CHP'li İnce Meclis kürsüsünde fezleke yırttı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
CHP'li İnce Meclis kürsüsünde fezleke yırttı


[h=2]CHP'li vekil Muharrem İnce, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereyi yırttı.[/h]
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Genel Kurulu kürsüsünde, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereyi yırttı.
MHP'nin, ''Kadına yönelik şiddetle mücadele ve kalıcı çözüm yollarının araştırılması'' talebini içeren önergenin bugün gündeme alınması hakkındaki grup önerisinin görüşmelerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''bir milletvekiline uygulanan siyasal ve yargısal şiddet'' hakkında bilgi vermek istediğini söyledi.


[h=4]İKTİDARA YAĞCILIK MI YAPACAKTIM[/h]İnce, Sakarya'nın Pamukova ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunurken ses düzeni bulunan bir araçtan meydanda toplananlara hitap ettiğini anlattı. Emniyet güçlerince konuya ilişkin hazırlanan tutanağı okuyan İnce, tutanakta, ''iktidarı eleştirmek suretiyle propaganda yaptığına dair'' bir ifadenin yer aldığını belirtti. İnce, ''Tebrik ediyorum, eleştiri yaptığımı belirlemişler. Suçum büyük. Ne yapacaktım yani, iktidara yağcılık mı yapacaktım?'' diyerek tepki gösterdi.


[h=4]İKTİDARI YIKIP YENİDEN İKTİDAR KURMAK İSTİYORUM[/h]Bu tutanaktan yola çıkılarak, bir fezleke hazırlandığını ifade eden İnce, şöyle devam etti: ''Fezleke de 'hükümeti yıpratıcı faaliyetler bulunuyor' deniliyor. Bu savcılara sesleniyorum; ben iktidarı yıpratmak istemiyorum yıkmak, yerine yeni bir iktidar kurmak istiyorum. O iddianamelerinizi doğru düzgün yapın. Ben o iktidarı yıkmak istiyorum, yıkmak ey savcılar, bunu duyun. 9 yılın sonunda benim de dokunulmazlığımın kaldırılmasıyla ilgili dosyam oldu ama bakın başka kimlerin neleri var? Özel evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak ve kamu kurumlarını dolandırmak, nitelikli zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık... Benim adımla bu isnat edilen suçların sahiplerinin adları aynı yere yazılacak. Benim bu utanç verici durumdan kurtulmam gerekiyor.''


[h=4]PARMAKLARINIZ KALKSIN YARGILANAYIM[/h]''Milletin gözünün önünde dokunulmazlığım kaldırılmasını istiyorum'' diyen İnce, TBMM Başkanlığına hitaben yazdığı, dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dilekçeyi kürsüye bıraktı. İnce, ''Bu dilekçeyi buraya bırakıyorum, isteyen sunsun. Verin başkanlığa, parmaklarınız kalksın yargılanayım, bu ayıptan kurtulayım'' dedi.
Pamukova Savcılığının kendisi hakkında hazırladığı fezlekeyi de kürsüde yırtan İnce, ''İktidarı eleştirmeyeceğim de ne yapacağım? O savcılara sesleniyorum; hazırladığınız fezlekeyi bu milletin kürsüsünde yırttım, sizi de görevinizin gereğini yapmaya çağırıyorum'' dedi.


[h=4]SENİN YÜREĞİN VAR MI[/h]CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil tüm CHP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin dilekçeleri yarın TBMM Başkanlığına verebileceklerini söyleyen İnce, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye de ''Senin yüreğin var mı? Sayın siz Başbakan Erdoğan'ın ben de Sayın Kılıçdaroğlu'nun vekiliyim. Ben yarın genel başkanımın dokunulmazlığının kaldırılması dilekçesini getiririm. Dilekçeyi verecek gücüm var. Senin var mı?'' diye seslendi.


[h=4]BEN CANDAN KONUŞUYORUM SEN CAMDAN[/h]Kendisi hakkında fezleke hazırlayan savcıların Meclis ile dalga geçtiğini söyleyen İnce, ''Kim oluyor o savcı? Hükümeti eleştirmişim, eleştirmeyip de ne yapacaktım? Hakaret etmemişim. Ben yargılanmak istiyorum. Dokunulmazlığımın kaldırılması dilekçemi buraya bırakıyorum. Al bunu Meclis'in başkanlığına ver'' diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı grup konuşmasında, ''Bunlar Sultan Abdülmecid ile Halife Abdülmecid'in aynı kişiler olmadığını bugün anladılar'' dediğini anımsatan İnce, ''Sayın Başbakan, sen Türk Dili Kurultayı'nda Faruk Nafız Çamlıbel ile Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı karıştırmıştın, hatırlıyor musun? Ben candan konuşuyorum, sen camdan konuşmana rağmen iki şairi karıştırdın, buna ne demeli'' diye konuştu.


[h=4]SAVCIYLA ELE GEÇİRMEK İSTİYORSUNUZ[/h]İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonla ilgili de konuşan İnce, ''Seçimle ele geçiremediniz, savcıyla ele geçirmek istiyorsunuz. Baskıyla, polisle İzmir belediyesi çalışanlarını ele geçirebilirsiniz ama çağdaş İzmir teslim olmayacak'' dedi. Bu arada, milletvekillerinin birbirlerine yönelik sözlü sataşmaları artınca Başkanvekili Sağlam, tokmakla masaya vurarak, uyarıda bulundu. AK Parti Grup Başkanvekil Nurettin de İnce'ye, ''Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü dönemindeki dile getirdiğimiz olaylar gerçeği yansıtmıyor diyebilir misiniz? Sadece bunun cevabını istiyoruz sizden'' diye seslendi. Hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin, milletvekilliği süreleri bittiğinde yargılanacaklarına dikkati çeken Canikli, Kılıçdaroğlu'na yöneltilen iddialarla ilgili suçlarda af çıktığını, bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun beraat edeceğini söyledi.


[h=4]SİZE EKMEK ÇIKMAZ[/h]Canikli, ''(Kılıçdaroğlu'nun bu icraatları doğru değildir) diyebilir misin? Deyin ben bütün sözlerimi geri alacağım'' dedi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde yasadışı hiç bir faaliyetinin olmadığını belirterek, şunları söyledi: ''Sayın buradan size ekmek çıkmaz. Boşuna uğraşmayın. Devlet müfettişleri elinizde, gidin soruşturun ama bulamıyorsunuz. 90'lı yıllar enflasyon yılları, rakamların aşındığı yıllar. Siz gidin, Yüksek Denetleme Kurulu raporlarındaki Başbakan Erdoğan'ın yakınlarının travers şirketlerinin aldığı ihalelere bakın.'' Daha sonra yapılan oylamada, MHP'nin grup önerisi reddedildi.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
336
bydexer
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
397
bydexer
Tuba.Erva
Cevap
2
Görüntüleme
498
>Pessimistic.
CABBAR
Cevap
2
Görüntüleme
294
fk555897


Üst Alt