Cepte İlk Ben Yaptım Yarışı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Cepte İlk Ben Yaptım Yarışı
Cep’te “İlk Ben Yaptım” Yarışı



GSM sektöründe yaşanan rekabet, son dönemde piyasaya yeni ürün sunma yarışına döndü. Turkcell, mobil imzalı akıllı telefon uygulamaları, KonuşGönder, Google, Windows Live Messenger ve Blackberry Bold ürünüyle, Avea, Ringa, Bas Konuş ve Blackberry gibi servisleri pazara ilk defa sunması ile dikkat çekiyor. Son yarış ise iPhone'da yaşanıyor. iPhone'un üreticisi Apple'la ilk anlaşmayı Vodafone yaparken 26 Eylül'de piyasaya çıkacak ürün için Turkcell de Apple'la anlaştı.

2007 Temmuz ayında piyasaya çıktığında tüm dünyada mağazalar önünde uzun kuyruklara neden olan ve geçen ay 3G uyumlu versiyonu piyasaya çıkan iPhone'a Türkiye'ye gelişinde de aynı ilgiyi görmesi bekleniyor. İPhone'un üreticisi Apple ile ilk anlaşmayı yapan Vodafone, ilk olma hayalleri kurarken, Turkcell de geçen ay Apple ile anlaşma sağladı. iPod, telefon, web tarayıcısı ve kolay e-posta erişimi özellikleriyle 3 farklı ürünü bir araya getiren iPhone 3G'nin fiyatı henüz açıklanmadı.

KİMSE 'ME TOO' DEMEK İSTEMİYOR

Dünyada ilk SMS uygulamasını başlatan mobil operatör olarak da tanınan İngiliz Vodafone'un Türkiye pazarındaki son yeni ürünü ise Mobile Connect USB Stick oldu. Ürüne gösterilen büyük ilgi karşısında stokların tükendiği açıklayan Vodafone Bireysel Pazarlama Bölüm Başkanı Erkut Erkut, "Halkımız teknoloji oyuncaklarına çok meraklı. Yeni bir şey çıkınca oyuncak olarak görüp almak istiyorlar" dedi. GSM pazarındaki rekabetin abonelerin ilgisine göre şekillendiğini anlatan Erkut, pazarda ikinci olmama telaşıyla tüm operatörlerin farklı ürünler çıkarmaya çalıştığını ifade ediyor. Erkut, şunları söylüyor:

"Pazarda kimse ‘me too' yani 'ben de yaptım' demek istemez. Biz onların promosyon departmanına rakibiz. Turkcell bizden büyük olduğu için bazı şeyleri çok daha fazla ısmarlama gücüne sahip. Bu nedenle herkes onların daha önce almalarını bekliyor. Biz bazı ürünlerde ilk çıktığımız zaman onlara içeriden baskı geliyor. 3 tane daha onların haberi olmadan enterasan ürün çıkarırsam, o bölümün başındakini görevden alırlar."

DÜNYADA İLK MOBİL İMZAYI TURKCELL ATTI

KonuşGönder adlı mesajlaşma servisi ile Türkiye'nin ilk sesli SMS uygulamasını başlatan Turkcell, abonelerinin birbirlerine mesajlarını kendi sesleriyle 30 saniyelik sürede gönderebilmelerini sağlıyor. Yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer elektronik imza uygulamasını SIM kart üzerindeki ek güvenlik özellikleriyle beraber mobil imza uygulamasına imza atan dünyada ilk şirket olan Turkcell'in en önemli ilkleri arasında mobil cüzdan uygulaması da yer alıyor. Turkcell, Garanti Bankası ile yürüttüğü projenin sonucunda, kredi kartlarının Türkiye'de ilk defa cep telefonlarına girmesini sağladı. Google ve Windows Live Messenger'ı Türkiye'de ilk defa kullanımına sunan Turkcell, HP ile anlaşarak Türkiye'de ilk kez SIM kartlı dizüstü bilgisayarın satışa çıkmasına da öncülük etti.

70 KAT HIZLI İNTERNET

Turkcell geçen ay da BlackBerry Bold'u Türkiye'deki teknoloji meraklıların ilgisine sundu. Dünyanın dört bir yanındaki yüksek hızlı genişbant internet erişimi (tri-band HSDPA) sağlayan mobil telefon şebekelerini destekleyen BlackBerry Bold akıllı telefonu, 3. nesil ile gelecek hızlı mobil internetin başlamasıyla birlikte en az 70 kat daha hızlı internete bağlanılmasını sağlayacak.

Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar da tüm ürün ve hizmetlerini müşteri odaklı yaklaşımla, farklı kesimlerin ihtiyaçlarına olabildiğince çok seçenekle cevap verecek biçimde tasarladıklarını söylüyor. Serdar, iş ortakları ile birlikte geliştirdikleri ürün ve servisler arasında CepteCevap, ÇalarkenDinlet, KontörTransfer ve ÖdemeliArama gibi hizmetler olduğunu belirtiyor. Turkcell'in ayrıca mobil reklamcılıkta dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan 'TonlaKazan' servisi ile trafik ve yol bilgilerine, seyahat öncesinde sahip olma imkânı tanıyan İBBCepTrafik uygulaması da dikkat çekiyor.

AVEA'DAN FACEBOOK SERVİSİ

Ringa, Bas Konuş, Blackberry gibi katma değerli birçok servis de pazara ilk kez Avea tarafından sunuldu ve kısa süre içinde benzer hizmetler diğer rakiplerin de hizmetleri arasında yerlerini aldı. İlk kez Avea abonelerinin kullanacağı Avea "Bas-Konuş" servisi, bire bir ya da grup içinde sesli iletişimi sağlayarak, kişileri tek tek aramak yerine, oluşturulmuş olan gruplara ya da bireylere tek tuşla ulaşma imkanı veriyor. "Bas-Konuş" servisi öncelikle sahada görev alan ve ekip halinde çalışan kurumsal abonelere yönelik sunuluyor. Türkiye'de ilk defa BlackBerry 7290 kablosuz ve BlackBerry 7100g ticari telefon modellerini, kurumsal ve bireysel kullanıcıların hizmetine sunan Avea, gençlere yönelik ilk GSM facebook uygulamasını da hayata geçirdi.

TURKCELL İLKLER
CepteCevap
ÇalarkenDinlet
KontörTransfer
ÖdemeliArama
Mobil imza
Blackberry Bold

VODAFONE İLKLER
Türkçe karakterli tek SMS ücreti uygulaması
Uydu destekli Hizmeti veren ilk GSM operatörü
Gizli numaralı cep telefonu aramalarını iptal eden ilk uygulama
Mobile Connect USB Stick

AVEA İLKLER
Bas-konuş uygulaması
Blackberry
Facebook servisi

Referans
 


"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
bilgi için saol
 
Soneday

Soneday

Üye
bukadarını bilmiyordum
neler varmış
 
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
bilgi için teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt