Chelsea'den gözdağı: 5-1

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Chelsea'den gözdağı: 5-1
İngiltere Federasyon Kupası Yarı Final mücadelesinde, son 6 yılda bu kupayı 3 kez kazanan Chelsea ile kupayı en son 21 sene önce müzesine götüren Tottenham Wembley Stadyumunda karşı karşıya geldi.

Temposu oldukça yüksek başlayan mücadelede Chelsea, İspanyol yıldızı Juan Mata ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. 36. dakikada Tottenham gole yaklaşan taraftı. Van der Vaart'ın kafa vuruşunu John Terry çizgiden çıkardı. Dakikalar 43'ü gösterdiğinde Chelsea, golcü oyuncusu Didier Drogba ile galibiyet golünü buldu. Ceza alanı içinde topla buluşan Drogba, şık bir vuruşla takımını galibiyete taşıdı. 1-0. Her iki takımında pozisyona girmekte zorlanmadığı mücadelenin ilk yarısı Chelsea'nin 1-0 lık galibiyeti ile sona erdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan taraf Chelsea'ydi. 48. dakikada Juan Mata yakın mesafeden iyi bir şut çıkarsa da Tottenham kalecisi Cudicini harika bir kurtarış yaptı. Mücadelenin 49. dakikasında ise Juan Mata'nın şutu çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışmaları yaşanırken hakem gol kararı verdi ve skor 2-0 oldu.

Farkı azaltmak isteyen Tottenham, 56. dakikada ceza alanı içinde boşta kalan topu filelere gönderen Gareth Bale ile aradaki farkı 1'e indirdi. 2-1. Rakip kalede baskı kurmak isteyen Tottenham, savunmada boşluklar vermeye başladı. Bu boşluktan yararlanan Juan Mata, 77. dakikada Ramires'e harika bir pas çıkardı ve Ramires durumu 3-1'e getirdi.

Skorun verdiği rahatlıkla orta sahanın üstünlüğünü ele geçiren Chelsea, Frank Lampard'ın 30 metreden harika frikik golüyle durumu 4-1'e getirdi. Mücadelenin son bölümlerinde, günün en başarılı isimlerinden Juan Mata, oyuna yeni giren Florant Malouda'ya mükemmel bir pas verdi ve Malouda isabetli şutuyla skoru belirleyen golü kaydetti. 5-1.

Bu sonuçla, Chelsea İngiltere Federasyon Kupası Final'inde Liverpool'a rakip oldu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
238
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
271
DiaBLoS
Cevap
2
Görüntüleme
343
DiaBLoS


Üst Alt