Cepten web'e fotoğraf/video göndermenin yolları

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Cepten web'e fotoğraf/video göndermenin yolları
Cep telefonuyla çektiğiniz fotoğrafları, videoları internette yayımlamak veya sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız, işte cepten web’e içerik göndermenin yolları:

CEPTEN BLOGGER'A
Blogger isimli meşhur ücretsiz blog servisinden haberiniz olabilir ya da olmayabilir. Fakat internet üzerinde bir blog çılgınlığıdır gidiyor. Eğer siz de blog sitesi açmak ve buraya yazılar, fotoğraflar göndermek isterseniz teknik bilgi veya İngilizce yoksunluğu yüzünden eliniz kolunuz bağlı hissedebilirsiniz. Fakat Blogger hizmetlerinden biri olan Blogger Mobile, dünyanın neredeyse en basit blog açma sistemini sağlıyor. Blog sitenizi açıp, internette yolladığınız fotoğraf ve yazıların yayınlanacağı sayfayı oluşturmak için hemen ilk göndereceğiniz fotoğrafı seçmelisiniz. Aslında zor olan kısmı çoğu zaman ne göndereceğinizi bilmediğiniz andır fakat bunu hallettikten sonra yapmanız gereken tek şey MMS gönderir gibi bu fotoğrafı ve yazısını '[email protected]' adresine göndermek. Blogger sistemi geri kalanı herşeyi otomatik olarak yapacak, gönderdiğiniz fotoğrafın ilk gönderi olarak gösterildiği bir blog sayfası açarak size bir onay kodu gönderecektir. SMS ile aldığınız onay kodunu, bilgisayardan veya cep telefonunuzun HTML tarayıcısından " " adresindeki bölüme girdiğinizde ise, blog siteniz üzerinde düzenleme yapabileceksiniz.



SHOZU İLE FLICKR'A
Cep telefonunuz üzerinden çektiğiniz fotoğrafları Flickr hesabınız dahilindeki albümünüze gönderebilmenizi sağlayan uygulama, cepten fotoğraf yüklemenin en kolay yollarından biri. Aslında ShoZu, cep telefonunuza ve cep telefonunuzdan video, müzik ve fotoğraf göndermenizi sağlıyor. Yani sadece Flickr'a fotoğraf yükleme desteği sunmakla kalmıyor. ZuCasts sistemi sayesinde abonesi olduğunuz grupların eklediği fotoğraf, video ve müzikleri cep telefonunuza indirebiliyorsunuz. Cepten paylaşım anlamında ise standart olarak sunulan Flickr desteğinin yanı sıra kullanıcıya sunulan hesap ekleme özelliği sayesinde Blogger, Buzznet, Textamerica ve WordPress gibi popüler servislerdeki hesaplarınızı ShoZu üzerine ekleyerek fotoğraf ve videolarınızı paylaşabilirsiniz. ShoZu uygulamasını indirmek için öncelikle adresinden üye olmanız gerekiyor. Üyelik işleminizi tamamladıktan sonra uygulamayı indireceğiniz adres SMS ile gönderilecektir. Uygulamayı kurduktan sonra eğer Flickr kullanacaksanız Flickr hesabınız üzerinden ShoZu'ya gönderim izni vermeniz gerekiyor. Bunun için site sizi ilgili sayfaya yönlendiriyor. Bu işlemi de tamamladıktan sonra herhangi bir fotoğrafın üzerine gelip seçenekler menüsünden Save To Flickr seçeneğini tıkladığınızda, otomatik olarak albüme eklenecektir.



NOKIA LIFEBLOG'DAN FLICKR'A
Nokia cep telefonlarında yeni yeni standartlaşan uygulamalar arasındaki ücretsiz Lifeblog yazılımı, fotoğraf, SMS, MMS, video ve ses notlarının tarih sırasına göre listelenmesini ve bilgisayara kolayca arşivlenmesini sağlayan başarılı bir uygulama. PC üzerindeki versiyonuyla rahatça senkronize olabilen uygulama, TypePad hesabınıza doğrudan fotoğraf yükleme imkanı tanıyor. Flickr desteğinin bulunmaması uygulamanın en önemli eksiklerinden biriydi. Flickr'ın sunduğu destek sayesinde bu eksiklik de giderildi. Eğer Lifeblog uygulamalı bir cep telefonunuz ve Flickr hesabınız varsa, " " adresini ziyaret edin. Hesabınıza ait Flickr ayarlarını bu sayfada bulabilirsiniz. Cep telefonunuz ve bilgisayarınızdaki Lifeblog uygulamasına bu ayarları girdiğinizde, istediğiniz fotoğrafı kolayca albümünüze ekleyebileceksiniz.



PICOBLOGGER
Mobil topluluk olarak adlandırılan PicoStation, dünyanın dört bir yanında cep telefonu üzerinden PicoBlogger uygulamasını kullananları biraraya getiriyor. PicoStation servisi, kullanıcılara internet üzerinde gelişmiş uygulamalar sayesinde blog sayfası açma ve resim, video, ses ve daha fazlasını gönderip paylaşmayı mümkün kılıyor. Sitenin ana sayfası üzerinden, son gönderilen içeriği görebiliyorsunuz. Ayrıca kategoriler halinde tüm içeriği de görüntülemek mümkün. Cep uygulaması üzerinde de aynen web sitesinde olduğu gibi, son girilen içeriği, popüler video dosyalarını, son kullanıcı yorumlarını görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda arayüzdeki kısayol tuşlarından yeni gönderi yapmak istediğinizde (new post) eklenti olarak (attachment) istediğiniz dosyayı ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede gönderdiğiniz içeriğe eklenmiş dosyaları, diğer kullanıcılarla anında paylaşmış oluyorsunuz. Ücretsiz olarak kullanılan bu servisin cep telefonu üzerinden kullanılırken GPRS ücreti ödeyeceğinizi unutmayın.



TYPEPAD MOBILE
Nokia Lifeblog uygulamasında sunulan standart destekle geçen aylarda sözünü ettiğimiz TypePad, sunduğu gelişmiş blog servisine mobil ayağını da ekledi. TypePad Mobile isimli uygulama ile PalmOS 5, Windows Mobile 5 ve Symbian S60 üzerinde blog sitesine cepten gönderi yapılabiliyor. Uygulamayı ücretsiz olarak indirip yükleyebiliyorsunuz. Tabii TypePad'in ücretli hizmet sunduğu düşünülürse bu servisin tamamen ücretsiz olduğunu söyleyemeyiz. Fakat cepten blog gönderisi yapmak ücretsiz. Sadece GPRS ücreti ödüyorsunuz. Gönderilere fotoğraf ekleyebildiğiniz gibi, doğrudan uygulama üzerinden kameraya erişip gönderiyi yaparken de yeni bir fotoğraf çekip ekleyebilirsiniz. Uygulamayı indirmek isteyen TypePad kullanıcıları için adres:



YOUTUBE'A VİDEO GÖNDERİMİ
Cep telefonunuzla çektiğiniz videoların, YouTube gibi popüler bir site üzerinde yayınlanmasını istemez misiniz? Bu soruya çoğu kameralı cep telefonu kullanıcısının cevabı kuşkusuz "Ücretsizse tabii ki göndermek isterim" olacaktır. YouTube'un geçen aylarda hizmete soktuğu yeni mobil servis sayesinde, cep telefonu ve cep bilgisayarları üzerinden çektiğiniz veya herhangi bir başka kaynaktan aldığınız video dosyalarını format sorunu olmaksızın YouTube'a gönderebilirsiniz. Bunun için öncelikle adresini ziyaret edin. Tabii YouTube hesabınız yoksa öncelikle bunu halletmelisiniz. Ardından e-posta adresinizi yazın ve onay postasını bekleyin. Gelen posta içerisindeki kısayola tıkladığınızda hesabınız aktif hale gelmiş olacak. Create Mobile Profile butonuna bastığınızda mobil gönderim profilinizi oluşturacağınız sayfa görüntülenecektir. Gerekli bilgileri girdikten sonra size ait özel bir e-posta adresi verilecektir. Bu e-posta adresine MMS ile göndereceğiniz video dosyaları, uyumlu formata dönüştürülüp anında YouTube üzerinden yayına sokulacak ve size onay gönderilecektir.

*mobimag
 
  • Beğen
Tepkiler: darülmendep ve celilcemre


perfectlover

Üye
Yararlı bilgiler için teşekkürler.
 
MagNum

MagNum

Üye
Her geçen qün qeLişen web ve mobiL teknoLoji daha neLeri sunacak...
 
maxiburak

maxiburak

Üye
teşekkürler ozan abi
 
BuRacK

BuRacK

Üye
Teşekkürler dostum ellerine sağlık...
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Güzel Bilgiler :maxicep:
 
AkreP_KraL_19_1

AkreP_KraL_19_1

Üye
abicim bilgiler için saul
 
noman

noman

Üye
çok teşekkürler sayenizde cep telefonumu sadece cep telefonu olarak değil bir bilgisayar gibi kullanıyorum çok teşekkürler
 

TheCoMMaNDeR

Üye
bilgi için saol ama upload'da ne kadar köntör gidiyor bilen var mı?
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
teşekkürler negative
 
Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
teşekkürler
 
yasirarslan

yasirarslan

Üye
teşekürler
 
ibrahimismail

ibrahimismail

Üye
saol
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Teşşekür Ederim ßilgilendirmen İçin NeGaTiVe
 
Emchy

Emchy

Üye
Teşekkürler
 
xdoctorx

xdoctorx

Üye
paylaşım için sağol

not: arakadaşlar ben bu forumda yeniyim, ben Nokia N95 8GB telefon almak istiyorum. Sizce verdiğimiz paraya değer mi? kullanan bilgisi olan arkadaşlar bi fikir verirlerse sevinirim
 
OGUZ_87

OGUZ_87

Üye
saol dostum
 
SBG_5020

SBG_5020

Üye
güzel bir paylasim Tsk.
 
mc zerem

mc zerem

Üye
güzel olmuş
 

legal_53

Üye
Merhaba;

Arkadaşlar malum 3G geldi, mesela kendi kodladığım bir siteye cep telefonu üzerinden resim eklemek istiyorum
ör: dışarı çıktım cep telefonumla resim çektim kodladığım siteye göndereceğim
şimdi siteye bölüm yaptım xhtml mobile 1.0 ile sade bir arayüz tasarladım cep telefonumdan internete girip mevcut sayfaya baglanacagım kullanıcı girişi yaptıkdan sonra resim göndermek istiyorum

Sorumun asıl noktası Burası
şimdi mesela bir gözat butonu koydum diyelim ve bu gözat butonuna tıkladıgımda pc deki gibi resimi seçebilecegim dizinleri görme ihtimalim varmı ? (arayüzü hazırladım fakat şuanda cepten test edemedim sadece pcde cep emulatorlerinde denedim tabi orada sorun yok çünkü pc deki dizinleri gösteriyor)
 


Üst Alt