B: o dedigin terimleri yapman icin cihazi rootlamana gerek yok.odin programi ile cwm yukleyeceksin.ordan yapabilirsin
 
.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
- Cihazım çok yavaşladı ne yapabilirim ?
+ Hızlandırabilirsin.

:ehe :ehe :ehe :ehe

- - - Eklendi - - -

şaka bi yana..

nawy diye bi üye var onun konusu vardı tel hızlandırma diye bul onu
 

Mcsilifke

Kapalı Hesap
Çok teşekkür ediyorum ilginiz için; ama acemiyim. Yazdıklarınız bana epey yabancı. Özellikle madde madde sordum,sorularıma cevap bekliyorum.

Fabrika ayarlarina donmeyin kesinlikle . Googlede link2SD yazarak telefon hafizasini bosaltmayi deneyiniz . Sonucu.buraya yazabilirsiniz
 

Mcsilifke

Kapalı Hesap
telefon hafizasindaki programlar hafiza kartina tasinmis olur dolayisiyla cihazda kasma %30-%40 oraninda azalir
 
Kerim.

Kerim.

Üye
Fabrika ayarlarin donme demissin.ondan bahsediyorum
 
badmus

badmus

Üye
a) fabrika ayarlarına dönersen tüm kullanıcı verilerin silinir. bunu sana önermem. 4.1 JellyBean olarak kalır. 4.0 'a dönmez.

b) wipe data/cache terimi sistemin icinde bulunan cache ve daha klasörlerinin temizlenmesidir. Data klasörü temizlenirse oyun ve uygulamalar silinir.

c) benim önerim cihaza custom rom yüklemenizdir. Cyanogenmod10 tercihimdir.
 

korays3

Üye
    Konu Sahibi
anladım, biraz karışıkmış bu işler. Ayarlar,uygulamalar silinsin, nasılsa tekrar yapılır yüklenir. Benim isteğim tertemiz yapmak. Ancak telefonu orjinal haliyle ve 4.1.1 kullanmak istiyorum. Root,rom terimlerine de yabancıyım. Hafıza kartı kullanmıyorum.

Wipe işlemi bana istediğimi verecek ve yardımcı olacak mı tam olarak? Yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Bir de *2767*3855# bu kodun anlamı ayarlardaki fabrika ayarlarına sıfırlamak seçeneğiyle aynı mı, farklı mı?
 

Mcsilifke

Kapalı Hesap
Cihazın ömrü azalır
 


Üst Alt