Cep telefonunuzda bu yazıyı görüyor musunuz? Nasıl iptal edersiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

POWER

POWER

Üye
    Konu Sahibi
Cep telefonunuzda bu yazıyı görüyor musunuz? Nasıl iptal edersiniz?
Cep telefonları ile her arama sırasında ekranda beliren 'aktif aramalar' yazısı ile kullanıcıların kontörlerinin gizlice iç edildiği ortaya çıktı.

Normalde arama sırasında ekranda beliren 'aktif aramalar' yazısının iptal edilmediği zaman her aramada karşıdaki kullanıcıdan bir kontör kırpılmış olduğu belirtildi. Ekranda beliren 'aktif aramalar' yazısını yok etmek isteyenler ise ##002# 'i arayarak bunu kaldırıyor ve kendisini arayanların soyulmasını önlüyor. Ekranda beliren 'aktif aramalar' yazısını ##002# 'i arayanlar iptal edebiliyor. Bu da kullanıcılara sorulmadan ve bilgileri dışında arama aktarması komutu verildiğini ortaya koyuyor.

Bu uygulamayı deneyerek arama aktarma komutunu iptal eden kullanıcılar ise hayretler içinde kalıyor. Cep telefonları ile yapılan her aramada ekranda beliren 'aktif aramalar' yazısı iptal edilmediği müddetçe, kişiye ulaşamayan herkesten bir kontör düşülüyor.

Eğer aranan kişinin telefonu da telesekreter ayarli ise dinlenen 1 saniyelik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için de kullanıcıların ayrıca bir normal arama karşılığı ücretlendirdiği vurgulandı.

İşin en garip kısmının ise normalde cep telefonu hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarli bir telesekreter yokken, herkese bu telesekreterin otomatik olarak ayarlı gelmesi olduğu vurgulandı. Yani, kullanıcının hiç bir şeyden haberi yokken, aradığı ve ulaşamadığı her kullanımda hemen 1.5 kontorünün çalındığı vurgulandı.

Kullanıcı, eğer iki dakika sonra yine ulaşamazsa 1,5 kontör daha gidiyor. İşin en acı tarafı ise kimsenin böyle bir uygulamadan haberinin olmaması ve telesekreteri bedava zannetmesi. Telefon şebeke istasyonu yetkilileri ise kendilerini arayan kullanıcılara; ##002#'yi arayarak tele sekreterin kaldırılabileceğini anlatmakla yetiniyor.

Buna tepki gösteren kullanıcılar ise teknolojik oyunlarla soyulduklarını belirterek, "Teknolojiye ulaşamıyoruz. Kullandığımız telefonların bütün özelliklerini bilmiyoruz. Bizden habersiz neden bu tür uygulamalar yapılıyor." şeklinde tepki gösterdiler
 
  • Beğen
Tepkiler: Dlyr, byilmazZ, AZADE27 ve 1 kişi daha


Ahmetbolat

Ahmetbolat

Üye
Bu konu'da hiçbir bilgim yoktu paylaşımin için çok teşekkür ederim...saygılar
 
AZADE27

AZADE27

Üye
ya bu arama aktarma değilmi ayarlardan iptal etmiştim ancak uyarı için tşk
 
Adanalı.01

Adanalı.01

Üye
ilginc ama cok saol ya
 

atas06

Üye
Aaktarma iptali için teşekkür ederim. Gerçekten öylesye iyi oldu
 
Aziz™

Aziz™

Üye
gerçekten öyleyse sağol
 
kenan.doner

kenan.doner

Üye
bilgilendirdigin için teşekkürler.
(haksız kazanç acaba yarıyormu dolandırıcılara)
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
bilmiyordum teşekkürler:oke:
 

aLonewoLf.tr

Üye
teşekkürler kardeşim
 

alixkandemir

Üye
Ben teşekkür etmiyorum hiçbir alakası yok çünkü ben vodafone kullanıyorum ve kullanan bir çok arkadaşım akrabam v.s. var. Telefon kapalı olduğunda veya çekmediğinde otomatik olarak telesekretere bağlanacak şekilde ana merkezden yönlendirme yapılıyor, dolayısıyla arama sırasında aktif aktarmalar olarak ekrana yansıyor . Bunun sonucunda da kimsenin canı yanmadı 1 kontürü filan düşmedi,düşmüyor.
Aslına bakarsanız vodafone nin güzel bir hizmeti bu para almaksızın bu uygulamayı hayata sokması. Tabii ki telesekretere bağlanıp bağlanmamakta bizlerin elinde belirli bir saniye veriliyor o saniyeyi geçmeksizin hiçbir kontür veya herhangi bir ücret ödemesi yapılmıyor.
Telesekretere bağlanıp hatta kalma süresi de 2 dakika ile sınırlandırılmıştır. Hayatını anlatmak için değil kısa bir mesaj bırakmak için.

Ben bu uygulamadan şikayetçi değilim vodafone kullanan bilir.
Diğer operatörlerin tutumlarını bilemem ama yukarıdaki anlatılanlar belki onlar için sözkonusu olabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: Suyaka
izmirligenc

izmirligenc

Üye
yahu bu fransada var bi turlu iptal edemedim 3calistan sonra otmtk tleskrtere giriyor arayanin kontr dusuyr kimse cagri atamayr
 
byilmazZ

byilmazZ

Üye
Çok teşekkür ediyorum Ercan Abi, böyle bir uygulamadan kimsenin haberi yoktu.
 
coloniex

coloniex

Üye
resim gitmiş :(
 
10may

10may

Üye
vay ahlaksiz,soyguncular.
##004# de ayni galiba.
 
qirL1903

qirL1903

Üye
Hic bi bilgim yoktu tesekkürler ..
 
Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
hiçbir gerçekçiliği yok arkadaşlar :oke:
Yıllardır söylenir bu, azönce tekrar denedim düşmüyor. Denemesi bedava :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Suyaka


Üst Alt