CHP araştıracak:"AK Parti neden bu kadar oy alıyor."

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
CHP araştıracak:"AK Parti neden bu kadar oy alıyor."



[h=2]CHP, oy verme davranışını mercek altına alarak son 9 yıldaki seçimlerde Ak Parti'nin başarısını analiz edecek..[/h]
Ana muhalefet partisi, oy verme davranışını belirleyen etkenleri araştıracak. 2002'den bu yana yapılan seçimlerin analizinin yapılacağı çalışmada etnik kimlik ve aidiyet gibi unsurların oy verme üzerindeki etkisi de incelenecek.


Akşam Gazetesi'nden A. Rezzak ORAL'ın haberine göre, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) siyasetin son on yılına damga vuran AKP'nin zaferleriyle çıktığı 2002 yılından bu yana olan tüm seçimleri ve bu seçimlere yönelik seçmenin oy verme davranışlarını mercek altına aldı.


BYKP tarafından son Parti Meclisi'ne sunulan ön raporda, oy verme davranışı analizi, politika geliştirme çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ön raporda şu ifadelere yer verildi:


[h=4]PROJEKSİYONLAR GELİŞTİRİLECEK[/h] Son yıllarda öne çıkan muhafazakarlık, milliyetçilik, dindarlık, laiklik ve İslamcılık gibi sosyo kültürel etkenlerin, etnik kimlik ve etnik aidiyeti gibi unsurların oy verme davranışları üzerine etkileri incelenmektedir. Bu etkenlerden yola çıkarak, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde seçmenlerin oy verme davranışına temel teşkil edecek projeksiyonlar geliştirilmekte ve incelenmektedir.


[h=4]STRATEJİLERE IŞIK TUTACAK[/h] Bu etkenlerin derinlemesine analizi, seçmenlerin genel yaklaşımlarının iyi izlenmesi ve değerlendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda seçmen gruplarına yönelik stratejiler ele alınmaktadır. Bu çalışmanın CHP'nin seçmen desteğini artırmak için geliştireceği farklı stratejilerinin belirlenmesine ışık tutması hedeflenmektedir.


[h=4]ÖRGÜTE REHBER OLACAK[/h] Tüm il, ilçe analizlerinin yer alacağı, kamuoyu araştırması yapan bütün kuruluşların geçmişteki araştırmalarının kapsamlı bir değerlendirmesi ve 2002'den bu yana sonuçlarını değerlendiren çalışmaların analizini de içeren çalışma, örgütlerimiz, yöneticilerimiz ve milletvekillerimiz için önemli bir rehber olacaktır. Çalışmanın gelecek PM öncesi bitmesi hedeflenmektedir.

KAYNAK:
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Siyasi konular yasaktır.
:locked:
 
  • Beğen
Tepkiler: minoo
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt