Chrome İpuçları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Chrome İpuçları
Chrome'u Hızlandırmak İçin 5 İpucu :

Eğer siz de bir Chrome kullanıcısıysanız bu 5 ipucu ile tarayıcınızdan daha fazlasını alabilirsiniz.

1- Chrome'un bellek kullanımını siz yönetin

Chrome pek çok açıdan oldukça hızlı bir tarayıcı fakat bir kusuru var. Hızına aldanıp çok sayıda sekme veya tarayıcı penceresi ile çalıştığınız durumlarda zaman zaman yanıt vermekte zorlandığını görebilirsiniz. Bu sorunu basit bir yöntem ile çözmek mümkün. Yapmanız gereken Chrome'un tüm sekmelerini tek tek kapatıp sadece bir tanesinin açık kalmasını sağlamak. Ardından kapattığınız tüm sekmeleri yeniden açtığınızda bellek kullanımını daha başarılı yaptığını göreceksiniz.
Sekmeleri kapatmak için CTRL + W tuşlarını ve yeniden açmak için CTRL + SHIFT + T tuşlarını kullanabilirsiniz. Bu sırada hangi sekmenin en çok bellek veya işlemci kullandığını görmek isterseniz SHIFT + ESC tuşlarına basarak Chrome'un görev yöneticisini açabilirsiniz.

2)Varsayılan arama motorunu değiştirin

Kolaylıkla istediğiniz sitede hızlı arama yapabilirsiniz
Chrome internet üzerinde daha kolay arama yapmanız için arama motoru desteği sunuyor. Varsayılan arama motorunda memnun değilseniz tek yapmanız gereken sağ üstteki anahtar simgesine ardından ve Seçenekler'e tıklamak. Burada "Varsayılan Arama" satırında Google'ın seçmiş olduğu tarayıcılar arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Hatta dilerseniz Google'ın listesinde olmayan bir sitenin de aramasını da kullanabilirsiniz. Bunun için ilk olarak yapmanız gereken buraya eklemek istediğiniz siteyi tarayıcınızda açmak ve o site üzerinde herhangi bir arama gerçekleştirmek. Bundan sonra tarayıcının adres satırında yazılı olan her şeyi kopyalayıp boş bir metin alanına yazın. Bu satır üzerinde arama yaptığınız kelimeyi de göreceksiniz. Örneğin CHIP Online'da "video" anahtar kelimesi ile bir arama gerçekleştirdiyseniz metin alanına kopyaladığınız yazı satırı şuna benzeyecek: "http://www.chip.com.tr/ara/?tip=&q=video". Şimdi yapmanız gereken satır içindeki arama kelimenizi silip yerine %s yazmak. Yani aynı satır artık şu şekilde görünecek: "h ttp://www.chip.com.tr/ara/?tip=&q=%s".

Şimdi Chrome'un seçeneklerinde "Varsayılan Arama" satırının yanındaki "Yönet" düğmesine tıklayın. Yeni pencerede Ekle düğmesine tıklayın ve üst satırda yeni aram motorunuzun adını yazın. İkinci satıra kolay hatırlayacağınız bir anahtar kelime yazın. Üçüncü satıra ise yukarıda anlattığımız ve anahtar kelime yerine %s yazılı olan satırı kopyalayıp Tamam'a tıklayın.
Artık Chrome tarayıcısının adres satırına ilgili anahtar kelimeyi yazdıktan sonra TAB tuşuna bastığınızda, en kısa yoldan o site üzerinde arama yapabileceksiniz.

3- Sekmeleri geri yükleyin

Yanlışlıkla kapattığınız bir sekmeyi yeniden açmak için ne yapacağınızı birinci maddede açıklamıştık: CTRL + SHIFT + T tuş kombinasyonu ile son kapatılan sekmeyi hızla yeniden açabilirsiniz. Eğer yanlışlıkla birden fazla sekme kapattıysanız boş bir sekme açın ve en alttaki "Yeni Kapatılan" satırına bir göz atın. Son olarak yanlışlıkla 5 sekmenin açık olduğu tarayıcı penceresini kapattıysanız burada en başta "5 Sekme" yazısını göreceksiniz. Bu bağlantıya tıklayarak 5 sekmeyi birden yeniden açabilirsiniz.

Açılan sekmeler arasında soldan sağa doğru dolaşmak içinse CTRL + TAB tuşlarını kullanabilirsiniz. Sekmeler arasında soldan sağa geçiş yapmak içinse bu kez CTRL + SHIFT + TAB tuşlarını kullanmanız mümkün.

4- Sekmelerde yer açın

Eğer çok sayıda sekme ile çalışıyorsanız kısa sürede sekmelerin bulunduğu alan yetersiz gelmeye başlayabilir. Bu durumda açık kalmasını istediğiniz ama şu an için göz önünde olmasını istemediğiniz sekmeleri iğneleyerek, kapatmadan kenara kaldırabilirsiniz. İğnelenen sekmelerin kapladığı alan sadece sitenin simgesi görünecek kadar azalır ve sol başa taşınır. Böylece o an için daha önemli olan sekmeleri daha rahat görebilirsiniz.

Bir sekmeyi iğnelemek için sekmeye sağ tuş ile tıklamak ve "Sekmeyi iğnele" satırını seçmeniz yeterli. Tekrar sağ tuş ile aynı seçimi yaptığınızda sekme eski haline dönecektir.

5- Başlangıç sayfalarınızı yönetin

Chrome'da tarayıcı açılırken yüklenecek olan başlangıç sayfası bir tane ile sınırlı olmak zorunda değil. Sağ üstteki anahtar simgesinden sonra Seçenekler'e tıkladığınızda en üstte "Başlangıçta" yazılı bir alan göreceksiniz. Burada isterseniz en son açık olan sayfaların tümünü yeniden açabilir, dilerseniz "Ekle" düğmesini tıklayarak kendi gireceğiniz sitelerin tarayıcı ile birlikte otomatik olarak yüklenmesini sağlayabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt