Çığlık atarak ölen mumyanın sırrı çözüldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
Çığlık atarak ölen mumyanın sırrı çözüldü
Çığlık atarak ölen mumyanın sırrı çözüldü. Kime ait olduğu en büyük sırlardan biriydi...

Mısır'da Firavunlar Vadisi'nde yapılan kazılarda 1886 yılında bulunan mumyanın gizemi sonunda çözüldü. Vücudunda işkence izleri bulunan ve çığlık ata ata öldüğü tespit edilen mumyanın kime ait olduğu onlarca yıldır Mısır'ın en büyük gizemlerinden biriydi. Tarihçilerin mumyayı MR makinesine sokup mezarında buldukları eşyaları analiz etmesiyle bu gizem çözüldü. Mumyanın Firavun Ramses'in isyankar oğlu olduğu ortaya çıktı. Tarihçiler, Ramses'in oğlunun babasına karşı annesiyle birlikte darbe planı yaptığını, Firavun'un da kendisini devirmek isteyen oğlunu türlü işkenceler yaptırdıktan sonra öldürttüğü belirlendi.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:hmmm Peki...
(Ama insanın gözü fotoğraf arıyor arkadaşlar :))

POWER

POWER

Üye
Fotoğraf olmadan haber pek bir değersiz oluyor :ss

karides

Üye

--------------- Ekleme ---------------

alın size fotoğraf

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
130 yıllık maymunun sırrı.

Catty

Catty

Emekli Yönetici
tuhafff tırstım doğrusu

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Çok Meraklı Olduğum Konulardan Biridir Bu Mumyalar ve Mısır Tarihi..

Konu ve Fotoğraflar İçin Teşekkürler.. :oke:

POWER

POWER

Üye
Mumyalama ölü bedene yapılmıyor muydu? Nasıl oluyorda çığlık ata ata mumyaya dönşüyor? Anlamadım ben :ss

karides

Üye
Mumyalama ölü bedene yapılmıyor muydu? Nasıl oluyorda çığlık ata ata mumyaya dönşüyor? Anlamadım ben :ss

Aslında sorun, basının çarpıcı haber yapma ve arkeologların çarpıcı habere konu olma telaşından başka bir şey değil dostum.

Herkes bilir ki, toplumumuzda ölünün ağzını bağlama (ki buna ÇENE ÇATMA denir) ritüeli mevcuttur. Bu ritüelin amacı, "içine şeytan girer"şeklindeki cahil inanışı değildir tabi ki. Bunun tek sebebi ÖLÜYE OLAN SAYGIDIR. Çenenin sarkması ve akabinde vücut sıvılarının çeneden boşalması ile ortaya çıkacak kötü görüntünün önüne geçilmek istenmiştir. Bu ritüel tüm Dünya toplumlarının kabul ettiği bir gerçektir.

Burada, ilk aşamada mumyalanan prens sağ olsa bile, prensin ikinci aşamayı görmesi mümkün değildir. Önemli olan şudur : "Neden kimse bu mumyanın ağzını bağlamadı? Yani neden cesedine saygısızlık edildi? ve cesedine saygısızlık edilen, ancak mumyalanacak kadar önemli olan bu şahıs kimdi?

İşte arkeologlar aslında bu soruların cevaplarını arıyorlardı. Yoksa o adamın, mumyalama sırasında sağ olması imkansızdır. Sağ olmayan bir adamın çığlık atması ise imkansızdan da ötededir.

Ama kabul edersiniz ki, benim bu yazdıklarımın haber değeri yok ne yazık ki? Onun yerine, "çığlık atan mumya" benzetmesi daha etkileyici oluyor tabi ki.

Mumyalama aşamalarını öğrenmek isterseniz, şu topiğe bir bakın derim ben. Beklerim bir çayımı içmeğe.

http://www.maxicep.com/belgesel/mumyalama-nasil-yapilir-174088.html#post1121547

POWER

POWER

Üye
kafamdaki soru işareti de çözülmüş oldu. TEşekkürler abi ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...