Çift işletim sistemi ile tek program çalıştırmak ?

Sponsorlu Bağlantılar

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
    Konu Sahibi
Çift işletim sistemi ile tek program çalıştırmak ?
Bilgisayarıma windows 7 ve windows 10 olmak üzere iki işletim sistemi kurmak istiyorum.aklıma takılan bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.Yükleyeceğim oyun veya programları diskin yedek bölümüne kursam iki işletim sistemi de bu uygulamayı çalıştırabilir mi ?
mesela diski c,d,e olarak 3 parçaya bölsem.c de w7 d de w10 , e de ise yükleyeceğim programlar olsa iki işletim sistemindede bu uygulamayı kullanabilir miyim.
 


ANIL

ANIL

Admin
İki işletim sistemine ayrı olarak yüklemen gerekiyor programları.
 
  • Beğen
Tepkiler: Karacaahmet1993, Alo_Azrail ve Mesut Aktaş
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Evet tek ve ayrı olarak yüklenmesi gerekir, sistem kayıtları var dosyaların kayıtları var bunlar yüklenme aşamasında sisteme kaydedilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Alo_Azrail
PALA.

PALA.

Üye
Yazılıma göre değişikliklik gösterir. Örneğin ccleaner gibi sade bir yazılımsa veya portable bir yazılımsa olur. Program kısayolunu işletim sisteminin bulunduğu diske atarsın çalışır. Ccleaner reg kayıtlarını sistem diskinde tutar yani w7 ve w10 için kayıtlar değişir ama yazılımın kök dizini değişmez.
Karmaşık yazılımlar içinde bazı yöntemler var ama pek tavsiye etmiyorum çünkü windows 7 de program kaldırma yaparsan windows 10 da hata alırsın(alabilirsin) Bu tip işlemlerin temel mantığı kişisel ayar ve reg dosyaları işletim sistemi diskindeki gizli dosyalardaki appdata profillerinde tutulurken yazılım için gerekli ana dosyalar harici disk veya bölüntüde tutulabilir. Ancak bu tip işlemler karmaşık yazılımlarda birçok hataya sebep olur tekrar belirteyim. Buna izin veren yazılımlar var mesela firefox gibi yazılımlar ama her iki sistem içinde aynı profil verilerini girmen şart. Sysprep aracı ile profilinizi sistem dışına taşısanız bile ileride soruna neden olur. En azından her işletim sistemi için ayrı profil olmalıdır. Çok uğraştıran bir işlem ve sistem performansında olumsuz etkide yapar. Okuma yazma kafası diskin yavaş kısmına gidip gelirken erişim hızında düşüş olur. Zaten en hızlı cevabı işletim sisteminin kurulu olduğu disk/bölüntüden alırsın. Ssd kullansan bile tavsiye etmiyorum, sadece portable yazılımlar ve oyunlar için uygulayabilirsin ama skorların hangi sisteme kaydedilirse o sistemde kalır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Alo_Azrail ve MAERKEK
Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler
 
vedat1966

vedat1966

Üye
Çalışır. Bazı programlar ilk çalıştırmada register da değişiklik yapar. Dikkat etmeniz gereken uygulamayı aynı dizine kurmanız.

Birçok oyunu sadece program files kısmını yedeklemek suretiyle başka bilgisayarlarda da çalıştırılabiliyorum.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Symbianist


Üst Alt